Dragnea s-a întors în România. Tudorel Toader i-a servit cadoul de nuntă: o nouă ordonanţă

3
2021

Liviu Dragnea şi iubita sa au revenit în această seară în România, din prelungita lor vacanţă în care au plecat la început de an, au declarat surse politice pentru ziaristii.com.

Plecarea lor din ţară a fost intempestivă şi fără să lase urme.

Dragnea a închiriat un avion privat de la compania aeriană sârbească Air Pink, o aeronavă de mici dimensiuni (Cessna Citationn XLS), care a venit de la Verona la București, pe data de 2 ianuarie. El a plecat cu acest avion însoțit de iubita sa, Irina Tănase, de pe terminalul Țiriac Air, la ora 19.37, așa cum rezultă din datele de zbor publice ale avionului Cessna Citation XLS al companiei Air Pink, disponibile de pe site-ul flightaware.com (care păstrează toate datele de zbor ale unui avion care decolează și aterizează de pe un aeroport).

Absenţa liderului PSD din ţară a fost de bun augur pentru România, în special pentru faptul că i-ar fi pus într-o situaţie foarte incomodă pe liderii UE sosiţi la Bucureşti cu ocazia manifestărilor prilejuite de preluarea de către România a preşedinţiei rotative a UE.

Surse politice au declarat pentru ziaristii.com că plecarea lui Dragnea din ţară exact pe perioada manifestărilor de la Ateneul Român şi Palatul Parlamentului are legătură şi cu acest context România-UE; liderii europeni au transmis pe canale neoficiale că nu-şi doresc să stea la aceaşi masă, în văzul întregii Europe, cu un lider politic condamnat definitiv dintr-o ţară ce preia conducerea Uniunii.

Situaţia l-a întărâtat şi mai tare pe liderul PSD, care a dirijat-o prin telefon pe Viorica Dăncilă inclusiv în ceea ce priveşte lista invitaţilor la evenimentul de la Ateneu. Plasarea unui condamnat penal (Adrian Severin, foto sus) în spatele preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk, a fost răzbunarea, dar şi mesajul pe adresa Europei lansat de Liviu Dragnea de la distanţă: „Nu vă plac corupţii noştri? N-aveţi decât. Dar aici noi facem legea, nu voi!”

Dar marea victoriei a lui Dragnea de la mii şi mii de kilometri distanţă nu este plasarea unor condamnaţi lângă liderii UE, ci atacul lui Tudorel Toader prin ceea ce s-ar putea numi „liberalizarea infracţiunilor în România”.

Hoardele de criminali, violatori şi tâlhari, eliberaţi prin decizia ministrului Justiţiei şi a coaliţiei PSD-ALDE-UDMR, sunt un mare aliat pentru Liviu Dragnea, în ciuda nemulţumirii populare: sentimentul de insecuritate sporeşte dorinţa puterii de a pune presiune pe instituţiile de forţă în perspectiva unor viitoare represiuni. Într-o ţară nesigură, în care oricine poate păţi orice, angajaţii instituţiilor de forţă pot primi şi mai multă forţă din partea puterii politice. Asta va spori puterea lui Liviu Dragnea şi va timora strada, în cazul unor viitoare proteste. Mai mult, teama poate marca inclusiv vocile critice, opozanţii de orice fel, jurnaliştii; interlopii legaţi de PSD şi ALDE controlează infractorii, cel mai bun exemplu fiind infiltrarea lor la proteste precum cel din 10 august. 

În plus, ordonanţa anunţată azi de Tudorel Toader este marele cadou de nuntă pentru Liviu Dragnea. 374 de sentinţe definitive din ultimii ani, unele în care apar şi înalţi demnitari printre care Liviu Dragnea, sunt aruncate în aer de această măsură a ministrului Justiţiei.

Decizia anunţată de Tudorel Toader este ceva monstruos. Este fără precedent în lumea civilizată, chiar nici în România nu a mai existat aşa ceva. Este practic o amnistie mascată. Nu mai e nevoie de o ordonanţă de amnistie şi graţiere, pentru că amnistia, iată, va exista în forma aceasta a lui Tudorel Toader. Casă de piatră!

CITIŢI ŞI:

Avionul cu care Dragnea a plecat pe şest din România a zburat spre Rusia, a doua zi

OPRIŢI nebunii! „Vom da amnistia. Facem dreptate până la capăt”. Delirul PSD-ALDE, prin gura lui Codrin Ştefănescu

3 COMENTARII

  1. Sa le dorim , nemernicului hamster-sacal si femelei lui, iubitoare pan’ la ultimul banut, casa de piatra, cu zabrele la ferestre, usi metalice si pazitori duri, care sa-i apere de ura bastinasilor, ca multa s-a mai adunat. La multi, cat mai multi ani , doar cu executare ! Caca dou de nunta, confiscare totala si extinsa. A nu fi uitate conturile din afara, ca acolo-i grosul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here