Acasă Lumea Europa Fiul unui temut terorist, arestat în ancheta românului ucis la Londra

Fiul unui temut terorist, arestat în ancheta românului ucis la Londra

Imran Mostafa Kamel (stânga sus), tânărul de 26 de ani arestat în cadrul anchetei privind asasinarea românului Tudor Simionov, la Londra, este fiul cunoscutului terorist Abu Hamza (dreapta sus), a anunțat, joi, Daily Mail citând surse din Poliţia Metropolitană. Suspectul locuiește în Ealing, Londra, şi a fost dus în fața Tribunalului din Westminster, unde a avut loc o scurtă audiere.

Însă procurorul Matthew Barraclough i-a spus judecătorului Michael Snow că acest caz este mult prea grav pentru a fi audiat într-o curte inferioară și că de aceea el trebuie dus în fața Curții Penale din Anglia (Old Bailey), notează observator.tv

Imran Mostafa Kamel este în continuare reținut, în închisoarea Wandsworth. Va apărea din nou în fața instanței pe 31 ianuarie.

Fiul teroristului Abu Hamza este acuzat deocamdată doar de posesia unei arme de foc, deși avea interdicție pe viață, dar Poliţia investighează şi implicarea sa în uciderea lui Tudor Simionov.

Poliția Metropolitană precizează de moment, într-un comunicat, că acuzațiile ce i s-au adus lui Imran Mostafa Kamel nu au legătură directă cu moartea românului Tudor Simionov (33 de ani) sau cu rănirea celorlalte trei persoane în urma atacului din Park Lane, Westminster.

Aici este locul în care Tudor Simionov şi-a pierdut viaţa, la Londra, în noaptea de Revelion, în jurul orei locale 5.30 (7.30 în România). Agent de pază aflat în timpul serviciului, el a încercat să oprească mai mulți indivizi violenți, care voiau să intre fără invitaţii la o petrecere exclusivistă. A fost înjunghiat în piept la intrarea clădirii Mayfair din Londra, unde avea loc petrecerea privată. S-a luptat cu 9 agresori înarmați cu arme albe, fiind copleşit de numărul lor.

Tudor era sportiv de performanță. Canotor. A fost primul sportiv român legitimat la Master, fiind medaliat chiar în 2018, la Campionatul European rezervat sportivilor „veterani”, a aflat ProSportPlecase în Anglia de curând, „în căutarea unei vieţi mai bune”, după cum scrie „The Sun”.

Tudor Simionov a plecat în Anglia pentru a-şi finaliza studiile (Master) începute în România şi continuate în Olanda. În paralel cu cursurile, lucra ca agent de pază, ca să-şi acopere cheltuielile.

Locuia la Londra împreună cu prietena sa, Mădălina Anghel, cu care urma să se căsătorească. Îşi făcuseră planuri de a deveni părinți…

CITIŢI ŞI:

Revelion însângerat în Diaspora: un român înjunghiat mortal la Londra, doi împuşcati la Dublin

 

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările