Acasă News Gripa ucide şi altfel. Un nou caz tip "Moartea domnului Lăzărescu". "Au...

Gripa ucide şi altfel. Un nou caz tip „Moartea domnului Lăzărescu”. „Au trimis-o acasă de la spital de două ori”

Sistemul sanitar e bun când nu se întâmplă ceva. Brusc, atunci când afli de un caz gen „Moartea domnului Lăzărescu” descoperi „bubele” sale nevindecate de ani şi ani.

În timp ce numărul românilor răpuşi de gripă creşte alarmant de la o zi la alta, în Ialomiţa, Parchetul şi Direcţia de Sănătate Publică investighează sfârşitul unei femei de 45 de ani care, susţine familia, a murit după ce a fost trimisă acasă, deşi trebuia internată.

La necropsie, testele rapide făcute de legişti au indicat prezenţa virsului gripal în cazul victimei, iar soţul pacientiei îi acuză pe doctorii din Slobozia de indiferenţă.

Înainte să moară, aceasta ar fi mers de două ori la spital, unde i s-ar fi prescris tratament pentru viroză şi de fiecare dată a fost trimisă acasă.

Femeia a ajuns prima dată la Spitalul de Urgenţă din Slobozia acum 8 zile. Tușea, avea febră şi acuza dureri musculare, iar după ce au investigat-o doctorii i-au spus că are viroză respiratorie şi i-au prescris un tratament pentru acasă.

După 24 de ore, pacienta a revenit la spital. Deşi era în stare mult mai gravă, medicii au trimis-o din nou la domiciliu.

Conducerea spitalului din Slobozia susţine că prezenţa virusului gripal a fost confirmată în cazul femeii în urma unui test rapid făcut în momentul necropsiei, nu înainte, când pacienta s-a prezentat la unitatea de primiri urgenţe.

„De ce se moare de gripă? Nu ştiu. Este o mare întrebare. De ce sistemul nostru de sănătate nu ne ajută? De ce trebuie să mergem la spital să ne spună să mergem acasă să-şi facă tratamentul efectul sau să mergem la un medic specialist sau să mergem la Bucureşti. De ce la Slobozia nu se pot trata pacienţii?”, a declarat soţul femeii pentru Pro TV.

 

loading...

1 COMENTARIU

  1. Dureros,trist! Putregaiul din sistem nu-l rezolvă dna Pintea,ministru modest,fără substanță, țopăind prin televiziuni intr-o logoree tâmpă,de lemn, ci prin acțiuni concrete : construcția spitalelor regionale nu blocarea investițiilor,dotarea spitalelor cu aparatura promisă,angajarea de medici/asistente- sistemul fiind mult subdimensionat pt.economii pe viața bolnavilor, sancționarea dură a faptelor de malpraxis, aprovizionarea spitalelor cu medicamente și materiale sanitare etc.. murim cu zile tov.ministru și dumneata ne ții lecții de partid?!! Ceva concret,bun lăsați in urma, sau amplificați dezastrul ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările