După demisia miniștrilor USR-PLUS, premierul Cîțu preia Fondurile Europene, Dan Vîlceanu – Transporturile, Attila Cseke – Sănătatea, iar Virgil Popescu – Economia

3
735
Guvernul Cîțu funcționează într-o formulă improvizată

Guvernul Florin Cîțu seamănă tot mai mult cu unul provizoriu. După demisia miniștrilor USR-PLUS, produsă luni seara, actualii miniștri vor prelua și portofoliile rămase vacante, astfel că va fi un titular la două ministere.

Potrivit surselor G4Media.ro, patru ministere vor fi preluate interimar de reprezentanți ai PNL, iar unul de un UDMR-ist.

Distribuția ministerelor:

* premierul Florin Cîțu preia interimar Ministerul Fondurilor Europene (până luni deținut de Cristian Ghinea);

*Dan Vîlceanu (ministrul Finanțelor) preia și Ministerul Transporturilor (unde a fost Cătălin Drulă);

* Virgil Popescu (ministrul Energiei) preia și Ministerul Economiei (unde a fost Claudiu Năsui);

* Attila Cseke (ministrul Dezvoltării) preia și Ministerul Sănătății (unde a fost Ioana Mihăilă);

* Sorin Cîmpeanu (ministrul Educației) preia și Ministerul Cercetării (unde a fost Ciprian Teleman);

* Lucian Bode (ministrul de Interne) a preluat deja, de câteva zile, Ministerul Justiției (unde a fost Stelian Ion, demis de premierul Cîțu).

Împărteala s-a făcut luni seară, într-o ședință pe care Florin Cîțu a avut-o cu susținătorii săi din PNL după ce miniștrii USR-PLUS și-au dat demisiile.

În cursul zilei de marți e programată deja o ședință de Guvern în care acest Cabinet, în formula improvizată, ar urma să aprobe rectificarea bugetară. Marele câștigător al creșterii încasărilor la bugetul de stat este Fondul de Rezervă al Guvernului, care va primi de 4 ori mai mulți bani decât era prevăzut inițial, în Bugetul de Stat prezentat astă-iarnă. Fondul de Rezervă este folosit, în ultimii ani, ca o pușculiță a primului-ministru din care se împart bani către primării, pentru proiecte, fără criterii clare și fără a mai fi nevoie să se urmeze un circuit de verificare și avizare, reclamă Consiliul Fiscal.

Conform rectificării bugetare, Fondul de Rezervă ar urma să crească de la 597 milioane lei (cât era prevăzut la începutul anului) la 2,492 miliarde lei).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Toți miniștrii USR-PLUS și-au dat demisia din Guvernul Cîțu. Barna se întâlnește marți cu Klaus Iohannis

* PSD salvează pentru a treia oară Guvernul Cîțu. Oamenii lui Ciolacu au boicotat moțiunea de cenzură a USR-PLUS – AUR

* DOCUMENT. „Tabăra Cîțu” încearcă să blocheze două săptămâni moțiunea de cenzură, pentru a ajunge la vot după Congresul PNL

* Orban, acuzații-șoc: „Un personaj foarte important din România a decretat ca Orban să nu mai fie președinte. Cîțu trebuia să devină guvernator BNR”

* Consilierul premierului Cîțu: „Am informat Comisia Europeană, SUA, Israel și Germania despre planul USR-PLUS de a crea o nouă majoritate parlamentară cu un partid neofascist, antisemit”

* Scrisoarea secretă a lui Cîțu către talibani

* Mișu Negrițoiu despre Florin Cîțu, pe care l-a dat afară de la ING: „Un mic satrap, foarte învechit. Nu știe să lucreze în echipă”. Despre Klaus Iohannis: „Plutește” / „Orban este singurul care poate să ducă PNL mai departe, voi îl îngropați. Nu-mi pasă, dar păcat de țară!”

* A murit un om enorm: Ivan Patzaichin. Mare sportiv, uriaș caracter. Medaliat cu aur la 4 Olimpiade, campion mondial de 8 ori

* Duminica neagră: a murit și actorul Ion Caramitru! În aceeași zi cu Ivan Patzaichin, și tot la Spitalul Elias

* VIDEO. Meciul de fotbal Brazilia – Argentina a fost oprit de agenți sanitari care au luat de pe teren, în minutul 7, patru colegi ai lui Messi! Partida nu s-a mai jucat

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here