Iohannis, rafală dură la adresa PSD-ALDE: „Dau bani la partide şi distrug securitatea românului”

2
1070

Printr-un gest cinic, președintele PSD pune în opoziție securitatea națională cu sănătatea cetățenilor. Numai un politician meschin și inconștient ar putea să inoculeze ideea că sănătatea românilor nu poate fi asigurată din cauza bugetelor prea mari ale serviciilor de securitate, a căror misiune legală fundamentală este tocmai asigurarea securității naționale, protejarea vieții oamenilor și a intereselor țării”, a transmis Klaus Iohannis într-un comunicat de presă citat de G4Media.ro.

El a făcut apel la Parlament să revină la alocările bugetare inițiale, propuse de Guvern în 10 decembrie 2018 și avizate de către CSAT în 19 decembrie 2018.

”Întârzierea bugetului cu aproape două luni de către Coaliția PSD-ALDE este complet nejustificată și demonstrează încă o dată lipsa de seriozitate și de profesionalism a actualei coaliții, precum și lipsa preocupării acesteia pentru bunul mers al economiei și administrației în România. În vreme ce bugetele necesare asigurării securității cetățeanului scad, avem o creștere inacceptabil de mare a alocărilor către partidele parlamentare, al cărei principal beneficiar este, deloc surprinzător, chiar PSD. În condițiile în care în România nu se construiesc autostrăzi, nu se modernizează spitale, nu există toalete și apă curentă în toate școlile din țară, este revoltătoare majorarea uriașă prevăzută în bugetul anului curent pentru partidele parlamentare”, a mai spus președintele.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a depus luni două amendamente în nume propriu la proiectul de buget prin care solicită diminuarea fondurilor alocate serviciilor secrete cu 525 de milioane de lei. Dragnea propune ca cei mai mulți bani să fie luați de la SRI, 445 de milioane de lei. De asemenea, de la SIE solicită tăierea a 30 de milioane, iar de la SPP – 50 de milioane.

2 COMENTARII

  1. Când suplimentezi numărul jandarmilor cu 6300 de oameni, când mărești la greu bugetul jandarmeriei și-o înarmezi pana-n dinți cu arme letale, iar în același timp instalezi ministru al apărării un nenea care nu a făcut nici măcar armata, fără nici o tangentă cu armata, și elimini de la comandă pe experimentatul șef al statului major, generalul Ciucă, combatant in Afganistan, concomitent cu dinamitarea bugetelor serviciilor de informații – SRI si SIE – împotriva cui de pregătești de luptă, împotriva propriilor cetățeni sau a dușmanului din exterior?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here