marți, martie 5, 2024
AcasăNewsJocul murdar al PSD: nu depune moțiune, ci se plânge la CCR...

Jocul murdar al PSD: nu depune moțiune, ci se plânge la CCR pentru asumarea PNL

-

PSD nu va folosi posibilitatea oferită de Guvernul Orban, în urma asumării răspunderii pe un pachet de legi, să depună moțiune de cenzură.

Acest fapt arată că social-democrații n-au nicio șansă de a reveni la guvernare în acest moment, dar încearcă să mascheze această slăbiciune printr-un joc murdar.

Senatorul PSD Robert Cazanciuc a anunțat, astăzi, în ce constă acesta. Legile care trec de parlament prin asumarea răspunderii vor fi contestate la CCR. PSD are încă majoritatea în Curtea Constituțională, condusă de Valer Dorneanu, vechi om de partid, un apropiat al lui Ion Iliescu.

„Îmi pare rău că la nivelul liderilor de grup nu s-a găsit o soluţie în aşa fel încât să putem să avem şi intervenţii politice după fiecare proiect prezentat de premier.(…) Referitor la primul proiect de lege pe care Guvernul şi-a asumat răspunderea, vom sesiza Curtea Constituţională pe acest aspect, faptul că nu putea veni Guvernul cu asumare de răspundere pe o lege aflată în dezbatere parlamentară. (…) INM nu are nicio legătură cu buna funcţionare a sistemului judiciar în ziua de azi, pentru că se referă la perioada de pregătire a magistraţilor”, a spus Cazanciuc la Palatul Parlamentului, citat de Agerpres.ro.

- Advertisement -

El a adăugat că există o decizie a Curţii Constituţionale din 2009 care spune că Guvernul îşi poate asuma răspunderea dacă procedura parlamentară este blocată şi dacă este imperios necesar pentru a intra în vigoare rapid anumite măsuri.

„Sub nicio formă nu era imperios necesară această asumare pe INM, pentru că în momentul de faţă procedura este în curs de derulare. Practic, Guvernul vine astăzi şi ne insultă pur şi simplu inteligenţa spunând că îşi asumă răspunderea, practic, vine cu o ordonanţă de urgenţă în ciuda referendumului românilor, care au fost împotriva lipsei de transparentă, a lipsei de dialog. Asumarea răspunderii este mai rea decât ordonanţa de urgenţă, pentru că la ordonanţa de urgenţă vine ulterior o lege şi o dezbatere în Parlament. După cum vedeţi, astăzi nici măcar o discuţie politică nu a avut loc, pur şi simplu fug de orice formă de dezbatere”, a menţionat Cazanciuc, citat de Agerpres.ro.

Pe de altă parte și PNL a încercat să vadă dacă PSD va profita de asumarea răspunderii pentru a depune o moțiune împotriva Guvernului Orban. Cel mai probabil, în urma acestui test, Ludovic Orban va trece bugetul de anul viitor prin aceeași procedură.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

*„Barul de negri” al lui Firea ajunge la PSD-CNCD. Dacă Olguța, pentru „Iohannis, nazist”, a luat avertisment, ce pedeapsă va lua primărița?

* Testamentul politic al lui Ion Iliescu: nu-și asumă și nu răspunde pentru crimele din 1989

* Bloomberg îl numește pe premierul României „Orban-ul cel bun al Europei”

* Chirieac îi pupă pingelele lui Adrian Năstase: „Nu are nevoie de decorație, îl va decora cartea de istorie”

* Generalul de carton Ilie Năstase îl jignește pe Iohannis, spunându-i „mut” pentru retragerea decorațiilor

* Brexit decis în alegeri. O zi decisivă pentru românii din Marea Britanie. Va câștiga Boris sau va pierde?

- Advertisement -

2 COMENTARII

    • Da,le tremura nadragii pe ei de frica bulaului,de-aia nu vor sa riste cu motiunea de cenzura,hotii dracului! Nu vor mai pupa loc in parlament in veci,asa ca vor sa mai stea cat pot de mult.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -