luni, martie 4, 2024
AcasăNewsPNL-istul Burduja îl propune pe sinistrul PSD-ist Chiriță în conducerea Electrica SA!...

PNL-istul Burduja îl propune pe sinistrul PSD-ist Chiriță în conducerea Electrica SA! Ca șef impus de Dragnea la ANRE, Chiriță a contribuit la dezastruoasa criză a prețurilor la energie

-

Catastrofalul PSD-ist Dumitru Chiriță, vinovatul principal pentru teribila criză a prețurilor la energie din 2021-2022, e propus acum de liberalul Sebastian Burduja, ministrul Energiei, în Consiliul de Administrație al companiei Electrica SA! Fost electrician devenit șef de sindicat după Revoluție, Chiriță a ajuns unul dintre cei mai privilegiați români după ce a intrat în PSD. A fost deputat, apoi „jupânul absolut” Liviu Dragnea l-a plasat șef la ANRE, instituție-cheie pe care a condus-o dezastruos, în schimbul unui salariu colosal, de 11.500 de euro net pe lună.

Un aparent paradox face ca tocmai PNL să fi fost, în perioada 2020-2021, principalul acuzator al lui Dumitru Chiriță (60 de ani). Liberalii, conduși atunci de Ludovic Orban, au acuzat atunci cu vehemență că PSD a compromis ideea de liberalizare a pieței de energie, pentru că ANRE-ul condus de Chiriță nu a făcut campanii de informare a publicului și nici măcar o legislație adecvată pe care s-o trimită în Parlament.

A fost vorba, de fapt, de o dereglementare a pieței, nu o liberalizare, adică ANRE a lăsat acest sector fără legislație, ceea ce a permis companiilor să mărească tarifele la discreție, fără niciun control. Au existat voci care au sugerat că PSD a făcut acest lucru deliberat, mână-n mână cu furnizorii de gaze și electricitate, pe spinarea consumatorilor.

Liberalii au dezvăluit atunci, în ianuarie 2021, că după izbucnirea crizei și a scandalului, Dumitru Chiriță și-ar fi băgat concediu medical și ar fi plecat în Republica Dominicană, pentru un sejur de neuitat, în loc să rămână în țară pentru a rezolva problema.

- Advertisement -

În calitate de șef al ANRE – unde a protejat interesele companiilor și nu pe cele ale consumatorilor –, PSD-istul Chiriță avea un salariu de 11.500 de euro pe lună.

PNL-ist protejat de toată lumea, de la Voiculescu la Ciolacu

Între timp, liberalii și-au schimbat părerea, au adus la guvernare PSD-ul, iar Sebastian Burduja (38 de ani), „copilul” preferat al lui Dan Voiculescu și al lui Marcel Ciolacu, îl propune pe Dumitru Chiriță într-o altă sinecură.

Burduja este fiul fostului vicepreședinte al Bancorex, banca Securității comuniste falimentată în 1997 cu un prejudiciu de 2,4 miliarde de dolari – bani dați fără garanții unor persoane care nu i-au mai restituit niciodată. Burduja-junior a fost dorit de Ciolacu în postul de ministru al Finanțelor și e încurajat de PSD să candideze la Primăria Capitalei în 2024, pentru a rupe cât mai mult din electoratul de dreapta.

- Advertisement -

În fostul Guvern Ciucă, Burduja a fost ministru la Digitalizare, poziție din care a dat SRI-ului misiunea să se ocupe de cloud-ul guvernamental, operațiune finanțată prin PNRR de Uniunea Europeană cu peste 500 de milioane de euro.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* În 2024, Rusia va investi sute de milioane de euro pentru a destabiliza România, avertizează Anatol Șalaru, fost ministru al Apărării în Moldova

* Ce impostură! Vaticanul: George Simion n-a fost primit în „audiență privată“ de Papa Francisc, așa cum s-a lăudat liderul AUR

* VIDEO. Asta a adus AUR în Parlament! Simion: „Te agresez sexual, scroafo!”. Șoșoacă: „Cară-te de aici, că nu știu ce-ți fac! Fătălăule!”

* EDITORIAL CARTIANU: O regie ieftină: Șoșoacă și Simion fac scandal pentru Rusia, PSD și infractori

* Ciolacu minte grețos: zice că „nu scapă nimeni de închisoare”, dar legea sa chiar asta face – îi scapă pe marii evazioniști de pușcărie!

* În bugetul pe 2024, suma pentru pensiile speciale crește cu 17% – de la 13 la 15,5 miliarde de lei!

* Jaf pe banii publici: guvernarea PSD-PNL a mărit numărul bugetarilor cu 5.206 în ultimele 4 luni! Creșterea e de 10.717 în ultimele 10 luni

* Speranțe renăscute în rândurile electoratului pro-democrație după formarea Alianței Dreapta Unită – polul care reunește USR, PMP și Forța Dreptei. PSD, PNL și întregul sistem atacă noua alianță

* Legăturile dintre Ungaria orbanistă, Rusia putinistă, Turcia erdoganistă și China lui Xi

* VIDEO. Situație explozivă în Serbia: confruntări violente între manifestanți, care acuză fraudarea alegerilor, și Poliție. Lidera opoziției, etnică română, a intrat în greva foamei

- Advertisement -

5 COMENTARII

  1. Domnul Sebastian Burduja vine la televizor imbracat elegant la cravata, ne vorbeste in explicatii savante despre cit de bine se organizeaza domeniul energiei in Romania dar in spatele sau este o mizerie de nedescris, jegul se sub camasa este de un deget.

  2. omul asta este electrician. Stie sa lege o priza, o lustra, stie domnule!
    Sii apoi Dej erea ceasornicar, Ceausescu cismar, cu totii apti sa conduca treburili Romaniei!
    Olimpicii sa emigreze, sunt prea destepti pentru manglele mioritice!

    • Cizmari, tractoriști , covrigari , electricieni … dar toți cu origine sănătoasă garantați PCR-USL-AUR 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -