Am ajuns de râsul lumii! Şeful Comisiei Europene nu crede că guvernul Dăncilă e în stare să conducă UE

1
7964

România este “din punct de vedere tehnic foarte bine pregătită” pentru misiunea de şase luni, a declarat Juncker pentru ziarul german Welt am Sonntag, citat de Agerpres.

“Dar cred că guvernul de la Bucureşti nu a înţeles pe deplin ce înseamnă să prezidezi ţările UE”, a adăugat el, precizând că disputa politică internă a României înseamnă că ţara ar putea să nu pară o entitate unită pe scena europeană. „Un front unit este necesar acasă pentru a promova unitatea Europei în timpul preşedinţiei Consiliului”, a afirmat preşedintele Comisiei Europene.

Luna trecută, preşedintele Klaus Iohannis a spus că ţara sa nu este gata să-şi asume preşedinţia prin rotaţie a Consiliului UE. El s-a referit la situaţia complicată care a făcut ca cel mai puternic politician din România, liderul Partidului Social Democrat Liviu Dragnea, să nu poată deveni prim-ministru din cauza unei condamnări pentru fraudă electorală. Viorica Dăncilă, considerată o marionetă a lui Liviu Dragnea, este cea care deţine acest post.

România a aderat la UE alături de statul vecin Bulgaria în 2007, scrie publicaţia germană. Ambele ţări au rămas sub monitorizarea Bruxellesului din cauza nerespectării statului de drept şi a corupţiei foarte răspândite, notează agenţia germană de ştiri.    Din iulie 2018, Consiliul UE a fost condus de Austria, iar de la 1 ianuarie de România. În a doua jumătate a anului 2019, Finlanda va fi preşedinte, urmată de Croaţia şi Germania în 2020.

1 COMENTARIU

  1. Dl Juncker are sigur dreptate, doar cand te uiti la tzatza Veve si vrei sa fugi mancand pamantul, muierea e de o asa prostie crasa ca-ti vine sa urli, nemaizicand nimic despre cei care o inconjoara pe „inteligenta”, care sunt tot atat de „inteligenti” precum ea!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here