Încă un sondaj care îl „îngraşă” pe C.A.C.P. Tariceanu şi îl „spală” pe Dragnea. Cică românii iubesc un penal şi un infractor!

0
2619

Sondajele CURS fac ele ce fac scot date pe gustul „Ciumei Roşii”. Ba PSD este mult peste ce dau institutele serioase, ba PNL sau USR-PLUS apar mult sub cota reală, ba figuri politice compromise sunt „umflate cu pompa”.

Sondajul CURS apare de fiecare dată după ce institute credibile de măsurare a opiniei publice publică rezultate total nefavorabile PSD şi ALDE şi liderilor acestor două partide care distrug România pe toate planurile.

Şi pentru mare parte din votanţii PSD-ALDE a devenit clar că actuala guvernare sabotează ţara din interior, provocând practic ruptura României de UE, ucide justiţia şi lupta anticorupţie, democraţia, libertatea însăşi, pentru a le înlocui cu „valorile” clanurilor de tip mafiot.

Ultimul astfel de studiu de piaţă arată de la început ce vrea să împroaşte în mentalul colectiv: că Tăriceanu ar avea o cotă mult mai mare decât spun românii care s-au săturat de „Ciumă Roşie”.

Interesant e că sondajul apare exact în momentul în care C.A.C.P. Tăriceanu este protejat de majoritatea „Ciumei” din parlament, care blochează ancheta DNA în dosarul în care şeful ALDE şi al Senatului este urmărit penal pentru şpaga de 800.000 de dolari în afacerea Microsoft.

Tăriceanu peste Iohannis? Râd şi curcile!

Şmecheria aleasă acum de CURS este… Capitala. Vezi Doamne, în Bucureşti, Tăriceanu ar fi chiar mai popular decât Klaus Iohannis. Desigur, ca să nu bată la ochi, pe primul loc e pusă primăriţa Gabriela Firea. Astfel, la întrebarea „Ce părere aveţi despre următoarele personalităţi politice”, topul încrederii sună aşa:

Gabriela Vrânceanu Firea – 49%

C.A.C.P. Tăriceanu          – 41%

Klaus Iohannis               – 40%

Traian Băsescu               – 31%

În primul rând că, dacă nu vrei să manipulezi publicul într-o direcţie anume (umflarea cotei unor politicieni compromişi), e o prostie fără margini să faci un sondaj în Bucureşti despre popularitatea la… prezidenţiale!

De ce nu în Cluj-Napoca? Ori în Timişoara? Sau în Sibiu, Braşov, Alba Iulia şi Arad? Nicio noimă, doar cifre emanate dintr-o abureală PSD-istă.

Diferenţă IMENSĂ faţă de IMAS

Un sondaj IMAS, făcut la comanda Europa FM, în perioada 11 – 30 ianuarie,arată rezultate spectaculoase pentru opoziţia actuală, şi pentru preşedintele Iohannis, în perspectiva alegerilor europarlamentare, din mai anul acesta, şi a alegerilor prezidenţiale din iarnă.

Dacă în loc de luna noiembrie, alegerile prezidențiale ar avea loc duminică – Klaus Iohannis ar rămâne favorit cu 34,4% din intențiile de vot, în cădere cu 0.5% fata de sondajul IMAS din decembrie.

Călin Popescu Tăriceanu apare foarte departe de Iohannis, cu doar 15.4%. Pe locul 3 apărea Victor Ponta – 13.2% (care a anunţat însă că nu va candida la prezidenţiale!) și pe locul 4 apare spectaculos Dacian Cioloș, liderul noului partid PLUS, cu 10.9%.

Logic: PSD şi ALDE se prăbuşesc

Partidul lui Dragnea mai are un pic și intră sub 20%. PNL și Alianţa 2020 USR-PLUS însumează 42,9%, relevă Barometrul Europa FM pe luna martie, realizat de IMAS.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlamentul European, PSD ar strânge doar 21,5% din voturi, potrivit ultimului studiu al IMAS pentru Europa FM. Social-democraţii, care la ultimele alegeri parlamentare au luat 45,5%, au ajuns la un minim istoric.

Mai mult, tendinţa e de scădere continuă: la ultimul barometru, cel din februarie 2019, PSD avea 22,7% (faţă de 21,5% acum).

PNL a crescut la 25,2%, cu 2,6% mai mult față luna precedentă.

Alianţa 2020 USR-PLUS e creditată cu 17,7%. Pe locul al patrulea ar fi partidul lui Tăriceanu, ALDE, cu 12,7%, în timp ce Pro România, formaţiune condusă de Victor Ponta, ar obţine un scor bun pentru un partid abia înfiinţat: 11,2%.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here