De ce nu a fost amendat Klaus Iohannis: „agentul constatator nu a constatat prin propriile simțuri că președintele încalcă legea”

1
796
Klaus Iohannis la Congresul PNL

Președintele Klaus Iohannis nu va fi amendat pentru că nu a purtat mască în timpul Congresului PNL organizat la Romexpo, pe 25 septembrie, anunță Secția 2 Poliție din cadrul Poliția Sectorului 1, București, într-un răspuns transmis sibianului care l-a reclamat pe președinte, relatează Turnul Sfatului.

Motivul: „agentul constatator” (adică polițistul) „nu a constatat prin propriile simțuri săvârșirea unei fapte de natură contravențională”, adică nu l-a văzut cu ochii lui că nu purta mască într-o adunare publică, în interiorul unei clădiri. Nu l-a văzut / auzit / gustat / pipăit, dacă e să ne raportăm la mai multe simțuri de care dispune „agentul constatator”.

”Pentru punerea în aplicare a prevederilor O. G. nr. 2/2001, privind regimul juridic al contravențiilor, organele de poliție care au calitatea de agent constatator pot încheia un proces-verbal de constatare a contravenției atunci când aceștia constată prin propriile simțuri săvârșirea unei fapte de natură contravențională”, se arată în răspunsul primit de reclamantul din Sibiu.

În legătură cu faptul că președintele Klaus Iohannis nu a purtat mască nici pe 10 octombrie, când a fost la Biserica Evanghelică din Piața Huet de la Sibiu, reclamantul a fost îndrumat către polițiștii sibieni, ei trebuie să constate „prin propriile simțuri” dacă s-a „săvârșit” o faptă de natură contravențională.

Sibianul este contrariat de decizia polițiștilor bucureșteni. El și-a bazat reclamația pe precedentul Ralucăi Turcan, amendată pentru că nu purtat mască la sfârșitul lunii martie, într-o situație în care masca era obligatorie.

Constituția României, articolul 16:

„(1) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.

(2) Nimeni nu este mai presus de lege.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Cîțu a manevrat ședința PNL astfel încât el să rămână singura propunere de „premier-rotativă”. Partidul i-a retezat compromisul cu Ciolacu la „primul schimb”. Situația generală s-a complicat

* Durerosul mesaj de renunțare al Oanei Pellea. „Votul meu a fost trădat și batjocorit de domnul Iohannis. Speranța mea a obosit”

* Concediat pentru că-și teroriza elevii cu propagandă antivaccinistă, un profesor amenință cu Șoșoacă. „Marș afarăăăăă! Nu ai ce căutaaaaaa!” / „Doar un telefon am de dat și declanșez uraganul”

* Mii de certificate false eliberate de centrul de vaccinare din Vama Petea! Pseudo-vaccinații au recunoscut când au ajuns la spital

* Cel mai mare fermier din județul Cluj, proprietarul mărcii „brânza de Năsal”, a murit înghețat în canalizarea fermei sale, la 52 de ani. A vrut să monteze o țeavă și n-a mai putut ieși

* ÎPS Teodosie, ”citit” de Arsenie Boca? Sfântul Ardealului nu a vrut să-l vadă pe fostul colaborator al Securității

* Ilie Năstase a ajuns în spital de furie că nașul său, Ciprian Marica, l-a lăsat fără „afacerea Voința”, tunul imobiliar de 50.000.000 de euro pe care fostul tenismen l-a dat cu ajutorul a trei politicieni: Crin Antonescu, Adrian Năstase și Tăriceanu

* Gică Popescu: „Nu m-am uitat la meci, m-am uitat la Formula 1. Ăștia de la FRF au luat-o razna rău de tot!” Concluzia campaniei ratate pentru CM 2022

* Revoluția votului în Bulgaria: a câștigat partidul anticorupție înființat recent de doi absolvenți Harvard

1 COMENTARIU

  1. Dar care agent constatator a constatat prin propriile simturi ca Orban a fumat, a baut si a stat fara masca in biroul sau din guvern anul trecut, de l-ati amendat atat pentru ca a fumat cat si pentru ca nu a purtat masca in spatiu inchis?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.