Lăcrămioara, îngerul din Polovragi-Gorj care a salvat ŞASE vieţi. Trecea întâmplător prin locul accidentului…

0
15282

Priviţi-i chipul cu atenţie! Frumoasă şi senină. Şi parcă şi fragilă, nu? Aţi putea crede că o astfel de fiinţă cu aură de înger gingaş are puterea de a salva atâţia oameni dintr-un accident groaznic? Şase vieţi la număr. Da, Lăcrămioara Maria Ion a fost cel mai puternic om de pe lume, în ciuda imaginii sale angelice.

Iar ISU Gorj a povestit pe pagina de Facebook cum tânăra, aflată întâmplător la locul accidentului din Polovragi (Gorj), a fost decisivă pentru victime. Datorită Lăcrămioarei Maria Ion, nu a murit nimeni.

Un microbuz în care se aflau cele şase victime, între care şi doi copii, a intrat pe contrasens şi s-a izbit puternic de o construcţie. În maşină erau două familii, venite din Constanţa să se bucure de zăpada din staţiunea gorjeană Rânca.

  • „Să ajuți este cel mai nobil lucru… Ieri, am fost solicitați să intervenim la un accident rutier produs pe raza localității Polovragi în urma căruia au rezultat 6 victime! Apelul a venit de la o doamnă care nu părea deloc panicată, ba mai mult, a oferit detalii în termeni medicali despre starea victimelor.
  • Echipajele sosite la fața locului au găsit-o pe această doamnă plină de sânge pe mâini și piept, ținând capul unui bărbat care era încarcerat. Examinase victimele și le-a prezentat rapid situația colegilor noștrii care au trecut la treabă. Au descarcerat bărbatul și au preluat toate victimele printre care se aflau și două fetițe de 10 și 14 anișori!
  • Inițial am crezut că această doamnă are pe cineva drag printre victime pentru că nici după ce echipajele de intervenție au ajuns la fața locului ea nu a plecat și a rămas să dea o mână de ajutor.
  • Mai târziu, am aflat că doamna despre care vorbim este una dintre colegele noastre. Este doamna Lăcrămioara-Maria Ion, angajată a Direcției Generale Management Urgențe Medicale din cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență! Pe lângă spiritul său civic, modestia de care a dat dovadă este o calitate în fața căreia ne plecăm capul!
  • Lăcrămioara se deplasa către București alături de părinții și cei doi copii ai săi moment în care, în fața ei, s-a petrecut nefericitul eveniment. A oprit mașina, și-a lăsat copiii în grija bunicilor și a fugit într-un suflet să le ajute pe cele 6 victime ale accidentului.
  • A cerut truse de prim ajutor celorlalți oameni care opriseră și, în același timp în care încerca să liniștească victimele care nu suferiseră leziuni foarte greve, și-a pus în practică profesionalismul și cunoștințele medicale acumulate pentru a ajuta victimele care aveau nevoie urgentă de ajutor.
  • N-a plecat până când nu s-a asigurat că toate victimele sunt în siguranță. La final, cineva îi turna apă dintr-o sticlă să-și spele mâinile de sânge…apoi și-a continuat drumul ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat și puțini sunt cei care știu despre fapta ei!
  • Noi trebuie să îți mulțumim Lăcrămioara pentru tot ce ai făcut ieri și, cu siguranță îți vor mulțumi și victimele când vor afla că tu ai fost cea care le-a întins prima mână de ajutor!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here