Ne lasă Trump pe mâna lui Putin? Ieşirea SUA din NATO ar fi un mare cadou făcut Rusiei

2
2615
Ce ar spune Putin de acţiunile lui Trump?

Nu există vestea mai proastă pentru România, în vremuri de „Ciumă Roşie” şi de atac împotriva UE, decât aceea că America ne-ar putea abandona. Deocamdată, nu sunt decât zvonuri şi informaţii de presă, deşi provenite dintr-o sursă foarte credibilă – unul dintre cele mai respectabile cotidiane la nivel global, The New York Times. Dar ştim cum e, niciodată nu iese fum fără foc.

Căci mai mulți membri ai administrației prezidențiale au declarat pentru publicaţia amintită că Donald Trump a repetat amenințarea privind retragerea SUA din NATO de mai multe ori, în 2018, în conversații private. Foști și actuali oficiali care sprijină alianța militară internaţională care a garantat securitatea lumii după Al Doilea Război Mondial susțin că s-au temut că Trump ar putea să revină la amenințările sale dacă aliații nu investesc mai mult în scopurile și mijloacele militare ale NATO, relatează celebrul cotidian american New York Times.

În prezent, dorința președintelui de a retrage SUA din NATO dă naștere tot mai multor îngrijorări în rândul oficialilor care lucrează în domeniul securității. Îngrijorările sunt exprimate pe fundalul tentativelor lui Trump de a păstra secret conţinutul discuţiilor sale cu cu Putin, din întâlnirile celor doi. Propriul personal al liderului actual de Casa Albă a fost văduvit complet de subiectele dezbătute cu Vladimir Putin, ceea ce, pe fundalul unei investigații FBI ce vizează legăturile administrației prezidențiale cu Rusia, alimentează speculaţiile potrivit cărora Trump face jocul Rusiei.

„Sunt puține lucruri pe care președintele Rusiei, Vladimir Putin, să și le dorească mai mult decât slăbirea NATO, alianța militară dintre SUA, Europa și Canada care a ținut la distanță agresiunile sovietice, apoi rusești timp de 70 de ani”, relatează cotidianul american.

CITIŢI ŞI:

Cod roşu la Casa Albă. Donaţiile pentru Trump, sub anchetă federală. Dragnea a cotizat

Jocurile murdare ale lui Dragnea nu au ocolit nici Armata. Tot mai multe scandaluri legate de licitațiile trucate. Au explodat și nemții de la RheinMetall

 

 

2 COMENTARII

  1. Cetatenii Romaniei trebuie sa fie pregatiti sa aplice CRIMINALILOR PSD-ALDE, bestiile fili-ruse si eurofobe o lovitura dura: distrugerea majoritatii PSD-ALDE. NU UITATI CAND VOR CONSTATA CA AU PIERDUT ALEGERILE VOR CONTESTA REZULTATUL LOR, VOR FI MANIFESTATII IAR CRIMINALII DIN JANDRAGNERIE VOR TRAGE IN NOI CU MUNITIE DE RAZBOI. NU CREDETI? ESTE SCENARIUL PT CARE CRIMINALII DIN JANDARMERIE SE PREGATESC ASIDUU.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here