VIDEO. Iată ce face tovarăşul lui Dragnea din Ungaria! Regimul Orban foloseşte forţa împotriva Opoziţiei

0
17067

Doi deputați de opoziție au fost expulzați din sediul televiziunii publice ungare, luni dimineața, după ce și-au petrecut noaptea acolo, în speranța de a putea difuza un comunicat, după un important protest anti-Orban, potrivit imaginilor publicate pe rețelele sociale, scrie Hotnews citând AFP.

Akos Hadhazy și Bernadett Szél, doi deputați independenți proveniți din Partidul verde LMP, au fost scoși cu forța de către gărzile de securitate din televiziunea MTVA din Budapesta, o acțiune puternic criticată.

„Nu este televiziunea privată a Fidesz (partidul național-conservator al premierului Viktor Orban), ci televiziunea poporului ungar, finanțată din impozite„, au subliniat deputații, care au transmis în direct incidentele pe reţelele de socializare.

Protestatarii cer mai multă independență și obiectivitate în presa publică și aderarea Ungariei la Parchetul european, refuzată de Budapesta.
Un nou protest urmează să aibă loc în cursul zilei împotriva lui Orban, al cărui stil autoritar și atacurile la adresa independenței justiției și a presei sunt în mod regulat criticate de Uniunea Europeană

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.