„Drag Prieten, mă revăd cu tine dansând nebun(i) pe Masa Presei, la World Cup ‘94, când minunata noastră Naționala a învins Argentina, iar Maradona ne privea buimac!”

0
1512

Jurnalistul sportiv Mircea M. Ionescu, bun prieten cu George Stanca, i-a adus un omagiu personal pe Facebook lui „Il Giuleştino”, care a murit azi la vârsta de 71 de ani.

MINUNAT PRIETEN GEORGE STANCA, AI PLECAT ÎNTRE ÎNGERI, UITÂND CĂ NICIUN COPIL AL METAFOREI NU MOARE!

… GEORGE!…
… Prietene, nu-i Adevărat! …
… Mi-a trecut pe la ureche un zvon, un cuvânt desperecheat de Viață!
… Am auzit, acum, pe înserat, că te-ai înălțat la ÎNGERI, să fii mai liniștit, mai puțin nedreptățit!… Dar, ce facem noi, acum, pe blestematul ăsta de Pământ, în lumea asta tot mai nebună și mai fără de suflet, cum să mai avem soare în inimi fără Versul tău rar, fără Metafora născută din iubire?!
… Ne-ai lăsat, așa, deodată, mai săraci, George, nici Giuleștina nu mai are culoare fără tine, nici măcar n-ai mai așteptat să vedem Rapidulețul nostru de dor, Legenda noastră furată, pe prima scenă!…
… Drag Prieten de-o viață de rapidist, printre lacrimi, mă revăd cu tine dansând nebun(i) pe Masa Presei a stadionului din Pasadena, la World Cup ‘94, când minunata noastră Naționala a învins, istoric, cu 3-2, desigur Argentina, iar Maradona ne privea buimac!
… Dragă George, copiii Metaforei nu mor niciodată! Vă întâlniți, acolo, Sus, trubaduri ai metaforei rare din marile Arene ale fotbalului, nemuritorii Fănuș Neagu, nea Vanea Chirilă, Guță Băieșu, Teodor Mazilu, Tu, fără de care Viața noastră de pământeni este tot mai contemporană, adică fără suflet și culoare!
… Știu că nu-i adevărat!
… Știu că nu vei muri
 Niciodată, George, în Sufletul meu și al atâtor rapidiști, și oameni de Frumos!

CITIŢI ŞI:

A murit ziaristul George Stanca. „Il Giuleştino” avea 71 de ani

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here