General ucrainean: „SUA îl poate lichida pe Putin la fel ca pe liderul Al Qaida, dar există un obstacol”

1
14129
Viktor Iagun - Vladimir Putin

Serviciile de informații americane au ajuns să aibă în prezent capacități operaționale atât de avansate, încât au puterea să distrugă teroriști de rang înalt chiar și în țări neprietenoase, unde există și un grad de securitate sporit pentru dictatori și camarilele acestora.

Concluzia îi aparține unui celebru general din serviciile secrete ucrainene (SBU), Viktor Iagun. Acesta susține că SUA are mari posibilități să-l elimine definitiv pe dictatorul sadic Vladimir Putin, așa cum a procedat în cazul liderului Al Qaida, Ayman al-Zawahiri, în Afganistanul controlat de talibani, însă există un obstacol.

Dezvăluirea a fost făcută în cadrul unei emisiuni difuzate de canalul Espreso TV, preluată ulterior de site-ul postului ucrainean de radio Novosti Vremea.

Ayman al-Zawahiri, la care făcuse referire generalul-maior Iagun, aflat acum la pensie, și-a pierdut viața în cursul nopții de sâmbătă spre duminică (30/31 iulie), ca urmare a unei lovituri cu o dronă. Teroristul avea 71 de ani.

„Sistemul de apărare aeriană care-l protejează pe Putin, precum și sistemele portabile de apărare aeriană și un sistem radar, pot la fel de bine să împiedice eliminarea acestui terorist”

Ziaristii.com vă prezintă pe scurt declarațiile făcute de generalul-maior Viktor Iagun.

  • “Oficialii serviciilor de informații americane au spus că l-au urmărit pe Al-Zawahiri în Kabul timp de multe zile, i-au studiat programul și i-au cunoscut obiceiurile.”
  • “Au folosit rachete care nu erau echipate cu explozibili, ci cu lame speciale pentru a-l elimina pe terorist.”
  • “Această operațiune specială unicat, care a durat mai mult de o zi, confirmă că posibilitățile serviciilor de informații americane sunt practic nelimitate.”
  • “Teoretic, SUA îl poate lichida pe Putin la fel ca pe liderul Al Qaida, Ayman al-Zawahiri. Dar trebuie să înțelegem că sistemul de apărare aeriană care-l protejează pe Putin, precum și sistemele portabile de apărare aeriană și un sistem radar, pot la fel de bine să împiedice eliminarea acestui terorist.”

Cine este generalul Viktor Iagun: în 1988 a participat la greva foamei făcută de studenți, denumită „Revoluția pe granit”

* Născut pe 5 septembrie 1970 la Telenești (Republica Moldova), Viktor Iagun a ieșit la pensie cu gradul de general-maior al serviciilor secrete ucrainene (SBU).

* Absolvent al Facultății de Silvicultură a Institutului Silvic din Lvov, unde a studiat în perioada 1987-1992.

* Din 1988, Iagun a fost implicat activ în mișcarea socială și politică pentru independența Ucrainei.

* În octombrie 1990, ofițerul ucrainean a devenit unul dintre organizatorii și participanții activi ai grevei foamei făcute de studenți („Revoluția pe granit”), care a avut loc la Kiev. Protestele s-au încheiat cu semnarea unei rezoluții a Radei Supreme a RSS Ucrainene, care a garantat îndeplinirea cerințelor participanților la protest.

* În 1992, la recomandarea forțelor socio-politice din regiunea Lvov, Iagun a depus documentele pentru încadrarea în Serviciul de Securitate al Ucrainei.

A lucrat la restabilirea activităților serviciului special ucrainean, care fusese distrus de liderii anteriori

* A luat parte activ la Revoluția Demnității (noiembrie 2013 – februarie 2014).

* A fost oficial membru al personalului secret al departamentului de sarcini speciale (contrainformații) de Autoapărare a Maidanului, sub conducerea lui Andriy Parubiy.

* În februarie 2014, sub conducerea lui Valentin Nalivaicenko, a lucrat la restabilirea activităților serviciului special ucrainean, care fusese de fapt distrus de liderii anteriori.

* Din septembrie 1994 până în februarie 1996, Iagun a studiat la Institutul de Pregătire al Academiei Serviciului de Securitate din Ucraina. Apoi a deținut funcții de conducere în Departamentul Serviciului de Securitate al Ucrainei din regiunea Lvov.

* Din 24 martie 2014 până în 19 iunie 2015 – adjunct al șefului Serviciului de Securitate al Ucrainei.

Sub supravegherea lui Iagun a fost pus la cale începutul luptei împotriva serviciilor speciale ale Federației Ruse 

* În calitatea sa de adjunct al șefului Serviciului de Securitate al Ucrainei, Iagun s-a ocupat de publicarea dovezilor incontestabile ale participării militarilor Federației Ruse la operațiuni militare pe teritoriul Ucrainei.

* A obținut date privind prezența pe teritoriul Federației Ruse, în special în orașele Pskov, Taganrog, Șahta (regiunea Rostov), ​​satul Molkino din regiunea Krasnodar și în regiunea Moscovei, a centrelor de instruire pentru sabotaj – grupuri instruite să comită acte teroriste, atacuri armate împotriva militarilor ucraineni și a populației civile.

* Conform rezultatelor activităților de contrainformații ale Serviciului de Securitate al Ucrainei, sub supravegherea lui Iagun a fost pus la cale începutul luptei împotriva serviciilor speciale ale Federației Ruse și a grupurilor ilegale paramilitare separatiste controlate de acestea.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Provocare gravă a Chinei în strâmtoarea Taiwan. Comuniștii au lansat rachete balistice în apropierea insulei rebele

* Azerbaidjanul sfidează Rusia și declanșează operațiunea „Răzbunarea” în Nagorno-Karabah. „Demilitarizarea acestor teritorii era absolut inevitabilă”

* Noua spaimă a rușilor: dronele secrete create de SUA pentru armata ucraineană. Avioanele-kamikaze Fantoma Phoenix pot zbura neîntrerupt 6 ore chiar și noaptea, având senzori în infraroșu

* Raport clasificat american: Rusia a pierdut în Ucraina 75.000 de militari, uciși sau răniți, adică peste 1‰ din populația masculină a țării!

* ANALIZĂ. De ce este Rusia neputincioasă în fața loviturilor HIMARS. Ucrainenii au distrus aproape toate depozitele de carburanți și muniție ale armatei ruse în teritoriile ocupate

* „Putin are zeci de tone de valută și tone de lingouri de aur. Banii – 250 de miliarde de dolari – sunt depozitați în țări unde extrădarea este imposibilă”

* VIDEO. Propaganda lui Putin le prezintă rușilor, la TV, avantajul de a le muri copiii în războiul din Ucraina: își pot cumpăra o Lada nouă!

* Parchetul Militar se jură că de data asta chiar îi înfundă pe Iliescu, Voican și generalul Rus (media de vârstă: 87 de ani). „Dosarul Revoluției” a fost retrimis în judecată

* Și sinistrul Nicolicea rămâne fără certificatul de revoluționar! Maximă impostură: nu s-a găsit nicio dovadă că fostul parlamentar PSD ar fi jucat vreun rol în evenimentele din 1989

* Angajații unei agenții „patronate” de Gabriela Firea – trimiși „la specializare” la Mamaia, Brașov și Băile Felix, în hoteluri de 4 stele, pe bani publici

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here