marți, martie 5, 2024
AcasăNewsStatul CAPTURAT. OUG cu "taxa pe lăcomie", publicată instant în Monitorul Oficial,...

Statul CAPTURAT. OUG cu „taxa pe lăcomie”, publicată instant în Monitorul Oficial, decretul prezidenţial – blocat de Dragnea

-

UPDATE. În cele din urmă, Monitorul Oficial a publicat şi decretul prezidenţial privind prelungirea mandatului şefului Marelui Stat Major al Armatei.

Ordonanţa de urgenţă ce prevede noi măsuri fiscale de la 1 ianuarie 2019, inclusiv „taxa pe lăcomie” pentru bănci, a fost publicată sâmbătă în Monitorul Oficial. Aceasta în ciuda faptului că măsura a provocat pierderi mari la Bursa de Valori Bucureşti, iar toată lumea a condamnat LĂCOMIA guvernului PSD-ALDE privind suprataxarea mediului de afaceri. Iată însă că, deşi vorbim de o măsură politică ce va induce consecinţe devastatoare în vieţile românilor, Monitorul Oficial a publicat-o fără probleme. Dar aceeaşi instituţie PUBLICĂ (care nu este proprietatea lui Liviu Dragnea sau a altei persoane fizice) a întârziat premeditat publicarea decretului preşedintelui României Klaus Iohannis privind prelungirea mandatului pentru şeful Marelui Stat Major al Armatei. Preşedintele a reacţionat foarte dur ieri. Iată comunicatul prezidenţial:

”Imediat după ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, Decretul Președintelui României nr. 1331/2018, prin care s-a prelungit mandatul șefului Statului Major al Apărării, a fost transmis, în condițiile Legii nr. 202/1998, secretarului general al Camerei Deputaților, în vederea publicării în Monitorul Oficial al României. Monitorul Oficial al României este publicația oficială a statului român, în care se publică actele prevăzute de Constituție, de Legea nr. 202/1998, precum și de alte acte normative. Publicarea decretelor, acte prevăzute de Constituție, nu poate fi blocată sau cenzurată de instituțiile cu atribuții în această procedură. Președintele României atenționează că întârzierea publicării în Monitorul Oficial al României a Decretului nr. 1331/2018 și, implicit, împiedicarea producerii efectelor acestui act are grave consecințe și atrage răspunderea juridică a tuturor persoanelor implicate”.

- Advertisement -

Monitorul Oficial este la ora actuală sub controlul direct al lui Liviu Dragnea. Dovadă că poate publica ordonanţa privind instituirea de taxe (puternic contestată de mediul bancar), dar refuză să publice un decret al preşedintelui ALES al României.

În decembrie anul trecut, Camera Deputaților a adoptat un proiect de lege prin care Monitorul Oficial se întoarce în subordinea Camerei Deputaților, după ce în 2012 a fost trecut în subordinea Guvernului prin ordonanță de urgență emisă atunci de premierul Victor Ponta.
Surse citate de G4Media.ro au declarat că decretul prezindenţial a fost blocat ieri ore bune la Camera Deputaţilor, controlat politic de liderul PSD.
- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. Deci, cum spuneam intr-un alt comentariu necajit, scriem din masochism modernizat fata de masochismul de a asculta Europa Libera pe vremea lui ceasca, iar dragnistii isi fac de cap ca si cum Rusia are EXACT rolul unui nou URSS de care asculta cu sfintenie agentii presarati in tarile vasale. EU a ajuns rizibila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -