Mugur Isărescu – hulit de Guvern, premiat de antreprenori. Ionuț Ancuțescu („NewMoney”) – cel mai bun ziarist de business

1
488
Mugur Isărescu și Ionuț Ancuțescu

În timp ce Guvernul Dragnea-Dăncilă îi vrea capul, Mugur Isărescu este premiat de comunitatea de antreprenori, reprezentată de Românian Business Leaders (RBL). Ionuț Ancuțescu, redactorul-șef al revistei „NewMoney”, a primit premiul „Jurnalistul de business al anului 2019”.

La Gala Premiilor RBL 2019 au fost premiați 8 exponenți din antreprenoriat, afaceri sociale, media și administrație publică.

Lista premianților:

 • Mugur Isărescu (guvernator BNR) – „Funcționar de demnitate publică, administrație centrală”
 • Ionuț Ancuțescu („NewMoney”) – „Jurnalist de business”
 • Cristian Logofătu (Bittnet Systems) – pentru „Model de business inovator”
 • Eduard Burghelia (Confidas) – „Tânăr antreprenor”
 • Fundația Motivation – „Business social”
 • Mihail Ungurenuș (pensiunea Livada Bunicului) – „Business rural”
 • Lucian Rotar (Nexia Consulting) – „Lider român de business în diaspora”
 • Gheorghe Damian (primarul comunei Ciugud, jud. Alba) – „Funcționar de demnitate publică, administrație locală”.

Dragoș Anastasiu (antreprenor, moderatorul evenimentului): „Jurnalism de business, presă scrisă, lucruri care devin din ce în ce mai rare, nu numai în România. Ne confruntăm cu o destul de multă lipsă de profesionalism și credibilitate în anumite părți ale presei scrise. În acest context, puțini dintre noi au crezut, acum mai mulți ani, că se mai poate naște o publicație pe care să o citim. Publicația se numește «NewMoney» și redactorul-șef este Ionuț Ancuțescu”.

Ionuț Ancuțescu (redactor-șef „NewMoney”): „Din clasa I până în clasa a XII-a am luat premiu, ca mulți dintre voi, dar mărturisesc că niciunul nu m-a stresat, la modul pozitiv, precum acesta. Este greu să găsești oameni relevanți, cu valori despre care merită să scrii. Nu vreau să spun că facem un efort supraomenesc, afirm doar că a scrie nu e chiar așa ușor”.

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

 1. Domnul Mugur Isărescu are mental de premier al vremilor care nu se mai termină. Din 1990 îl urmăresc. Face numai economie de cuvinte, nu scrie romane prin să exprime un punct de vedere optim, e sec în vorbe şi nu prea are reușite de care să fie mândru. Când a fost premier a convenit defrișarea Transilvaniei de către Austria. A trebuit să mut austriecii în SUA la mormoni ca să scap de Schweighoffer.

  În rest e bun de pus la cap ca o rană. Nu-mi place. În 2010 au luat credit de la FMI iar pe Ponta 2013 l-a lăsat să plătească creditul FMI 2012 din fonduri europene. În urmă lasă neclarități. Uneori e bine ca mandatul de guvernator să fie impus de popor sau de SRI. 10 ani un mandat. Ca la Federal Reserve unde au puțină marjă de eroare şi destulă monedă de rezervă care se încălzește. Dolarul galben liberal va fi.

  Mugur Isărescu a greșit de multe ori. Dar e înțelept. Mai bun ca finanțistul Florin Georgescu sau ca domnul Lucian Isar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here