O luăm de la capăt: 14 morți și 782 de noi infectări cu Covid, 205 pacienți la terapie intensivă

1
493
Secție de terapie intensivă pentru Covid-19. FOTO: HotNews.ro

România se confruntă deja cu începutul valului 4 al pandemiei: în ultimele 24 de ore, numărul noilor infectări a urcat la 782. A început să crească vertiginos, din nou, cifra pacienților răpuși de Covid și a celor ajunși în stare gravă la secțiile de terapie intensivă. Față de ziua de ieri, numărul cazurilor de Covid aproape că s-a dublat.

Conform cifrelor furnizate de autorități, 205 oameni sunt acum la ATI, iar în ultimele 24 de ore au existat 14 decese asociate Covid.

Acestea sunt cele mai mari cifre din ultimele 3 luni. Cei care au crezut că scăderea pandemiei pe vreme de vară înseamnă că s-au încheiat problemele au acum dovada că s-au înșelat. Virusul Sars-CoV-2, fiind unul care afectează căile respiratorii, are ciclicitatea virozelor de sezon, cu diferența că e de peste 10 ori mai periculos (rata decesului la Covid e de 3%, iar cea de la răceala obișnuită – de 0,2%).

Cele 14 decese din ultimele 24 de ore s-au raportat în regiuni din toată țara: Alba, Bacău, Cluj, Constanța, Dolj, Gorj, Hunedoara, Iași, Mehedinți, Mureș, Suceava, Timiș, Vrancea.

O persoană cu vârsta până în 29 de ani se numără printre cei răpuși de Covid. Majoritatea deceselor (8) rămân însă la persoanele peste 70 de ani.

În total, în toată țara, acum sunt internați 1.476 de oameni bolnavi de Covid, din care 205 la terapie intensivă (cu 13 mai mulți decât ieri). Statistica arată că jumătate dintre aceștia vor muri.

România ocupă penultimul loc în Uniunea Europeană la rata vaccinării (26% din populație). Un studiu amplu făcut la noi în țară (în perioada februarie – mai 2021) și prezentat de Valeriu Gheorghiță, medicul militar care coordonează campania de vaccinare, arată că persoanele imunizate au un risc de deces de 14 ori mai mic decât cele nevaccinate. Riscul de a dezvolta o formă gravă de Covid e de 12 ori mai mic, iar cel de a infecta – de 10 ori mai mic.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Suceveanca Ermina, care refuză să plece din Afganistan, face propagandă pro-talibani, critică Occidentul și jignește presa internațională: „jurnalism înfometat”! Și părinții ei din România și-au pierdut încrederea în judecata ei

* 5 fotografii care au frânt inima planetei. „Ne dăm fiul peste gard, să aibă un viitor fără noi, chiar dacă murim de durere”

Baronul Oprișan s-a însurat cu fosta sa secretară, pe care a făcut-o directoare la CJ Vrancea. Familia tradițională PSD-istă: el 56 de ani, ea 37, împreună au trei copii din căsătorii anterioare

Firea va coordona campania PSD pentru demiterea primăriței Clotilde Armand. Antena 3 și România TV vor susține mediatic operațiunea

Ceas de 21.000 de dolari la mâna cu care Tudorache-Diamant strânge semnături pentru demiterea lui Clotilde Armand

Agenția SUA pentru Medicamente: „Nu tratați Covid-19 cu ivermectină! Nu sunteți cai! Nu sunteți vaci!”. „Dr. Becali” și „dr. Șoșoacă” spuneau exact pe dos

Comisarul-hârciog era și pofticios: ca polițist-șef peste două județe, lua șpagă în bani, mașini, terenuri, vacanțe, ceasuri, lucernă, dar pretindea și relații sexuale cu subalternele

Fugarul Rizea: „Dana Budeanu se mărită cu Andrei Hrebenciuc. Acel inel cu diamante, cu care se laudă acum, e luat din banii furați de familia Hrebenciuc, tată și fiu!”

Un mare șef de la McDonald’s Brașov chema fete pentru angajare și le racola să se prostitueze. E însurat și are un copil

Adio, Colonele! Te las cu rucsacul tău plin cu pietre, care ți-a încovoiat spinarea. Curea și Andronic să-ți lumineze calea!

1 COMENTARIU

  1. CEEAAAAAA… CE ERA DE AȘTEPTAT: EXAAAACT CA… (DUPĂ-)VARA-TRECUTĂ, nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu???!

    Aveau bunicii noștri o vorbă (ÎNȚELEAPTĂ!!!): „DEȘTEPTUL ÎNVAȚĂ ȘI DIN GREȘELILE ALTORA…, PROSTUL… NICI DIN ALE SALE!”, daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa?!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.