Mafia lui Dragnea a CAPTURAT statul! Iohannis îi amenință pe sabotori cu puşcăria. Este blocată publicarea în Monitorul Oficial a unui decret prezidențial privind conducerea Armatei

5
6433
Klaus Iohannis

Comunicat fără precedent al Administrației Prezidențiale

„Imediat după ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, Decretul Președintelui României nr. 1331/2018, prin care s-a prelungit mandatul șefului Statului Major al Apărării, a fost transmis, în condițiile Legii nr. 202/1998, secretarului general al Camerei Deputaților, în vederea publicării în Monitorul Oficial al României.

Monitorul Oficial al României este publicația oficială a statului român, în care se publică actele prevăzute de Constituție, de Legea nr. 202/1998, precum și de alte acte normative.

Publicarea decretelor, acte prevăzute de Constituție, nu poate fi blocată sau cenzurată de instituțiile cu atribuții în această procedură.

Președintele României atenționează că întârzierea publicării în Monitorul Oficial al României a Decretului nr. 1331/2018 și, implicit, împiedicarea producerii efectelor acestui act are grave consecințe și atrage răspunderea juridică a tuturor persoanelor implicate.”

Situația creată de mafia lui Dragnea de la Camera Deputaților este deosebit de gravă. E o secvență de lovitură de stat, prin care o instituție – Monitorul Oficial – este capturată, astfel încât un decret prezidențial să nu intre în vigoare şi, astfel, să nu producă efecte.

Somația lui Orban

Publicarea decretului de prelungire cu un an a mandatului generalului Nicolae Ciucă la șefia Statului Major General a întârziat neobişnuit de mult, stârnind furia Opoziției politice.

Primul a reacțional Ludovic Orban (foto), preşedintele PNL. „Vreau să somez conducerea Monitorului Oficial să îşi îndeplinească obligaţiile legale prevăzute de Legea 202, modificată, şi să publice actele emise de preşedintele României, inclusiv decretul. Este obligaţia Monitorului Oficial de a publica actele emise de preşedinte, iar conducerea Monitorului Oficial nu trebuie să cedeze la niciun fel de ordin verbal dat de Dragnea, chiar dacă Dragnea este preşedintele Camerei Deputaţilor. Pe de o parte, Liviu Dragnea nu poate să dea ordine contrare legii, iar, de cealaltă parte, răspunderea în cazul nerespectării legii de organizare şi funcţionare a Monitorului Oficial va fi exclusiv a secretarului general al Camerei Deputaţilor şi a conducerii Monitorului Oficial. Publicarea decretului preşedintelui privitor la prelungirea cu un an a mandatului actualului şef al Statului Major este obligatorie, pentru că refuzul nejustificat de a publica acest decret ar putea să genereze disfuncţionalităţi majore pentru Armata Română”, a declarat Orban pentru Agerpres.

Piulița lui Dragnea: Silvia Claudia Mihalcea

Decretul prezidențial nici nu a ajuns la Monitorul Oficial, fiind blocat la Camera Deputaților, unde a ajuns în jurul orei 13.00. Legea prevede că actele care se trimit spre publicare ajung la Secretariatul General al Camerei Deputaților, de unde trebuie să fie trimise urgent spre publicare la Monitorul Oficial. Secretar general al Camerei Deputaților şi principal responsabil pentru situația creată astăzi este PSD-ista Silvia Claudia Mihalcea (foto).

Mandatul generalului Nicolae Ciucă expiră pe 31 decembrie 2018. Teoretic, astăzi este ultima zi lucrătoare când decretul poate fi publicat, întrucât de mâine încep zilele libere oficiale, care se succed până pe 2 ianuarie.

Dacă mafia lui Dragnea nu trimite astăzi decretul la Monitorul Oficial, Armata Română nu va avea şef de Stat Major cel puțin pe 1 şi 2 ianuarie, situație fără precedent în istoria acestei instituții.

5 COMENTARII

  1. EU IN LOCUL PRESEDINTELUI AS DECRETA STARE DE URGENTA,AS SCOATE ARMATA DIN CAZARMI SI AS DIZOLVA PARLAMENTUL APOI AS ARESTA TOTI HOTII DIN TOATE PARTIDELE SI APOI AS GUVERNA CU ADEVARAT IN FOLOSUL POPORULUI SI BINEINTELES CA AS CONFISCA TOATE AVERILE ILICITE APLICAND SI CONFISCAREA EXTINSA A AVERILOR ,APOI I-AS PUNE LA MUNCA PE TOTI HOTII LA CANAL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here