vineri, martie 29, 2024
AcasăNewsCCR, la loc comanda! Curtea dă de pământ cu planurile PSD-ALDE privind...

CCR, la loc comanda! Curtea dă de pământ cu planurile PSD-ALDE privind blocarea luptei anticorupţie. Tudorel Toader, lovit cu eliberarea infractorilor

-

Curtea Constituţională a României (CCR) a motivat astăzi mai multe decizii care dau complet peste cap planurile PSD-ALDE pentru blocarea luptei anticorupţie (prin relaxarea pedepselor privind abuzul în serviciu sau aplicarea „circumstanţelor atenuante”), încurajarea prescripţiei. De asemenea, CCR a admis că planul lui Tudorel Toader şi al PSD-ALDE pentru eliberarea infractorilor de orice fel distruge politica penală a statului român.

Prin modificările legislative referitoare la abuzul în serviciu, statul pierde pârghiile necesare pedepsirii corespunzătoare a acestei infracţiuni, se arată în motivarea deciziei prin care Curtea Constituţională a României (CCR) a admis parţial sesizările formulate de preşedintele Klaus Iohannis, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, PNL, PMP şi USR privind modificările aduse Codului penal şi Legii pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie.

Reducerea termenelor de prescripţie conduce la îngreunarea sau împiedicarea anchetării unor cauze penale, în special a celor complexe, potrivit motivării deciziei prin care Curtea Constituţională a României (CCR) a admis parţial sesizările formulate de preşedintele Klaus Iohannis, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, PNL, PMP şi USR privind modificările aduse Codului penal şi Legii pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie.

- Advertisement -

Prin aplicarea circumstanţei atenuante în privinţa infracţiunilor de corupţie sau asimilate se încurajează săvârşirea unor astfel de fapte, se arată în motivarea deciziei prin care Curtea Constituţională a României (CCR) a admis parţial sesizările formulate de preşedintele Klaus Iohannis, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, PNL, PMP şi USR privind modificările aduse Codului penal şi Legii pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie

Relaxarea regimului liberării condiţionate prin reducerea fracţiilor obligatorii din durata pedepsei aplicate deturnează finalitatea şi scopul pedepsei şi contravine politicii penale a statului, se arată în motivarea deciziei prin care Curtea Constituţională a României a admis parţial sesizările formulate de preşedintele Klaus Iohannis, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, PNL, PMP şi USR privind modificările aduse Codului penal şi Legii pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, relatează Agerpres.

CITIŢI ŞI:

Deputatul penal „Mitralieră” vrea să dea USR pe mâna procurorilor pentru iniţiativa „Fără penali în funcţii”. „Penalii strigă penalii. Au 500.000 de semnături false”

Tudorel îi dă lui Voiculescu 5 lei pe zi pentru „condiţiile proaste” din penitenciar

Mihai Tudose: „PSD a căzut sub 20%”. Ioan Rus: „Partidul merge spre disoluţie totală”.

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. Ce inseamna ”partial”? Ca partial e de acord, si partial nu? Adica partial sunt bune, si partial proaste? Ori esti de acord in totalitate, iar principiile enuntate la inceputul fiecarei motivari arata gravitatea lucrurilor, ori spui ca nu esti de acord, si te sictireste JAI, UE, CEDO, GRECO. Si-atunci o dam ca la alba-neagra. Sa se duca dracului ccreaua asta ordinara psdista!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -