Fostul preşedinte al SUA – 8.000 de euro pensie, un şef de penitenciar comunist – 14.000 de euro!

4
5105

Proaspăt „eliberat” de constrângerile politice date de ex-poziţia sa de consilier al liderului USR, analistul financiar Andrei Caramitru revine în forţă cu acele mesaje dure, care i-au adus rapid popularitatea.

Fiul cel mare al actorului Ion Caramitru a postat pe pagina sa de socializare un colaj foto foarte relevant pentru românii care n-au ieşit încă de sub „vraja” PSD-ALDE, dar în general interesant pentru diferenţele grave dintre societatea de tip occidental şi cea românească.

„Țară capturată de mafioți. Borfași nenorociți !!! Mergem la vot și îi spulberăm. Pe 26Mai!”, este textul scris de Andrei Caramitru, care însoţeşte imaginea unui fost şef de penitenciar comunist, plătit lunat cu pensie specială de 14.000 de euro net, sub care stă imaginea unei bătrâne reprezentând generic pensie medie de 250 de euro.

Lângă cei doi se află fotografia fostului preşedinte al SUA, Barack Obama, care are o pensie de 8.000 de euro net lunar, de doar patru ori mai mare decât a unui pensionar american obişnuit.

De ce e România altfel?

România este ţara celui mai cumplit decalaj între pensionarii simpli şi cei posesori de aşa-numitele „pensii speciale”, al căror nivel mult peste pensia medie nu se regăşeşte nici măcar în ţările bananiere.

O astfel de hoţie bugetară a fost posibilă urmare a grupurilor de interese din diverse sectoare ale aparatului de stat, care au reuşit să promoveze legi speciale prin care au impus niveluri astronomice pentru un număr restrâns de pensionari „speciali”.

Păstrând proporţia dintre pensia fostului preşedinte al SUA (8.000 de euro) şi cea a unui pensionar obişnuit (2.000 de euro), şi aplicând-o strict la România, ar trebui ca nicio pensie specială să nu depăşească de patru ori pensia medie. Adică, indiferent de salariul din viaţa activă şi de cotizaţia la buget, pensia nu ar trebui să fie mai mare de 1.000 de euro net.

Asta deoarece vorbim de venituri obţinute din bani publici, care n-au legătură nici cu importanţa muncii, nici cu salariul dinainte de pensie, nici cu cotizaţia, ci cu raportul de normalitate din societate.

Dacă americanii, nemţii, francezii, japonezii sau englezii nu permit NIMĂNUI să câştige la pensie de mai mult de 4 ori peste pensia omului de rând, de ce face România excepţie?

4 COMENTARII

  1. Din cauza de pcr=fsn=psd de 44+30=74 de ani pe capul nostru amarat! Jos ciuma rosie, pe 26 mai aruncam afara ciumetii, psd-draknea-alde-udmr, o gasca imputita de hoti mafioti! AMR 27, iar maine avem AMR 26!

  2. Pensia la români este un ajutorul social. Economia în ansamblul ei produce pensii triple pe palierul de jos. Dar şi alocații pentru copii de 400 lei lunar conform Comisiei Europene. Însă plătim scump anul 2009. Dobânzile la creditele locale sunt mari. Am distrus agricultura şi mâncarea o importăm. Avem exporturi mari dar plătim pentru mâncare. Ca în vechea Venezuelă la une Hugo Chavez.

    Vin vremuri bune. Mă rog de Dumnezeu să fie bune. Nu sunt trist acum. Doar om bun. Dacă va fi mai rău sunt vinovat. Pedeapsa poate prea mare pentru mine. Dar ascultarea produce un progres care nu este fostul UNPR. Este mereu ziua. Drama unora poate fi temelia altora. Un om moare. Altul se naște. Memoria mea de Luptă e semn că nu accept remize.

    • Masură imediată care trebuie luată după inlăturarea de la putere a căpuselor PSD+alde: anularea pensiilor speciale! Prin OUG !
      Si chestia asta prezentata de Caramitru jr. trebuie afișată pe toate afișele USR, să afle românii unde se duc banii lor.

  3. E frumos ce ziceți voi pe 26 jos ciuma” roșie dar asta e un fel de strategie, cum a făcut Băsescu” în 2009 la mandatul 2 prezidențiabil….//cam așa zicea chioru : reducem la jumate politicienii din 485 câți erau atunci la 300..dar după alegeri ne-am trezit cu 585 😂 eeeee cum suna ??? Așa și acum cu voi „jos pensile speciale” va vede.ti votați apoi trai nineaco suntem sătui de escroci…toți sunteți la fel după ciolan duceți.va dracului..de nenorociti.👹 Clasa politică 0″ tind sa cred că interesul e din afara a unor magnați pt.distrugerea României…eu cred că există statul paralel..prea bate la ochi unele lucruri vizibile..!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here