marți, mai 28, 2024
AcasăViațaSănătateIaurt şi brânzeturi pentru o viaţă mai sănătoasă

Iaurt şi brânzeturi pentru o viaţă mai sănătoasă

-

Un studiu realizat de Centrul de Cercetare pentru Obezitate şi Nutriţie CiberObn arată că un consum constant de iaurt şi brânzeturi îmbunătăţeşte sănătatea organismului uman. Nancy Babio, cercetătoare la departamentul de Biochimie şi Biotehnologie al Universităţii Rovira i Virgili, din Tarragona, a explicat că „aceste alimente au un conţinut ridicat de calciu, care este greu de obţinut consumând alte alimente, şi că în plus conţin lactoză, care permite şi asimilarea calciului în intestin”.

Mai mult, iaurtul şi brânzeturile sunt produse fermentate şi, prin asta, conţin bacterii probiotice, adică bacterii „bune” ce interacţionează cu bacteriile nocive din organism, implicit cu întreg metabolismul, ceea ce aduce multe beneficii cum ar, de pildă, şi reducerea trigliceridelor din sânge.

Consumul de iaurt este asociat cu scăderea ţesutului adipos, cu un nivel mai scăzut de zahăr din sânge şi cu efecte pozitive pentru sistemul cardiovascular. Diverse cercetări arată că un consum constant de lactate poate reduce riscul dezvoltării de cancer colorectal, ajută sistemul osos, reduce riscul unor boli cronice precum diabetul de tip 2 şi obezitatea.

- Advertisement -

 

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -