INTERVIU ELECTORAL. Ion Iordache (II): ”Îmi doresc ca Gorjul să se dezvolte, îmi doresc să trăim mai bine cu toţii în judeţul Gorj”

0
59
Ion Iordache

Reporter: Se poate dezvolta turistic județul Gorj? Cum?

Ion Iordache: Ştim atu-urile judeţului nostru. Avem soluţie pentru turism, este unul din atuurile noastre. Avem nevoie de infrastructură, dar în afară de asta avem nevoie de a pregăti o legislaţie care să ne permită dezvoltarea. Peşterile din judeţ, care sunt fabuloase, sunt blocate de către nişte ONG-uri care, la un moment dat, prin intervenţiile lor şi prin modul în care au fost luate în seamă de instituţii au reuşit să blocheze accesul vizitatorilor şi automat s-au blocat multe activităţi odată cu privarea de vizita turiştilor la respectivele obiective. Discutăm de o legislaţie care să ne permită extinderea pârtiilor, de exemplu, pentru că acum legislaţia este foarte greoaie cu privire la scoaterea din circuitul silvic a terenurilor sau aproape imposibil de rezolvat, probleme care sunt create de către legislativul nostru, de către Guvern în special, sau de către Parlamentul României. Şi aici, la fel, trebuie să flexibilizăm legislația, să putem extinde domeniul schiabil şi să putem face şi altul chiar, nu doar cel de la Rânca, atunci putem să găsim şi investitori, putem să facem şi un proiect de dezvoltare. Altfel rămânem cu ele blocate.

Reporter: Vom reuși să atragem mai multe fonduri europene? Până acum, PSD a aruncat banii UE la gunoi…

Ion Iordache: Trebuie să facem nişte proceduri de implementare a proiectelor de finanţare şi de obţinere a finanţărilor europene mult mai simplu. Sunt extrem de complicate şi unui tânăr antreprenor îi este aproape imposibil să acceseze bani europeni şi să şi implementeze un proiect, chiar dacă reuşeşte în primă fază să acceseze proiectul pentru că dacă are norocul să găsească un consultant bun, îi scrie proiectul şi ia finanţare, după care marea problemă apare în implementare. Legat de proceduri, aici putem să intervenim. După aceea trebuie să abordăm foarte foarte serios încurajarea antreprenorilor. În afara fondurilor europene putem să discutăm de bani guvernamentali. Vrem cu adevărat să dăm drumul la dezvoltarea mediului antreprenorial în România? Vrem să începem să creştem economia românească? Atunci trebuie să facem acest lucru. Şi Guvernul liberal deja are un proiect de dezvoltare a României foarte ambiţios şi eu cred că noi, Gorjul, prin reprezentanţii lui, putem în perioada următoare să fim printre cei mai mari beneficiari din ţară. Totul ţine de implicarea noastră şi cred că va fi aşa cum trebuie şi să ne întâlnim şi la anul, şi peste un an, şi peste doi şi peste trei ani şi să vedem rezultatele.

Reporter: Credeți sincer că puteți ajuta Gorjul dacă ajungeți în Parlament?

Ion Iordache: Cu siguranţă. Ăsta este angajamentul nostru şi eu personal pentru asta am intrat în această bătălie, în acest proiect, pentru că îmi doresc ca Gorjul să se dezvolte, îmi doresc să trăim mai bine cu toţii în judeţul Gorj.
Şi în întâlnirile mele cu oamenii, mulţi dintre ei spun că îşi pun speranţa în mine, că sunt omul în care ei au încredere în mine, iar eu spun următorul lucru: credeţi-mă că nu voi putea să fac singur. Dacă sunteţi şi dumneavoastră lângă mine şi sunt şi alţi oameni care simt la fel ca şi mine, cu siguranţă vom obţine pentru judeţul nostru ce ne dorim cu toţii. Problema nu este că nu ne dorim, problema este că nu este cineva care să o ia înainte, ca să spun aşa, locomotiva. Eu îmi asum acest rol şi veţi vedea că aşa va fi.

Reporter: Credeți în rolul presei pentru dezvoltarea comunității?

Ion Iordache: De cele mai multe ori presa exprimă opiniile cetăţenilor şi atunci cineva trebuie să fie şi vocea cetăţenilor în relaţia cu politicul şi atunci prin dumneavoastră reuşim să descurcăm problema pe care o au de fapt oamenii sau să li se rezolve în sensul de a li se clarifica şi poate pentru că nu o simţim, nu avem atâta contact, pentru că oamenii vin mai mult către dumneavoastră, au o comunicare, vă transmit mesajele lor şi altfel ne-ar spune nouă şi altfel dumneavoastră.
Au încredere, se destăinuie, îşi spun problemele lor către presă în general. În final spun că, pentru a trece cu adevărat la treabă mai avem un pas, este pasul care trebuie să-l depăşim duminică pe 6 decembrie, când trebuie să venim la vot cu toţii şi trebuie să ne exercităm dreptul constituţional pe care-l avem şi anume acela de a vota. Vă invit la vot, să ne votaţi să ne susţineţi în primul rând şi apoi HAI LA TREABĂ!

—————————————————————————————————————————

– Comandat de: Partidul NAȚIONAL LIBERAL (P.N.L.) – Filiala județeană Gorj

– Executat de: Macondo Gabo Press S.R.L. – Portal: Ziaristii.com

– C.U.I. mandatar financiar: 11200025

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here