marți, februarie 27, 2024
AcasăNewsCiolacu a mărit exploziv salariile la agenția de sinecuri inventată pentru a...

Ciolacu a mărit exploziv salariile la agenția de sinecuri inventată pentru a „monitoriza” companiile de stat

-

În timp ce ține blocate angajările în sistemul sanitar, ajuns aproape de colaps din cauza lipsei de personal, și refuză majorarea salariilor pentru profesori conform promisiunilor, Marcel Ciolacu continuă să îndoape clientela de partid cu sume exorbitante. Ultima măsură este o Hotărâre de Guvern prin care se măresc atât salariul, cât și schema de personal în nou-înființata agenție de sinecuri AMEPIP.

AMEPIP înseamnă Agenția pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice și este o nouă structură înființată de coaliția PSD-PNL, sub pretextul că ar trebui să supervizeze toate companiile de stat.

Scopurile înființării AMEPIP sunt multiple, iar Ziaristii.com a scris la vremea respectivă despre dedesubturile poveștii. Veniturile acestui organism-parazit vor fi uriașe. După modelul ASF, va percepe o taxă de monitorizare de 0,1% din toate veniturile companiilor de stat, fără să facă însă nimic util. E vorba doar de un instrument politic, în mâna PSD și a PNL, de control asupra sectorului economiei de stat.

Prin HG-ul semnat de Marcel Ciolacu pe 3 ianuarie 2024, salariul președintelui AMEPIP crește, după niciun an, la 25.000 de lei (5.000 de euro) pe lună. Salariile vicepreședinților cresc, de asemenea, enorm, de la 14.560 lei (sub 3.000 euro) la 21.840 lei (peste 4.300 de euro).

- Advertisement -

În plus, numărul de posturi se majorează de la 88 la 92 – semn că inițial nu încăpuse toată clientela de partid preconizată.

În acest timp, profesorii debutanți au fost înștiințați de Ligia Deca, ministrul Educației, că nu li se va majora salariul la 4.600 de lei pe lună (900 de euro), deoarece nu ea le-a făcut această promisiune. Anul trecut, în vară, când profesorii au intrat în grevă, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă s-au jurat în fața întregii țări că vor rezolva problema salariilor de mizerie ale acestora începând cu 1 ianuarie 2024. S-a dat și o Ordonanță de Urgență (OUG) prin care li se garanta acest lucru. Președintele Klaus Iohannis a făcut aproape o criză de nervi, spunând despre profesori că au primit tot ce-au vrut și că trebuie să se întoarcă în clase.

La 6 luni distanță, Ciolacu a anulat OUG-ul din vara lui 2023, iar Ligia Deca le-a spus profesorilor că ea nu le-a promis nimic.

- Advertisement -

În ceea ce privește sistemul medical de stat, acesta este într-o situație critică. Guvernul Ciolacu a blocat anul trecut, prin Ordonanța Austerității, toate angajările. Numai că sistemul este într-un deficit catastrofal de personal, iar sindicatele anunță că se va intra în grevă luna viitoare. PSD și PNL dau din umeri și spun că nu sunt bani, deoarece s-ar depăși anvelopa salarială.

În paralel, numărul de angajați la stat continuă să crească lună de lună, în administrație și agențiile guvernamentale fiind angajată pe ușa din dos, pe salarii foarte mari, clientela partidelor aflate la guvernare.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

După ce au luptat tot anul cu Occidentul putred, Piperea și Lazarus se relaxează în SUA și Bahamas. Niciunul n-a mers în Rusia

Răzbunarea impostorului: Ciolacu l-a dat afară – noaptea, ca hoții – pe șeful Secretariatului pentru Revoluționari, care-i refuzase certificatul de „mare revoluționar”! Dodu este fiu de erou-martir, orfan de la 9 ani

Cazul Rareș Bogdan. Ce se află în spatele halucinațiilor sale: „O să avem un scor excepțional la alegerile europarlamentare! Noi stăm în spatele liderului nostru, Nicolae Ciucă, o să-l ducem spre Cotroceni“

Anchetat în trecut pentru fraudarea Romsilva, Ilie Sârbu e pus acum chiar în conducerea Romsilva! Socrul lui Ponta este unul dintre „dinozaurii“ epocii Iliescu

După ce a fost omenit la „Ferma Dacilor”, Turcescu îi face PR lui Dinicu: „Omul ăsta muncea de dimineața până noaptea” / „Acolo am petrecut zile și nopți de bucurie”

Cum face bani Dan Negru din ignoranța românilor. „A încasat între 4.500 și 13.500 de dolari” dintr-un singur clip video în care mințea că în SUA nu sunt mașini electrice și se plătește doar cu cash. Mecanismul manipulării trece prin „pana prostului”

Trump i-a spus Ursulei von der Leyen că SUA „nu va ajuta niciodată“ Europa dacă va fi atacată, cât e el președinte: „NATO e moartă și vom pleca“ din organizața militară

- Advertisement -

3 COMENTARII

  1. Psd înghite orice. Uitati va la fata din poza sa intelegeti. Milioane de romani buni au parasit tara si ne au lasat in mainile a milioane de asistati obedienti care pe cine sa aleaga. S o intrebam pe Dana.

  2. Bandiții bolșevici PCR-USL fură din toate pozițiile ca teroriștii lui Ilici-KGB 😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -