luni, februarie 26, 2024
AcasăPoliticăPe Dorin l-am întâlnit la proteste, în geruri şi zăpezi. Acum intră...

Pe Dorin l-am întâlnit la proteste, în geruri şi zăpezi. Acum intră în politică. Un PLUS de încredere pentru România

-

Printre nenorocirile produse de guvernarea bestială PSD-ALDE, ne mai vin şi veşti bune, dar din alte zone politice. Una dintre ele este aceea că tot mai mulți oameni de bună-credință, cu spirit civic dezvoltat, decid să facă pasul spre politică. Un mare merit îl au cele două partide tinere din prim-plan, USR şi PLUS, care şi-au deschis porțile, încurajând pasul spre politică.

M-am bucurat să aflu, în weekend, că Dorin Chirilescu din Bacău s-a înscris în cursa internă din PLUS (la fel fostul meu coleg de presă Liviu Iolu) pentru alegerile europarlamentare. Pe Dorin l-am cunoscut la protestele din ianuarie-februarie 2017, în Piața Victoriei şi pe bulevardele Capitalei. Venea de la Bacău ca să susțină mişcările noastre din Bucureşti.

Țin minte că, după ce m-a contactat prin Facebook şi am făcut schimb de numere de telefon, ne-am dat întâlnire în Piața Victoriei. Dar erau zeci de mii de oameni şi nu ne-am găsit. Uriaşa mulțime s-a pus în mişcare pe Bulevardul Lascăr Catargiu, într-unul din marşurile pe care le făceam pe traseul Piața Victoriei – Piața Romană – Piața Universității – Piața Unirii – Piața Constituției – Parlament, pentru a transmite mesajul nostru pro-justiție.

- Advertisement -

La Piața Universității, „la ceas”, am reuşit să ne întâlnim. A ținut să facă un interviu cu mine, în cadrul transmisiilor live de pe pagina sa de Facebook, „ca să afle şi băcăuanii mei ce se întâmplă în Bucureşti, să le dăm oamenilor o speranță”.

Mi-a plăcut energia lui pozitivă. Face parte din categoria celor care nu cedează niciodată. Eram înghețați, înzăpeziți, furioşi, dar păstram acea doză de optimism care ne ajută să mergem mai departe, să nu abandonăm lupta.

Un an mai târziu, în februarie 2018, ne-am revăzut la Bacău, unde am poposit cu Caravana Cărților. Am aflat că are o implicare civică puternică şi în oraşul său, unde a reuşit să influențeze în bine decizii ale administrației publice locale, să corecteze unele decizii sau situații aberante. Și asta, fără să dețină vreo poziție publică.

- Advertisement -

Dorin Chirilescu are 37 de ani şi lucrează într-o industrie de vârf, este specialist IT. Mă bucur că oameni ca el, cu o carieră profesională bine definită, nu doar că nu fac pasul în spate, dezamăgiți de ce văd în jurul lor, ci se implică şi mai mult.

Știu sigur că Dorin va avea succes, acum sau altădată. E tânăr şi are viitorul în față. Iar buna-credință îl va ajuta să-şi ajute țara.

Mesajul lui Dorin Chirilescu, pe pagina sa de Facebook

„Dragi prieteni, vă anunț cu entuziasm că am decis să intru în echipa PLUS și să particip la competiția internă pentru alegerile europarlamentare din anul acesta.

Este un pas important și o decizie pe care o iau după 5 ani de activitate civică și 3 ani de blogging, timp în care, cu ajutorul vostru, am luptat pentru a încerca să modernizăm comunitatea pe care o împărțim, cu bune sau rele.

Procesul electoral destinat desemnării reprezentanților fiecărui stat membru al Uniunii Europene în Parlamentul European este unul deosebit de important, care decide pentru următorii 5 ani, direcția pe care statul respectiv o va avea în cadrul dezvoltării și implementării politicilor europene.

Motivul pentru care am decis să îmi asum această candidatură este strâns legat de dorința de a participa în mod direct la procesele decizionale ce stau la baza constituirii legislației europene, precum și de a reprezenta corect și cinstit interesele cetățenilor români.

Am intrat în dialog public cu Corina Crețu, comisar european pentru politică regională, aflată într-o vizită oficială la Bacău în luna mai a anului precedent, întocmai pentru a atrage atenția asupra curentului de <<euroscepticism>> pe care unele partide naționale ce au membri în Parlamentul European îl promovează în ultima vreme și pentru a trage un semnal de alarmă asupra faptului că cei ce ne reprezintă în forurile europene trebuie să fie pe deplini conștienți de necesitatea apartenenței noastre ca stat la comunitate.

Locul nostru este în Europa.

Participând la <<Programul de Excelență în Politică>> organizat de către fundația Konrad Adenauer Stiftung, specializarea <<Politici Europene>>, pe care l-am urmat după o selecție riguroasă, am conștientizat importanța activităților, rolul și procesele ce stau la baza desfășurării activităților în instituțiile europene, dar și posibilitatea noastră ca și stat membru, de a iniția propuneri legistlative ce ne pot avantaja în procesul de dezvoltare.

Vin din zona civică, unde am activat aproape 5 ani de zile, mare parte din inițiative regăsindu-se și pe blogul personal spirit-civic.ro. Fiind prezent în stradă, pe facebook, la ședințele din cadrul instituțiilor publice sau în live feed-uri pentru a prezenta celor din comunitatea din care fac parte și nu numai, imagini necenzurate despre realitățile cu care ne confruntăm, consider că forța unei comunități este strâns legată de calitatea celor ce o reprezintă.

Printre proiectele despre care mi-am propus să discutăm în această competiție internă menționez:

– Realizarea unei baze de date la nivel European privind diplomele de studii eliberate de instituțiile de învățământ din statele membre.
Fiecare cetațean al Uniunii Europene are dreptul și trebuie sa beneficieze de condiții egale în ceea ce privește accesul pe Piața Europeana a Muncii conform propriului nivel de educație indiferent de țara din care provine;

– Înființarea unui canal de televiziune la nivel european care sa ruleze reportaje de interes privind poziționarea geografica, densitatea demografica, identitatea naționala, caracteristicile culturale sau obiectivele turistice importante ale fiecarui stat, documentare ce ar putea deveni atractive pentru membri din statele vecine, astfel am putea stimula circulația intracomunitara din punct de vedere al activitaților de turism și am spori gradul de cunoaștere al cetațenilor uniunii, indiferent de naționalitate.

Dacă te-ai înscris în PLUS și ai primit deja un e-mail cu datele necesare votului, te rog să-mi dai o mână de ajutor.

Poți alege între minim 5 și maxim 10 preferați.

Îmi doresc să fiu unul dintre ei!

Vă mulțumesc pentru considerație.

Dorin Chirilescu”

- Advertisement -

6 COMENTARII

    • Ady, vorbesti de vreun meci de fotbal? Ce „cheie”, ce „suporteri”? Te pomenesti ca esti vreun jandarm din ala care a gazat femei si copii in piata si acum recita din Eminescu. Sau unul care l-a gazat direct pe Dorin ca si el a fost pe baricade atunci.

  1. Doamne ce s-au activat postacii pesediști:)) e panică băieți??
    Dorin, tu dă-i înainte că ești printre puținii din Bacău care se luptă cu PSD pe bune.
    Avem încredere în tine!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -