Acasă News Delirul antieuropean al lui Vâlcov. I-au pus gând rău lui Isărescu! Vor...

Delirul antieuropean al lui Vâlcov. I-au pus gând rău lui Isărescu! Vor banii din rezerva BNR pentru a acoperi dezastrul bugetar

BNR este noua redută ce stă să cadă în faţa tăvălugului roşu PSD-ALDE. Miza: rezerva valutară, pe care vor s-o folosească pentru plata salariilor şi a pensiilor, din cauză că nimeni nu mai împrumută guvernul actual.

Într-un interviu la Antena 3, Vâlcov a atacat dur BNR și băncile, cerând Băncii Centrale să fie mai ”patriotică”: ”Fibra este patriotică, nu naționalistă. Asta cerem BNR. Nu sunt suficient de patrioți. Interesul românilor trebuie să fie pe primul loc, nu interesul BNR”.

Întrebat despre posibilitatea ca Mugur Isărescu să primească un nou mandat la conducerea BNR, Vâlcov a spus: ”Cred că este bine ca fiecare să se gândească la ce are de făcut, la cariera lui, uneori e bine să lăsăm locul și altora. Este părerea mea personală”.

BNR este responsabilă de fluctuația cursului și e datoria ei. Românii nu au fost stresați când luau împrumuturi cu 7% dobândă și la depozite aveau 1%? Românii nu au fost nervoși pe lăcomia acestor bănci care 30 de ani au dus-o bine în România? Trebuie tăiată macaroana firmelor care se lăcomesc. Acest proces nu s-a terminat”, a adăugat consilierul premierului citat de G4Media.

Discursul său a continuat după modelul lui Maduro, în Venezuela. Miza: prostirea populaţiei, care trebuie să creadă că vina pentru criza de bani a statului este…Soros. Ţinta: băncile şi multinaţionalele care „vor răul României”.

”Ordonanța 114 a făcut o corecție. ROBOR probabil va ajunge în curând unde trebuie să fie, sub 2%. Am luat în considerare tentativele de presiune ale băncilor, dar nu îmi dau seama dacă și BNR are o coadă băgată, din neștiință sau rea-voință. Să vedem concret. Când intră mai puțin euro în țară, valoarea lui crește. Noi suntem în situație inversă. Investițiile străine au fost mai mari, au intrat în țară mai mulți euro. Au intrat 4,4 miliarde de euro fonduri europene. Ieșirile au fost mai puține ca în 2017. Deficitul comercial nu are nicio diferență în aceste luni față de altele, media a fost aceeași. De nicăieri vine. Ce poate Guvernul să garanteze este că e o problemă de scurtă reglată. Anul acesta se va regla”, a mai spus Vâlcov.

Și președintele Consiliului Fiscal, economistul-șef al Raiffeisen, Ionuț Dumitru, a fost atacat de Vâlcov: ”Consiliul Fiscal, făcut de Băsescu. S-au gândit să pună pe cineva acolo pe nouă ani. Pe cine au pus? Economistul Raiffeisen. Doar nu puteau să pună de la CEC. Și nu avizează. De fiecare dată când iese și spune că România nu face veniturile, când s-au tăiat pensiile și salariile a fost foarte bine. Piețele externe reacționează. Mare atenție că am făcut veniturile. Dar așa e mereu când vine PSD la guvernare. Când a fost Cioloș, n-a zis nimic. Hop, veniturile au scăzut cu 10 miliarde. Consiliul Concurenței. Cine punea președintele? Consiliul Fiscal. De la BCR nu ar putea să pună președintele? Am dat un exemplu. Nestle au zis hai să plecăm. Să dăm 2080 de lei salariul minim? Un tratament fair înseamnă și la bine și la greu. Din păcate noi am făcut exces de fair-play, în dauna capitalului autohton”.

 

loading...

3 COMENTARII

  1. Domnilor parlamentari din opozitie , dati-i jos pe astia de la PSD. Sa mai scoata Ponta parlamentari din PSD si dati-i jos pana in octombrie cand ii expira mandatul lui Isarescu, altfel pun mana si pe BNR si o sa avem inflatie ca pe vremea lui Vacaroiu

  2. Venezuela, asta scrie pe viitorul nostru !
    Multumim bugetarilor care ne-au adus coalitia PSD+alde la putere !
    Sper sa fie multumiti.
    Sa le multumim si maghiarilor pentru sustinerea pesedeului.

  3. Pai voi distrugeti capitalul autohton, mai hotule infect, Banca Transilvania a fost cea care a avut cadere 20% pe bursa, cand ati anuntat oug hoteasca in decembrie! Puscaria te mananca, ma valcolacule!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările