Dintre cele 8 persoane decedate în cumplitul incendiu de la „Ferma Dacilor” din Tohani, județul Prahova, 7 au fost identificate deja, cu ajutorul probelor ADN, deși erau carbonizate. A 8-a este dată în continuare dispărută. Victimele erau tinere, între 11 și 22 de ani, cu excepția unui bărbat de 48 de ani, tatăl a trei fotbaliști cazați la pensiune, dintre care doi au murit.
În noaptea tragediei, dintre luni spre marți (25/26 decembrie), la „Ferma Dacilor” din satul Tohani, comuna Gura Vadului, județul Pahova – situată la 90 de kilometri de București, 42 km de Ploiești și 7 km de Mizil – erau găzduite 26 de persoane.
După izbucnirea incendiului, 18 dintre acestea au reușit să iasă din pensiune și să se salveze. Alți 8 oameni, aflați la mansardă, au rămas captivi în interior. Ei n-au mai avut nicio șansă, în condițiile în care flăcările s-au extins rapid, înghițind construcția de lemn.
Au fost identificate deja 7 cadavre, pe baza probelor ADN. Majoritatea – oameni tineri: trei studenți (21-22 de ani), fiul patronului pensiunii (11 ani), doi frați fotbaliști (11 și 16 ani) și tatăl ultimilor doi, de meserie bodyguard (48 de ani).
Tinerii participau la o petrecere a lui Victor Dinicu, fiul de 11 ani al patronului pensiunii, Cornel Dinicu. Petrecerea era organizată într-o mansardă – practic, niște spatii de cazare amenajate impropriu deasupra restaurantului din pensiunea „Ferma Dacilor”.
Printre autoritățile care protejau această afacere putredă, care funcționa ilegal, se număra și Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC). Președintele acesteia, dubiosul Horia Constantinescu (PSD), făcea reclamă pensiunii pe contul său de Facebook!
Cele 7 victime identificate
Unul dintre cei trei studenți carbonizați, Vlad Băiceanu (21 de ani), era fiul unui important general din Armată – Petru Băiceanu, șeful Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei (DGIA), fosta DIA.
În incendiu a murit și micuțul Victor Dinicu (11 ani), unul dintre copiii dubiosului patron al pensiunii, Cornel Dinicu, care are un bogat trecut de interlop, în asociere cu mafia rusă.
Tragedia a avut dimensiuni apocaliptice în familia lui Lucian Ene (48 de ani), bodyguard din București și finul patronului Cornel Dinicu – fost bodyguard și el, supranumit pe vremuri „bodyguard-ul lui Tărăcilă”. E vorba de Doru Ioan Tărăcilă, ministru de Interne în Guvernul Văcăroiu (1994-1996) și senator PDSR/PSD timp de 5 mandate consecutive, respectiv 18 ani (1990-2008).
Lucian Ene se afla la „Ferma Dacilor” împreună cu soția sa și cu cei trei copii ai lor, toți fotbaliști. Luca Ene (16 ani), legitimat la juniorii clubului Steaua București, și Petru Ene (11 ani), care juca la New Stars – academia de fotbal condusă de foștii internaționali steliști Sorin Ghionea și Petre Marin – au murit carbonizați, ca și tatăl lor. Matei Ene (16 an), geamănul lui Luca, a supraviețuit, ca și mama sa. Amândoi sunt internați într-un spital bucureștean cu arsuri care nu le pun viața în pericol.
Destinul a fost crud și cu Anca Florina Gavrilă (20 de ani), studentă în anul 2 la Sociologie. Ea s-a hotărât „din scurt”, chiar în ziua de Crăciun, să plece „la munte”, mai exact la „Ferma Dacilor”. Sora ei, Carmen Gavrilă, a declarat pentru News.ro: „S-a dus o seară acolo, cu prietenul ei să se relaxeze. A murit şi el. Decizia de a merge acolo a fost ceva spontan, ea s-a văzut cu prietenul ei şi întâmplător s-au hotărât să meargă acolo, nu era planificat înainte. Ajunseseră acolo în seara de 25”. Anca Gavrilă ar fi împlinit 21 de ani pe 14 ianuarie.
Împreună cu Anca Gavrilă a murit și prietenul ei, Adrian Mateescu (22 de ani), student și el.
Lista victimelor
- Victor Dinicu (11 ani) – fiul lui Cornel Dinicu, patronul pensiunii
- Lucian Ene (48 de ani) – bodyguard, finul lui Cornel Dinicu
- Luca Ene (16 ani) – fotbalist, fiul lui Lucian Ene
- Petru Ene (11 ani) – fotbalist, fiul lui Lucian Ene
- Vlad Băiceanu (21 de ani) – student, fiul generalului Petru Băiceanu (şeful Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei – DGIA)
- Adrian Mateescu (22 de ani) – student
- Anca Florina Gavrilă (20 de ani) – studentă
„Ferma Dacilor” nu avea nici autorizație de construire, nici autorizație de securitate la incendiu
Pompierii continuă acțiunea la „Ferma Dacilor” din Tohani, în căutarea ultimei persoane dată dispărută după tragedia de marți dimineață, din jurul orei 4.00.
Pensiunea „Ferma Dacilor” nu avea autorizație de construire, ci funcționa doar în baza unui certificat de edificare a construcțiilor, a anunțat marți prefectul de Prahova, Virgiliu Nanu. Deși funcționa din 2013, pensiunea și-a luat certificatul de edificare abia în 2020.
De asemenea, ISU Prahova a anunțat marți că „Ferma Dacilor” nu avea autorizație de securitate la incendiu.
Deocamdată nu se cunoaște nici cauza izbucnii incendiului. Pistele pe care merg anchetatorii sunt fie o defecţiunie tehnică, fie una la reţeaua electrică. Specialiştii iau un calcul şi ca jarul aprins din vatra grătarului de la restaurant să fi pornit incendiul. În spațiul public a fost vehiculată și varianta unei mâini criminale, un incendiator cu intenție, dar anchetatorii nu au niciun indiciu în acest sens.
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova au deschis un dosar penal pentru distrugere şi ucidere din culpă.
CORUPTIA UCIDE in realitate.Si din pacate ucide oameni tineri si f tineri. De fapt corect este sa spunem : Coruptia sui cumetriile mizerabile ale PSD ucide romani !
de vietile pierdute.
Dar poate se va trage o invatatura, nu mai favorizati infractorii ca si copiii vostrii pot fi urmatoarele victime…