luni, martie 4, 2024
AcasăNewsDelapidare de 24 de milioane de euro la universitatea la care predă...

Delapidare de 24 de milioane de euro la universitatea la care predă Adrian Năstase. Conducerea ar fi vândut 40 de apartamente din căminele pentru studenți

-

Conducerea Universității „Titu Maiorescu” din București ar fi vândut ilegal 40 de apartamente din căminele pentru studenți, și ar fi făcut ilegalități cu mai multe terenuri, relatează G4Media.ro. Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice au făcut miercuri 14 percheziții domiciliare. Suma delapidată ar fi de 24 de milioane de euro, indică aceeași sursă.

Conform informațiilor, cele 40 de apartamente ar fi fost vândute cu prețuri variind între 80.000 și 140.000 de euro, în funcție de mărimea spațiului locuibil.

Au fost ridicate documente de la Primăria Capitalei, Primăria Sectorului 4 și OCPI, căutându-se elemente privind autorizații de construire și contracte de concesiune a unor terenuri.

Acuzațiile sunt de delapidare, fals intelectual și abuz în serviciu.

- Advertisement -

Universitatea „Titu Maiorescu” este una dintre cele mai mari instituții private de învățământ din România. Imaginea sa este strâns legtă de cea a fostului premier Adrian Năstase, condamnat de două ori pentru corupție. De altfel, Năstase predă la Facultatea de Drept de la „Titu Maiorescu”.

Comunicatul Inspectoratului General al Poliției Române

Din cercetări a reieșit că, din anul 2010 și până în prezent, persoane cu atribuții de conducere din cadrul unei unități de învățământ superior privat ar fi săvârșit acte materiale, care s-ar încadra în sfera acțiunii de traficare a unor bunuri în folosul altei persoane, acțiuni ce ar fi presupus supunerea unor bunuri imobile din patrimoniul/gestiunea unității unor operațiuni speculative, operațiuni în urma cărora persoane apropiate acestora ar fi obținut un profit, prin modalitatea vânzării unor apartamente construite din bugetul unității și fără respectarea contractului de concesiune încheiat între unitatea de învățământ și o instituție publică.

De asemenea, în aceeași perioadă, persoane cu putere de decizie din cadrul unității de învățământ superior privat ar fi acordat anumite contracte de prestări servicii unor persoane juridice, în mod preferențial (2 societăți administrate de aceeași persoană fizică), pe fondul unor legături personale preexistente între persoanele implicate în procesul decizional din cadrul unității de învățământ și persoana care asigura conducerea acestor societăți.

- Advertisement -

Prin activitatea infracțională derulată, ar fi fost acordate anumite contracte de prestări servicii unor persoane juridice, în mod preferențial, în valoare de peste 121 de milioane de lei (24 de milioane de euro)“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Continuă batjocura: procurorul Giorgiana Hosu, fostă șefă a DIICOT, se pensionează la 48 de ani!

* Urletele milițianului Coarnă (PSD) la adresa unui deputat USR-PLUS: „Opriți papagalul! E setat în prostie! Nu înțelege nimic!”

Exorcizarea PSD-iștilor în Parlament: „Ați alungat-o pe Kovesi din țară și ați dat de dracu’ iar! Ghinion, nu veți putea fura din PNRR!”

Mesaj AUR: „Îmi place Putin și nu-mi place UE. Uniunea Europeană este noua Uniune Sovietică, nu Rusia creștină”

FOTO+VIDEO. Brutele care au terorizat un activist civic și i-au vandalizat mașina, de față cu polițiștii. Trei bătăuși au ajuns după gratii

PSD-istul Mutu a umplut de bani RTV și Antena 3, din bugetul Sectorului 6. Prețuri cămătărești: 2.000 € articolul, 5.000 € clipul video!

Există un ziarist care în 2020 a donat PSD-ului 27.000 de euro și i-a împrumutat 90.000! Dar tot a ieșit pe plus: mai mult a luat decât a dat

Radu Moraru: „Aș vrea să-i agăț în cârlig pe preoții trădători care-i îndeamnă pe oameni să se vaccineze” / „S-ar putea să nu mă mai vedeți niciodată, în nicio emisiune!”

VIDEO. „Nu sunt ostatic, părinții mei sunt ostaticii!” Cum l-a zombificat tiranul Lukașenko pe jurnalistul capturat prin deturnarea unui avion

VIDEO. O bijuterie: cel mai „lung” gol din istoria Campionatului European. Programul de azi și mâine la Euro 2020

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -