Încă un pas spre autostrada peste Carpați: încep lucrările la tronsonul Pitești – Curtea de Argeș (30 km) al Autostrăzii Pitești – Sibiu

1
851

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, a anunțat joi că s-a emis autorizația pentru construirea lotului 5 al Autostrăzii Pitești – Sibiu, care va traversa Munții Carpați.

Lotul are 30 de kilometri lungime și este între Pitești și Curtea de Argeș. De construcție se ocupă compania italiană Astaldi, care a pregătit șantierul încă din aprilie. Valoarea contractului e de 1,7 miliarde de lei, iar în cei 30 de kilometri de șosea de mare viteză vor intra 13 poduri, 3 pasaje, un viaduct, 3 noduri rutiere la Curtea de Argeș, Băiculești și Bascov, 2 spații de servicii, câte unul pe fiecare sens, care vor fi amenajare modern, 2 parcări de scurtă durată, de-o parte și de alta a drumului, 2 centre de coordonare și întreținere, la Bascov și la Curtea de Argeș.

Cătălin Drulă a scris pe Facebook: “LUCRĂRILE POT ÎNCEPE LA AUTOSTRADA A1 PITEȘTI-CURTEA DE ARGEȘ. Tocmai ce am emis autorizația de construire pentru lotul 5 al autostrăzii Sibiu-Pitești. Este vorba de un tronson între Curtea de Argeș și Pitești, lung de 30 de km. Constructorul a început mobilizarea și va demara lucrările în perioada următoare“.

Din cele 5 loturi ale autostrăzii, în execuție mai e unul singur: Lotul 1 Sibiu – Boița, de 13 kilometri. Cele 3 loturi “de mijloc”, care sunt cele mai grele și care traversează propriu-zis Carpații, sunt în diverse stadii birocratice. Spre exemplu, pentru Lotul 4 Tigveni – Curtea de Argeș, Curtea de Apel București a admis contestația unei companii din China care fusese exclusă de la licitație. S-a anulat rezultatul licitației câștigate de compania PORR din Austria și acum se reevaluează ofertele.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Continuă batjocura: procurorul Giorgiana Hosu, fostă șefă a DIICOT, se pensionează la 48 de ani!

* Urletele milițianului Coarnă (PSD) la adresa unui deputat USR-PLUS: „Opriți papagalul! E setat în prostie! Nu înțelege nimic!”

Exorcizarea PSD-iștilor în Parlament: „Ați alungat-o pe Kovesi din țară și ați dat de dracu’ iar! Ghinion, nu veți putea fura din PNRR!”

Mesaj AUR: „Îmi place Putin și nu-mi place UE. Uniunea Europeană este noua Uniune Sovietică, nu Rusia creștină”

FOTO+VIDEO. Brutele care au terorizat un activist civic și i-au vandalizat mașina, de față cu polițiștii. Trei bătăuși au ajuns după gratii

PSD-istul Mutu a umplut de bani RTV și Antena 3, din bugetul Sectorului 6. Prețuri cămătărești: 2.000 € articolul, 5.000 € clipul video!

Există un ziarist care în 2020 a donat PSD-ului 27.000 de euro și i-a împrumutat 90.000! Dar tot a ieșit pe plus: mai mult a luat decât a dat

Radu Moraru: „Aș vrea să-i agăț în cârlig pe preoții trădători care-i îndeamnă pe oameni să se vaccineze” / „S-ar putea să nu mă mai vedeți niciodată, în nicio emisiune!”

VIDEO. „Nu sunt ostatic, părinții mei sunt ostaticii!” Cum l-a zombificat tiranul Lukașenko pe jurnalistul capturat prin deturnarea unui avion

VIDEO. O bijuterie: cel mai „lung” gol din istoria Campionatului European. Programul de azi și mâine la Euro 2020

1 COMENTARIU

  1. La cât durează construcția acestor autostrăzi peste Carpați…, o să fie inaugurate odată cu alea pe care-o să le facă Elon Musk peee… Lună sau, și mai rău/târziu, peee… Marte!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here