Daniel Morar, moralistul din buzunarul lui Florin Iordache. A fost părtaş la nenorocirile CCR, iar acum pozează în erou

1
2509

Daniel Morar, judecător constituțional, anunță, într-o scrisoare adresată membrilor Grupului pentru Dialog Social, că renunță la premiul GDS care i-a fost acordat în anul 2011, după ce organizația non-guvernamentală i-a acordat premiul pentru 2018 procurorului general Augustin Lazăr.

Fostul procuror șef al DNA consideră că, „în condițiile în care domnul Augustin Lazăr a păstrat tăcerea cu privire la aceste aspecte ale carierei sale, măcar în momentul în care ele au apărut în spațiul public ar fi trebuit să-și prezinte demisia”.

„Nu a înțeles să o facă, dar nu aceasta este vina dvs. ”Vina” dvs este că, în aceste condiții, după tot ce știm/știți acum și în pofida valorilor pe care le-ați promovat de-a lungul anilor, înțelegeți să îi acordați premiul G.D.S. Astfel, în opinia mea, premiul dvs încetează să mai recompenseze o persoană care promovează valorile unei societăţi democratice şi ale statului de drept”, argumentează Daniel Morar.

GDS a anunțat în 1 februarie că a decis să îi acorde procurorului general premiul pe 2018 pentru merite deosebite în lupta anticorupție. Ceremonia de înmânare a premiului este programată pentru miercuri.

Băiat bun cu Dragnea, Ghiţă&co.

De ce face asta Daniel Morar? Mai ales când ştie bine că „vina” lui Augustin Lazăr, ca tânăr procuror, a fost aceea că nu a acceptat să fie eliberaţi mai devreme din penitenciar un infractor periculos şi un fost securist?
Simplu: pentru imagine. Daniel Morar e părtaş la mai toate atacurile la adresa statului de drept puse la cale cu ajutorul CCR, din care face parte ca judecător, după ce a părăsit şefia DNA.

Ce să caute un judecător CCR la masă cu ministrul infractorilor?

Nu întâmplător au curs speculaţiile după ce a fost surprins la masă cu Florin Iordache, zis şi „Altă Întrebare”, în momentul în care PSD şi ALDE declanşaseră atacul la justiţie. Nu avea ce să caute la o astfel de întâlnire cu ministrul Justiţiei – autor al celebrei OUG 13.
Mai mult, abia după plecarea sa de la şefia DNA şi venirea Laurei Codruţa Kovesi, instituţia a început să nu mai ţină cont de cine e persoana acuzată, să nu mai facă diferenţa între „infractorii noştri” şi „infractorii lor”.
Oameni ca Elena Udrea, Ghiţă, Liviu Dragnea sau Radu Mazăre n-au fost atinşi nici cu o floare de DNA în vremea lui Morar.
Mai mult, respectivii au făcut afaceri pe picior mare, cu miliarde de lei bani publici, taman în perioada cât el conducea DNA; abia după ce a părăsit funcţia, respectivii şi mulţi alţii au încăput pe mâna procurorilor scăpaţi astfel din lesă.
Pentru merite deosebite în protejarea respectivilor şi a altor „creaturi” ale „sistemului”, Daniel a fost recompensat de fostul preşedinte Traian Băsescu cu un post foarte gras de judecător la CCR.

1 COMENTARIU

  1. Securistul Iancu mai Cartiane a lucrat la Direcția de paza demnitari! Faceți confuzii grave și le induceți in societatea românească! Dumneata ești mai rău decât un securist , cred ca dacă mai continuu in halul asta cu Ciracii dumitale mergeți la sigur pe mandat de securitate naționala!!!! Faceți “ confuzii “ voite și care este de fapt scopul ??? Și mai aveți nesimțirea sa cereți sponsorizări ! Poate un șut in fund , meritați din plin induceți ura, ura și iarăși ura!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here