Acasă News Deputatul penal "Mitralieră" vrea să dea USR pe mâna procurorilor pentru iniţiativa...

Deputatul penal „Mitralieră” vrea să dea USR pe mâna procurorilor pentru iniţiativa „Fără penali în funcţii”. „Penalii strigă penalii. Au 500.000 de semnături false”

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu, zis şi „deputatul-mitralieră”, chestor al Camerei Deputaţilor dar condamnat definitiv la închisoare cu suspendare, a declarat miercuri că peste 500.000 de semnături pentru iniţiativa „Fără penali în funcţii publice” au fost „descoperite ca fiind false” de către Secretariatul General al Camerei Deputaţilor.

„În urma probelor evidente şi în urma verificărilor făcute de Secretariatul General al Parlamentului timp de trei – patru luni, deci o muncă efectivă, Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a fost sesizat vizavi de aceste aspecte care au natură penală. Ceea ce am făcut noi în Biroul permanent a fost ca să cerem reprezentantului USR din Biroul permanent să facă ceea ce cer ei de vreo doi ani de zile, şi anume să accepte ca aceste liste să fie verificate de Parchetul General în urma unei plângeri penale şi, dacă Parchetul General şi procurorii vor decide că nu sunt probe care să ateste că au fost falsificate semnăturile, atunci este foarte bine, dar dacă procurorii vor constata acest lucru va fi foarte grav.”, a afirmat Rădulescu, citat de Agerpres.

El a arătat că împotriva propunerii din Biroul permanent a votat reprezentantul USR, iar liberalii s-au abţinut de la vot.

Penalii strigă penalii. Atât USR cât şi PNL au plângeri penale şi începerea urmăririi penale pe tot ce înseamnă finanţările ilegale, la cererea AEP, nu a partidelor. Aceste dosare sunt depuse de vreo câteva luni de zile, procurorii se pare că nu sunt interesaţi, atunci când AEP face plângere, să verifice rapid aceste plângeri. Iată că penalii care strigă (…) ar trebui să îşi dea demisia, pentru că, dacă dânşii sunt penali, aşa cum ne acuză pe noi, ar trebui să îşi dea demisiile dânşii. Există plângeri penale făcute de foarte mulţi primari din ţară, depuse la parchetele din zonele respective, dar şi la Parchetul General, privind suspiciunile de fraudare a listelor pe care aceşti colegi din USR le-au depus la Parlament. (…) Există mediatizarea convorbirilor unor membri marcanţi din USR care îşi spuneau cum să falsifice semnăturile şi câte semnături trebuie falsificate. Eu nu ştiu dacă Parchetul s-a autosesizat”, a susţinut „deputatul-mitralieră”.

CITIŢI ŞI:

CCR, la loc comanda! Curtea dă de pământ cu planurile PSD-ALDE privind blocarea luptei anticorupţie. Tudorel Toader, lovit cu eliberarea infractorilor

Tudorel îi dă lui Voiculescu 5 lei pe zi pentru „condiţiile proaste” din penitenciar

Mihai Tudose: „PSD a căzut sub 20%”. Ioan Rus: „Partidul merge spre disoluţie totală”

 

loading...

2 COMENTARII

  1. Sa punctam jocul la doua capete al PNL si sa ne amintim de acest lucru data viitoare cand vom mai auzi vuvuzelele liberale cum cer voturi dandu-se mari luptatori impotriva coruptilor din PSD si mari opozanti ai lui Dragnea si compania!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările