vineri, aprilie 12, 2024
AcasăFără categorieMesajul americanilor: "Opriți asaltul asupra economiei! Retrageți imediat ordonanța de urgență! Măsurile...

Mesajul americanilor: „Opriți asaltul asupra economiei! Retrageți imediat ordonanța de urgență! Măsurile induc un haos generalizat în economia românească”

-

Jihadul fiscal declanșat de Guvernul României, prin ministrul Orlando Teodorovici, a oripilat mediul de afaceri. Camera de Comerț Americană în România (AmCham) a reacționat cu o duritate neobișnuită la intenția PSD de a adopta joi, în ședința de guvern, ordonanța de urgență prin care vor fi introduse taxe noi și aberante de la 1 ianuarie 2019.

Comunicatul AmCham

„Opriți asaltul asupra economiei!”

„Camera de Comerț Americană în România (AmCham Romania) solicită retragerea imediată a proiectului de Ordonanța de Urgență privind noile măsuri fiscale anunțate de către Ministrul de Finanțe în data de 18 decembrie cu intenția de a fi implementate începând cu 1 ianuarie 2019.

- Advertisement -

Considerăm că măsurile propuse, precum și maniera de adoptare a acestora, sunt lipsite de responsabilitate și chibzuință, și induc un haos generalizat în economia românească, fapt confirmat de primele reacții pe piața de capital, care indică o erodare rapidă a încrederii investitorilor în numai câteva ore de la anunțarea acestei OUG.

Facem din nou apel la respectarea cadrului legal privind transparența decizională și consultările publice.

AmCham Romania va continua să urmărească dezbaterile legate de OUG pentru a exprima punctul de vedere al celor peste 430 de companii – americane, românești și internaționale – pe care le reprezintă”.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -