marți, februarie 27, 2024
AcasăNewsCORUPȚIA UCIDE. Dezastru la CFR: trei trenuri deraiate în trei zile! Acceleratul...

CORUPȚIA UCIDE. Dezastru la CFR: trei trenuri deraiate în trei zile! Acceleratul Timişoara-Bucureşti a stat în câmp, azi-noapte, mai mult de trei ore

-

Jefuirea sistematică a CFR și lipsa de investiții la rețeaua feroviară au produs un record absolut: trei trenuri deraiate în trei zile (două marfare și un tren de persoane). După cele două sărite de pe șine duminică, 23 decembrie, a deraiat unul și azi-noapte.

Un tren InterRegio (noua denumire a fostului accelerat), plin cu călători, a stat azi-noapte peste trei ore în câmp, după ce un marfar a deraiat în fața lui.

S-a întâmplat în județul Mehedinți, între Strehaia și Ciochița. Locomotova marfarului s-a defectat și a sărit parțial de pe șine, blocând calea ferată.

- Advertisement -

Trenul InterRegio care venea de la Timișoara, cu destinația București, n-a mai avut pe unde trece până la eliberarea căii feroviare. Cei peste 100 de pasageri au fost nevoiți să aștepte mai mult de trei ore până la reluarea călătoriei.

- Advertisement -

5 COMENTARII

  1. O comisie parlamentara de anchet? Un plan național pe acest subiect? E vorba totuși de o problema de siguranță națională…
    Dar o comisie parlamentara pe problema chelirii munților din Romania…O, brad frumos !!
    Comisii parlamentare de anchetare Parchet General sau DNA, SRI sau pe chestiuni de justiție s-au format pana în pragul de inflației !!

  2. Presa din Romania a stat cu ochii pe gradele militare ale multor generali din armata dar a omis sa prezinte cati directori cfr la nivelul tuturor regionalelor existau in anii de glorie a lui nicolaiciuc.Atunci s-a facut prapad in bugetul cfr.Atunci vagoanele erau pline de calatori,povestea cu de mers cu ,,nasu,, nu era pt distante lungi,si biletele se scumpeau la intervale de 4-6 luni in nestire.Acei bani trebuiau sa se vada acum in locomotive si vagoane multe si moderne.S-a mai carpit o modernizare a caii de rulare – au fost inlocuite buloanele cu cleme.Deraieri vor mai fi pt ca sinele sunt de calitate slaba,se tocesc foarte mult mai ales la rularea trenurilor marfar.

  3. Mai există o problemă, nu doar starea proastă a infrastructurii ci și starea foarte proastă a materialului rulant folosit de unii operatori privați. Vezi statistica accidentelor pe site-ul Agifer, și cum de acolo iese vinovat tot acarul Păun. De exemplu, operatorul privat ia vagoane ieșite din uz de la CFR MARFA, le vopsește, ii mai rămân bani și de șpagă, și la accidente mortu e de vină..

  4. Acesta este abia începutul. ..sfârșitului. Nu mai exista alta șansă pentru CFR decât falimentul. Vor vinde compania pe nimic cu datorii cu tot și dacă avem norocul sa cumpere ÖBB sau DBAHN atunci în vreo 15-20 de ani se va simți considerabil ceva…dacă nu, atunci putem uita de transportul feroviar pe 80% din rețeaua actuala.

  5. Asa se întâmpla,când posturile tuturor Preasfinților din minister si regionale sunt popite politic.Cat se fura,câte se tot mai fac.Cine mai muncește?Poate armata de amante si de neica nimeni a golanilor care au adus calea ferată in aceasta stare de pericol iminent in siguranța circulației.Cum sa meargă bine,dacă 2 meseriasi prestează pt 10 pile?Ati văzut ce director au prezentat incompetent sa vb,dar sa gândească,buni doar in aranjamente.Si-au angajat toată pleava,numai incompetenți.Gagicile sunt la mare cautare.Ce le pasa?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -