joi, aprilie 25, 2024
AcasăNewsNeagră de furie, Firea îi forțează mâna lui Ciolacu: PSD București a...

Neagră de furie, Firea îi forțează mâna lui Ciolacu: PSD București a desemnat-o în unanimitate candidată la Primăria Capitalei!

-

Zvârcolirile interne din PSD nu au încetat nici după ce Marcel Ciolacu părea că i-a dat lovitura finală Gabrielei Firea, iar aceasta dădea impresia că și-a acceptat soarta. La doar câteva zile după ce liderul partidului a anunțat că se va organiza o competiție pentru a desemna candidatul la Primăria Capitalei, organizația PSD București a proclamat-o pe Firea, în unanimitate, aleasa pentru această poziție.

Miza luptei interne e simplă. Încă de anul trecut, Ciolacu încearcă să scape de ghimpele Firea. El se teme că, dacă aceasta ar câștiga alegerile pentru Primăria București, iar el ar pierde alegerile prezidențiale sau ar obține un scor prost cu partidul la alegerile parlamentare, Firea va lansa atacul decisiv pentru a-l răsturna de la conducerea PSD.

Cea mai la îndemână modalitate de a o bloca pe ambițioasa protejată a oligarhului Dan Voiculescu este să nu o lase să candideze la Primăria București. Săptămâna trecută, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au anunțat că nu s-a luat încă o decizie cu privire la un posibil candidat comun PNL și PSD la București. Ciolacu a adăugat că Firea și Burduja au șanse egale să reprezinte coaliția PSD-PNL contra lui Nicușor Dan, care e susținut de Alianța Dreapta Unită (USR-PMP-Forța Dreptei). El a adăugat că, oricum, ar fi nevoie de evaluare, de sondaje făcute în prealabil etc.

Prezentă în sală, Gabriela Firea era neagră la față. În aceeași seară, soțul senatoarei, primarul Florentin Pandele de la Voluntari, a anunțat că Firea nu va mai candida la Primăria București.
A fost doar o fumigenă, pentru că în secret Firea pregătea contraatacul. Miercuri, e a anunțat că organizația PSD București a desemnat-o în unanimitate candidată a partidului la Primăria Capitalei. Ea încearcă să-l pună astfel pe Ciolacu în fața faptului împlinit, arătându-i în același timp că în spatele ei sunt încolonați toți PSD-iștii de la București.

- Advertisement -

Anunțul pune sub mare presiune și planul ca PSD și PNL să se prezinte cu candidat comun la Primăria București. Ciolacu tocmai își exprimase încrederea că va exista o astfel de alianță la partidelor aflate la guvernare, dar PNL-ul ar fi pus într-o postură absolut penibilă, de a susține în 2024 tocmai candidatul pe care-l făcuse cu ou și cu oțet la alegerile din 2020!

În ansamblu, PSD București sub comanda Gabrielei Firea propune o restaurație în forță a vechii administrații. Tot în Biroul Permanent al PSD București s-a decis ca la Sectorul 1 să fie susținut Florin Lixandru pentru poziția de primar, la Sectorul 2 – deputatul Dan Cristian Popescu, prefectul Rareș Hopincă ori Rodica Nassar, la Sectorul 3 – Robert Negoiță, la Sectorul 4 – Daniel Băluță, la Sectorul 5 – Cristian Popescu Piedone, iar la Sectorul 6 – Gabriel Mutu.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

- Advertisement -

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. Vipera asta nu se lasa, acum cand Bucurestiului nu are datorii vrea sa faca iar. Sper ca Nicusor Dan sa obtina un nou mandat si sa aiba de partea lui un consiliu general majoritar din partide spalate, nu ciume bubonice precum PSDNL si AUR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -