Incredibil! USR a prins PSD că fură semnături din dosarele „Fără penali”. PSD şi ALDE vor să blocheze iniţiativa populară

2
14168
PSD blochează ilegal în Parlament, de doi ani, referendumul "Fără penali în funcții publice"

USR acuză PSD că „fură şi dosare cu semnături Fără Penali”! Parlamentarii USR au descoperit semnăturile lipsă, strânse masiv cu ajutorul lor şi al voluntarilor, în nota pentru CCR întocmită de Secretariatul General al Camerei Deputaţilor (controlat de PSD-ALDE). USR avertizează că a pregătit plângerea penală pentru această hoţie incalificabilă.

„ALERTĂ! PSD fură şi dosare cu semnături Fără Penali. Am analizat nota pentru CCR întocmită de Secretariatul General al Camerei Deputaţilor cu privire la semnăturile Fără Penali şi am constatat cu stupoare că apare o cifră suspectă de 591.097 de semnături înregistrate, în condiţiile în care USR a depus peste 800.000 de semnături în Parlament, restul până la un milion fiind încă blocate prin primării din ţară. În această notă LIPSESC foarte multe dosare depuse, fără nicio explicaţie. Tot în notă apare o cifră de 93.775 semnături care nu sunt atestate de primării din motivele abuzive pe care le ştiţi deja (lipsa celui de-al doilea prenume sau adresă incompletă pentru că lipseşte etajul)”, precizează un comunicat al USR.

Partidul condus de Dan Barna susţine că, de fapt, PSD încearcă să trimită la CCR un număr de semnături mai mic decât pragul de 500.000 impus de lege, ca să invalideze iniţiativa.

„Ajunge cu minciunile! Avem OPIS-uri ca să demonstrăm fiecare semnătură depusă. Avem copii după dosare cu ştampila Camerei Deputaţilor. Este fals în acte oficiale ceea ce face PSD prin Secretariatul General, după ce a comis un abuz în serviciu şi a blocat peste 100 de zile iniţiativa în Camera Deputaţilor. Comanda politică a lui Dragnea a devenit mai importantă decât legea. Secretariatul Camerei Deputaţilor nu avea competenţa de a verifica semnăturile, ele au fost deja validate de primării. Mâine la ora 11, ÎNAINTE de trimiterea iniţiativei la CCR, vom clarifica situaţia. Preşedintele comitetului de iniţiativă Mihai Badea, alături de Stelian Ion şi Cristina Prună vor merge la Secretariatul General să lămurească lucrurile. Plângerea penală este pregătită”, anunţă USR, citat de News.ro.

2 COMENTARII

  1. In ce hal sunt acesti reprezentanti ai mafiei pcr-iste, ei stiu ca vointa partidului e totul! Ei stiu numai sa deformeze realitatea sa sune bine in favoarea lor, ca asa era inainte, cand traiam intre zidurile de lagar socialist…Acum incepe sa sufle vant de libertate si ei tot cu mijloacele lor stiu sa lupte….sunt penibili si obraznici.Trebuie trimisi la scoala de corectie a istoriei

  2. Ca PSD fura, e ceva cunooscut. Dar, indiferent cine a dat comanda, aceste liste au fost sustrase de functionarii parlamebtului care au primit acest dosar cu liste, deci niste acte, cu proces verbal, cu semnatura de primire si au ajuns pana acolo incat si-au permis sa sustraga acte din dosar!
    Una e palavrageala politicienilor, si alta sustragerea de acte de catre functionarii unei institutii atat de importante, precum parlamentul!
    E adevarat ca li s-a ordonat, dar cum au putut fura la vedere? Ce alte potlogarii mai fac pe acolo?
    Puterea nu se mai teme de nimic, face ticalosiile la vedere. Au ajuns prea departe!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here