marți, mai 28, 2024
AcasăSportCristiano Ronaldo, primul fotbalist miliardar

Cristiano Ronaldo, primul fotbalist miliardar

-

Cristiano Ronaldo este primul fotbalist care a reușit să acumuleze un miliard de dolari pe parcursul carierei de jucător.

Potrivit prestigioasei reviste Forbes, Ronaldo a devenit astfel al treilea sportiv din istorie care ajunge miliardar înainte de retragerea din activitate, după jucătorul de golf Tiger Woods și pugilistul Floyd Mayweather. Woods a devenit miliardar în 2009, iar Mayweather în 2017.

În schimb, Cristiano Ronaldo este primul care reușește să devină miliardar într-un sport de echipă. El a câștigat 650 de milioane de dolari doar din salarii, în cei 17 ani ca fotbalist profesionist. Având în vedere că înțelegerea sa cu Juventus Torino expiră în 2022, este de așteptat ca portughezul să ajungă la venituri totale – numai din salarii – de 765 de milioane de dolari.

Salariul lui Ronaldo la Juventus Torino este de 35 de milioane de dolari pe an. Iar portughezul răsplătește din plin încrederea conducerii, cu 23 de goluri marcate în 24 de partide din acest sezon de Serie A. Totuși, portughezul are șanse mici să fie golgheterul din Serie A, fiind la 5 goluri în spatele lui Ciro Immobile. Cei care cred însă că va reuși acest lucru, găsesc în secțiunea NetBet pariuri sportive o cotă de 5,50 pentru ca Ronaldo să fie golgheterul Seriei A în 2020. Cota este preluată din oferta operatorului NetBet, primul licențiat de ONJN în țara noastră după schimbarea legislației, pe platforma căruia mai găsim secțiunea NetBet online casino, jocuri de poker, loterii internaționale și multe altele.

- Advertisement -

Dacă sportiv performează la cel mai înalt nivel și câștigă pe măsură, Ronaldo are aceleași performanțe și în afara terenului, prin contractele de sponsorizare.

Astfel, Ronaldo are semnată o înțelegere pe viață cu Nike, de pe urma căreia câștigă anual câte 20 de milioane de dolari. De asemenea, portughezul mai are contracte de sponsorizare cu Clear, Herbalife și Abbott.

În plus, Ronaldo mai deține propriul său brand de lenjerie intimă, CR7, o linie de încălțăminte, parfumuri și blugi. De asemenea, el are și un lanț hotelier în Portugalia. Acestea îi aduc un sfert din venituri.

- Advertisement -

O altă sursă importantă de bani sunt postările de pe rețelele de socializare. De altfel, numai pe Instagram portughezul are peste 222 de milioane de urmăritori.

În topul celor mai bine plătiți sportivi din ultimii 10 ani, Cristiano Ronaldo a ocupat locul 2, fiind depășit doar de Floyd Mayweather, care a avut venituri de 915 milioane de dolari. În schimb, Ronaldo a câștigat între 2010 și 2020 o sumă impresionantă: 800 de milioane de dolari, reușind să-l depășească pe Lionel Messi, care a avut venituri de 750 de milioane de dolari.

Cristiano Ronaldo, unul dintre cei mai titrați sportivi

Dincolo de aceste aspecte de ordin financiar, Cristiano Ronaldo și-a meritat banii din plin la orice club la care a activat până acum, având un palmares bogat.

Astfel, Ronaldo a câștigat trei titluri cu Manchester United și un trofeu Champions League. Apoi, cu Real Madrid, el a câștigat două titluri și patru trofee Champions League. De la transferul la Juventus, portughezul a câștigat deja un titlu și se pregătește și de al doilea. Cu naționala Portugaliei a câștigat EURO 2016 și Liga Națiunilor 2019.

Pe plan individual, Ronaldo a primit până acum cinci Baloane de Aur, ultimul în 2017. În plus, el a fost desemnat cel mai bun jucător al competițiilor interne în care a activat de mai multe ori, atât în Anglia, Spania, cât și în Italia. Portughezul este unul dintre puținii jucători cu peste 1.000 de meciuri oficiale în carieră, reușind să marcheze peste 700 de goluri. În aceste condiții, putem spune că starul lui Juventus a meritat fiecare sumă primită.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -