Acasă Politică Crin Antonescu, părinte-fondator al odioasei USL (PSD-PNL): "Nu am de luat de...

Crin Antonescu, părinte-fondator al odioasei USL (PSD-PNL): „Nu am de luat de la nimeni lecții de anti-pesedism. Eu am produs daune PSD-ului”

După o lungă hibernare, Crin Antonescu începe să se agite: se apropie finalizarea listei de candidați PNL pentru alegerile europarlamentare și vrea și el un loc eligibil. De aceea, a apărut la Antena 3, într-o intervenție telefonică.

Mesajele transmise de Antonescu sunt derutante. Își clamează „anti-pesedismul”, dar uită că a implicat PNL în rușinoasa aventură USL, alianță al cărei co-președinte a fost în perioada 2011-2014 (alături de Victor Ponta).

Mai mult, Antonescu pare bântuit da fantoma „statului paralel”, vorbind despre pericole decupate din holograma construită de Antena 3. Discursul său intră în coliziune cu cel al PNL, varianta 2019.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, si presedintele PSD, Victor Ponta, sosesc pe Arena Nationala, la lansarea candidatilor Uniunii Social Liberale (USL) la alegerile parlamentare, in Bucuresti, miercuri, 17 octombrie 2012. MARIUS DOBRESCU / MEDIAFAX FOTO

  • „În ce priveşte criteriile din potretul-robot pe care l-a făcut domnul Orban unui bun candidat la europarlamentare, cred că e un portret corect şi eu cred că mă încadrez”.
  • „Cu valorile dreptei liberale am ostenit şi eu aproape 30 de ani, încercând chiar să le definesc mai clar”.
  • „În ceea ce priveşte anti-pesedismul, nu vreau să par lipsit de modestie, dar sincer cred că nu am de luat lecţii. Puţini oameni din ţara asta în viaţa politică au motive să nu iubească PSD-ul aşa cum am eu, şi cred că nu trebuie să explic de ce. Cred că puţini oameni politici au produs daune PSD-ului. N-aş da exemplul faptului că, asumându-mi o decizie pe care nu o regret absolut, o decizie corectă, dar grea, în 2014 am făcut singurul pas care putea împiedica PSD să aibă astăzi preşedinte”.
  • „Familia politică europeană, pentru cine are scăpări de memorie sau e foarte tânăr, aduc aminte că tot decizia mea ca preşedinte a fost”.
  • „Nu sunt idiot. Cred că antipesedismul trebuie să însemne o alternativă şi nu trebuie să însemne o ciorovoială permanentă, cum nu trebuie să însemne ocultarea unor lucruri grave care se întâmplă în România şi pe care nu le face PSD”.
  • „Nu sunt în poziţia de a face ceva împotriva abuzurilor, dar dacă vorbim de dreapta liberală şi temeiurile pentru care am intrat în politică la PNL, cred că sunt acelea de a nu tolera nici abuzuri, nici aberaţii, nici persecuţii, nici situaţia în care unii politicieni nu mai au curajul să vorbească. Eu am intrat în politică liber şi am ieşit liber. Voi candida sau nu la europarlamentare, acesta e un detaliu care nu schimbă fondul problemei”.

CITIŢI ŞI:

USR şi PLUS vor avea listă comună de candidați la europarlamentare. Cioloş confirmă înțelegerea. Obiectivul nedeclarat: locul 1, peste PNL si PSD!

loading...

2 COMENTARII

  1. Sper sa nu ajunga creatura asta USL-ista pe listele parlamentare ale PNL, nici el, nici bleaga, nici alinuta, nici falca, astia au distrus PNL-ul in ultimii ani la alegeri iar acum fug la Bruxelles!!! Au prins toti cioflingarii gustul Bruxellului si a banilor multi si nemunciti!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările