„Lui Dragnea chiar îi e frică de Kövesi şi de unchiul ei european pe nume OLAF”

3
17581

De ce se petrec totuşi asemenea lucruri?

„Pentru că putem.” Dacă aţi uitat replica lui Codrin Ştefănescu, e momentul să suflaţi praful aşternut peste ea şi s-o mai scoateţi puţin la aerisit.

Neindependenta Adina Florea e doar o piesă a tandemului pus să oprească deplasarea Laurei Codruţa Kövesi la Bruxelles. Cealaltă piesă e un condamnat penal care se ascunde într-o ţară vecină de unde păpuşăreşte în continuare fără să păţească nimic. Despre faptele de corupţie ale lui Sebastian Ghiţă poate povesti şi un preşcolar. Ei bine, tocmai el, Sebastian Ghiţă, depune o plângere prin care cere anchetarea Laurei Codruţa Kövesi pentru constituire de grup infracţional organizat.

Sebastian Ghiţă e contrazis de ditamai Ministerul de Interne în ceea ce priveşte fantezia cu plata avionului pentru aducerea lui Nicolae Popa din Indonezia. Toată lumea care are capul înşurubat pe umeri în direcţia corectă ştie că Laura Codruţa Kövesi nu are nicio implicare aici şi că de extrădarea lui Nicolae Popa s-au ocupat Internele, nu DNA. Degeaba. Odată rostită, comanda trebuie dusă la îndeplinire. Iar comanda vine de sub mustaţa lui Liviu Dragnea şi spune limpede: Kövesi trebuie oprită.

Această poruncă ticăloasă ascunde totuşi o veste bună: doar un om încolţit poate recurge la asemenea mişelii. Iar Liviu Dragnea pare la ora asta un om încolţit. Şi, ce-i drept, dispus să facă orice spre a-şi salva pielea. Hărţuirea Laurei Codruţa Kövesi nu e, din acest punct de vedere, o demonstraţie de forţă, ci, paradoxal, simptomul de slăbiciune al cuiva care ştie ce fac rechinii din partid când simt miros de sânge. Intrarea în vrie a lui Liviu Dragnea e mai aproape de la o zi la alta.

Românii au câteva vorbe înţelepte, printre care „de ce ţi-e frică nu scapi” (iar lui Dragnea chiar îi e frică de Kövesi şi de unchiul ei european pe nume OLAF) şi „pe-aci ţi-e Teldrumul”. Deocamdată merită subliniat grotescul unei caricaturi în care Adina Florea şi Sebastian Ghiţă sunt coburii fixaţi la şaua din care Liviu Dragnea, călare pe o mârţoagă cu stea roşie în frunte şi trei trandafiri în loc de coadă, scoate pistoalele şi le îndreaptă spre duşman. Partea proastă pentru Liviu Dragnea e că pe ţeava armelor nu se află gloanţe, ci bumeranguri.

Radu Paraschivescu

(articolul integral – pe Digi24.ro)

3 COMENTARII

  1. Bine-ar fi sa fie bumeranguri!…Din pacate, cu atatea personaje pro-ruse insurubate in structuri cheie ale statului, ne putem astepta la cele mai marsave actiuni si rasturnari de situatie….Nu am idee cate forte pro-vest mai avem, nici cat de protestatara mai poate fi populatia…Deci temerea e de ambele parti. Important ar fi ca temerea opozitiei sa fie constructiva, vigilenta si suspicioasa pana la Dumnezeu la adresa puterii. Altfel aceasta poate invinge foarte usor, speculand orice ezitare a adversarilor stapaniti de grija fairplay-ului….Tabara dragnoido-putinista nu are asemenea scrupule!

  2. Oare taranoiul de Dragnea si toate slugile ce-l servesc, nu realizeaza ca, in final, chiar nu conteaza daca ii blocheaza drumul doamnei Kovesi la functie de Procuror European? Ok, sa zicem ca le iese marsavia, cu complicitatea slugilor din justitie, a infractorilor si a intregului pezedeu, de fapt.
    Ce nu realizeaza imbecilii astia e ca, in esenta, nu e vorba de persoana neaparat, ci de institutie. Va fi numit un alt Procuror European, din Franta sau Germania. Oare istetii astia de doi lei chiar cred ca, daca nu va fi aleasa doamna Kovesi, celalalt ales ii va mangaia pe crestet protector si ii va lasa sa fure si sa jefuiasca in continuare, nu doar Romania ci toata Europa, de fapt?
    Imbatati-va cu apa rece, trezirea la realitate va fi dramatica pentru voi, infractorilor. Asa sa va ajute Dumnezeu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here