luni, aprilie 15, 2024
AcasăNewsNicușor Dan spune că are peste 30% în sondaje: "Candidez ca să...

Nicușor Dan spune că are peste 30% în sondaje: „Candidez ca să câștig. Ar fi păcat ca, după ce am făcut în acești 3 ani, să se întoarcă PSD-ul, cu ce a făcut în 12 ani”

-

Nicușor Dan, primarul Bucureștiului, a reconfirmat că va candida, tot ca independent, pentru un nou mandat în fruntea Capitalei, dezvăluind că în acest moment intenția de vot pentru el este de peste 30%. Matematicianul a menționat că, după ce a plătit datoriile lăsate de Firea și a început atâtea proiecte majore de infrastructură în ultimii trei ani, n-ar putea să lase PSD-ul să revină la stilul în care a distrus Bucureștiul timp de 12 ani (2009-2020).

Primarul a rezistat până acum tuturor presiunilor făcute asupra sa pentru a se înregimenta politic și spune că va rămâne independent. Nicușor Dan a înființat USR-ul, apoi a demisionat din partid. Totuși, la alegerile din această vară el va fi sprijinit, cel mai probabil, de Alianța Dreapta Unită, care include USR, PMP și Forța Dreptei.

„Ai un partid mare care a avut mereu 30-35%, ai un primar în funcţie care are peste 30%“

În emisiunea Insider Electoral, difuzată la Prima News, Nicușor Dan a spus că nu agreează comasarea pe care o ticluiesc în culise PSD și PNL, deoarece amestecarea alegerilor europarlamentare cu alegerile locale va face ca mesajele să nu mai ajungă la electorat: „Cert e că o să fie alegeri într-un tur, nu ştiu dacă or să fie în septembrie, dar polarizeză, ai un partid mare care a avut mereu 30-35%, ai un primar în funcţie care are peste 30%. Şi atunci lupta se polarizează (..). Asta e frumuseţea votului în două tururi, într-un tur, oamenii votează pragmatic. Ce îmi doresc foarte tare şi de asta nu îmi place comasarea asta de alegeri locale şi naţionale, pentru că o să se suprapună teme şi nu o să avem spaţiu să ne prezentăm ideile. Oamenii nu vor avea acces facil la informaţia despre alegerile locale”.

Nicușor Dan spune că are o grămadă de proiecte începute, dar care trebuie continuate, pentru că în primul an de mandat a fost nevoit să achite facturile lăsate în urmă de precedentul primar, PSD-ista Gabriela Firea: „Candidez ca să câştig, pentru că ar fi păcat ca după aceşti trei ani, pentru că unul am plătit datorii, în care am dus lucrurile într-o direcţie corectă, normală, să se întoarcă PSD cu ce a făcut în cei 12 ani. Am speranţa că oamenii se vor informa, am speranţa că în veşnica luptă dreapta versus PSD mulţi din votanţii de dreapta îmi vor da votul din nou”.

- Advertisement -

PSD și PNL, susținute de grupările de interese puse pe hold de Nicușor Dan, vor miza din nou, după toate indiciile, pe Gabriela Firea, care va beneficia de susținerea televiziunilor controlate de oligarhi și plătite cu zeci de milioane de euro din bani publici. Pe scurt, planul e următorul. PSD ar urma s-o împingă pe Firea la înaintare, în timp ce PNL va pune un „iepure“, foarte probabil pe copilul de casă al PSD-ului, Sebastian Burduja, să rupă cât se poate din electoratul de dreapta. Televiziunile „de știri“ ar urma să-l oculteze pe Nicușor Dan, făcându-i propagandă non-stop Gabrielei Firea.

Miza este uriașă. Bucureștiul este un oraș cu buget de peste un miliard de euro pe an. „Tortul“ imobiliar e și mai mare. Nicușor Dan a blocat construcțiile ilegale și a suspendat PUZ-urile făcute de PSD pentru rechinii imobiliari. S-au oprit betonările în parcuri, pe malurile lacurilor și în spațiile verzi. Mulți afaceriști sunt disperați, și acest lucru s-a regăsit de multe ori în țipetele liberalilor, în frunte cu celebrul Rareș Bogdan.

Ratingul Bucureștiului, după 3 ani cu Nicușor Dan în frunte, este „A“ – recomandat investițiilor și care permite accesarea de credite cu dobânzi foarte mici. Ratingul României, după 2 ani cu PSD-PNL, este „BBB-“ – nerecomandat investițiilor și care nu permite decât împrumuturi cu dobânzi astronomice

În acest moment, după trei ani și câteva luni cu Nicușor Dan, Bucureștiul are rating „A“ din partea agențiilor internaționale care evaluează oportunitățile de afaceri. Asta înseamnă că orașul e recomandat investitorilor, considerat solvabil, serios și sigur, iar împrumuturile se iau la dobânzi foarte mici.

- Advertisement -

În mod incredibil, România condusă de PSD-PNL este, în schimb, cotată cu patru trepte mai jos decât Bucureștiul, adică BBB-, ceea ce înseamnă că e aproape de categoria „Junk“ (Gunoi). Ratingul foarte prost al României reflectă politicile dezastruoase, țara nefiind recomandată investitorilor și considerată instabilă din punct de vedere fiscal. Ratingul BBB- face ca România să fie țara care se împrumută cel mai scump din Europa – iar Guvernul PSD-PNL împrumută cam 25-30 de miliarde de euro pe an, datorii pe care le lasă „moștenire“ poporului român, să fie plătite în anii următori.

Conștienți de acest prăpăd, Ciolacu și Ciucă au trecut prin Parlament o lege care-i scutește de răspunderea ulterioară pentru modul în care gestionează finanțele țării cât sunt la guvernare.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* S-au demascat! Șoșoacă și Simion – nimic despre asasinarea lui Navalnîi! Mesajele lor în ultimele trei zile: „să ieșim din UE”, „dictatură sorosistă”, „noua Uniune Sovietică de la Bruxelles”, cearta cu Șoșocul

* Totul despre „divorțul” dintre Șoșoacă și Șoșoc. Tot ea îl făcuse numărul 2 în partid. Dedesubturile unui scandal politico-matrimonial de mahala

* 10 minciuni ale lui Putin în interviul cu Tucker Carlson, demontate imediat de Ministerul de Externe polonez. Bucureștiul tace și după 4 zile, deși cei doi au invocat ostil România și Transilvania

- Advertisement -

7 COMENTARII

  1. UNEALTA CLANULUI stanescu L-A DEMIS PE CEL CARE A STRICAT AFACEREA STUFUL, DE ZECI DE MILIOANE DE EURO.

    SA IA AMINTE TOTI, CINE SE PUNE CU CLANURILE SFARSESETE IN STRADA.

    ASTIA ISI FAC LEGI PE PERSOANA FIZICA, CINE CE SA LE FACA ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -