O pistă falsă: Dragnea vrea să scape de Dăncilă. Nu de ea, ci de Tudorel Toader! Nicolicea, Nicolae, Cazanciuc, în cărţi pentru Ministerul Justiţiei

2
2102
Liviu - Vasilica

Victor Ponta a aruncat primul „şopârla”: la cum se poartă Liviu Dragnea şi cum îl cunosc eu, nu m-ar mira să o debarce şi pe Viorica Dăncilă din fruntea Guvernului. Ar fi a treia „mazilire” de prim-ministru de către propriul partid. Dar este ea reală sau e mai mult o pistă falsă?

E clar că, în ultima vreme, au apărut semne vizibile ale unei relaţii mai reci între Dragnea şi Dăncilă.

Aceasta din urmă e prinsă în menghină: pe de o parte, Dragnea, „Mitralieră”, Codrin&co. îi cer să dea odată ordonanţa care anulează condamnările la Înalta Curte, pe de alta, Europa o avetizează că dacă face asta şi-a dat foc la valiză.

Prin urmare, Dăncilă e la mijloc, indecisă. Dragnea o cunoaşte bine. Ştie că e caracter slab, că nu mişcă-n front şi că ar da orice să nu piardă scaunul de premier. Sunt slăbiciuni pe care liderul PSD ştie să le folosească.

Amânarea de ieri, gură de aer pentru atacul la justiţie

Dragnea se află pe cai mari după decizia de ieri de la Înalta Curte, prin care a scăpat practic de condamnare: pe 20 mai are loc termenul următor al procesului (nu neapărat ultimul), iar 10 zile mai târziu procesul se opreşte din cauză că o judecătoare fuge la pensie.

Caz în care legea spune că totul se reia de la capăt. Adică timp gârlă pentru Dragnea şi Tăriceanu să distrugă justiţia din interior.

Iar cel mai urgent lucru de făcut în acest sens e mazilirea lui Tudorel Toader. Slugă perfectă până acum, Toader s-a speriat de presiunile Europei şi evită să-i pună pe masă lui Dăncilă OUG care îl scapă pe Dragnea definitiv de închisoare.

De aceea, ministrul Justiţiei e pe făraş.

Nicolicea, Nicolae, Cazanciuc, pentru scaunul lui Tudorel

Viorica Dăncilă se opune remanierii lui Tudorel Toader, susţin surse guvernamentale pentru Adevărul. Însă opoziţia premierului va fi curmată de CEX-ul PSD, care va vota mâine retragerea sprijinului politic pentru ministrul Justiţiei. Toader este blamat în partid că s-a opus ordonanţei de urgenţă care l-ar salva pe Dragnea de problemele penale. Trei nume sunt luate în calcul pentru Justiţie: Eugen Nicolicea, Şerban Nicolae şi Robert Cazanciuc.

Dar Dăncilă rămâne. Dacă noul ministru îi va pune pe masă mult-dorita OUG, ea o va semna cu tot riscul.

În plus, debarcarea ei îl lasă pe Liviu Dragnea în aer. Iohannis nu va mai accepta să desemneze premier o altă marionetă a liderului PSD. Iar ameninţarea cu suspendarea preşedintelui nu mai ţine; majoritatea parlamentară e tot mai fragilă, iar scandalul internaţional ar fi astronomic.

Prin urmare, Dragnea are nevoie de Dăncilă. Una care să pară că nu-l ascultă, dar care-l va asculta dacă „voinţa politică” a PSD va fi ordonanţa. Iar după CEx-ul de mâine, Dăncilă va spune, ca de obicei: „sunt un premier politic, dacă partidul îmi cere ceva, trebuie să fac”. PSD îi va cere OUG, cu sau fără Tudorel Toader.

2 COMENTARII

  1. De știu beizadele din PSD , aschia nu sare departe de copac. PSD este pe făraș și nenorocirea ca nu avem o alternativa la guvernare! Dacă vin mizeriile alea din [email protected] vor tăia la greu iarăși salariile ca ce vor găsi in buget o sa se ia cu mâinile de cap. ! !!! Decât cu cei din PNL @PDL mai bine cu cei din PSD dar cu alti lideri ca ne-am convins ce “ performante @ economice au avut!!!! Zero barat! Nu vedem nimic pus in opera doar promisiuni. România NU se conduce doar cu promisiuni ci cu oameni capabili sa împingă România la alte Cote!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here