Complexul Panoramic-Amfiteatru-Belvedere din Olimp a renăscut sub brandul Phoenicia, cu o investiție de 35 de milioane de euro

0
7106

Phoenicia Blue View Resort din Olimp, complex turistic de lux în care cunoscutul om de afaceri Mohammad Murad a investit peste 35 milioane de euro, a fost apreciat la superlativ de către premierul Guvernului României, Ludovic Orban. Panoramic, Amfiteatru și Belvedere, foste embleme ale litoralului, își trăiesc o nouă viață. Acum, la 4 stele.

În cadrul vizitei în județul Constanța a premierului Guvernului României, Ludovic Orban, ultima oprire a fost în partea de nord a stațiunii Olimp.

Aici a fost vizitat complexul turistic Phoenicia Blue View Resort, care cuprinde hotelurile-restaurant Panoramic, Amfiteatru și Belvedere, cu anexele turistice și comerciale aferente și cu plajele din acea zonă a litoralului românesc al Mării Negre.

Mini-resort-ul a fost renovat şi modernizat în ultimul an, printr-o amplă investiţie privată, de peste 35 de milioane de euro!

Cel care a avut inițiativa și curajul de a achiziționa și reabilita vestitul complex în amfiteatru – emblema arhitecturală a litoralului românesc timp de peste două decenii (cel puțin până în 1990) – este cunoscutul om de afaceri Mohammad Murad, deosebit de activ în domeniul amenajărilor și activelor turistice.

Antreprenorul de origine libaneză a finanțat din credite bancare amplele lucrări la acest complex, numit acum Phoenicia Blue View Resort, care ajunsese o ruină.

Duminică, 1 august, au fost deschise cele două hoteluri-restaurant laterale, Panoramic (214 camere și apartamente) și Belvedere (219 spații de cazare), pentru care există rezervări de 100% din capacitate cel puțin până în prima parte a lunii septembrie.

Hotelul-restaurant din centrul complexului, Amfiteatru (336 de încăperi de sejur), aflat în faza finisajelor și a amenajărilor în interior, va fi și el la dispoziția turiștilor înainte de începerea sezonului turistic estival viitor.

Așa cum au putut constata cei din delegația care l-a însoțit pe premier – între care ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu -, ca și numeroșii ziariști prezenți la eveniment, complexul renovat și modernizat, adus la nivelul de clasificare de 4 stele, arată senzațional din toate punctele de vedere.

Confortul și serviciile oferite turiștilor sunt la standarde foarte înalte, oferite de cele mai apreciate locații turistice din zona mediteraneană, de exemplu.

În acest moment, Mohammad Murad deține:

  • Phoenicia Holiday Resort și alte trei hoteluri de 4 și 5 stele în Mamaia-Nord/Năvodari (pe care le-a construit din temelii);
  • două hoteluri de 3 stele în Mamaia-Sud;
  • un hotel în Jupiter, unul în Neptun și două în Olimp;
  • „tripleta magică” Panoramic – Amfiteatru – Belvedere în Olimp;
  • cinci hoteluri (de 3, 4 și 5 stele) la București;
  • active turistice la munte (inclusiv în stațiunea balneară Sângeorz-Băi din județul Bistrița-Năsăud).

Premierul Ludovic Orban a apreciat curajul, determinarea și, în final, performanța investitorului româno-libanez

 „Este o investiţie extrem de importantă pentru litoralul românesc şi pentru turismul din România, o investiţie privată, făcută într-un loc încărcat de amintiri, un loc foarte frumos. Pe vremuri, aceste trei hoteluri erau fanion nu numai pentru staţiunea Olimp, ci pentru litoralul românesc. Din păcate, în urma unei privatizări nefericite, ele au încăput pe mâna unor proprietari care nu au investit, fiind lăsate în paragină. Iată că un om a avut curajul să cumpere aceste hoteluri, deşi erau în paragină, şi să-şi asume răspunderea şi riscurile realizării unei investiţii, şi aceste hoteluri vor funcţiona din nou”, a declarat prim-ministrul Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă desfășurată pe terasa hotelului Panoramic.

Investitorul libanezo-român Mohamad Murad, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), a subliniat importanţa colaborării între mediul de afaceri, autoritățile locale și guvernanţii țării.

“Era foarte important nu numai pentru mine, ci şi pentru oamenii din turism, să primim un mesaj că sunteţi alături noi. (…) Am arătat că se poate şi în România. Ce n-au putut să facă mulţi în 25-30 de ani, am făcut noi în numai cinci luni. (…) Dorim să arătăm – nu pentru a face profit – că putem să schimbăm România. Am «furat» foarte multe idei ca să putem face o Românie mai frumoasă, am «furat» sisteme de la multinaţionale, ca să concurăm şi aici, şi peste hotare. Vom continua acelaşi mod de a gândi, doar să ne daţi o mână de ajutor să putem face treaba, în linişte, pe care o dorim cu toţii”, a spus Murad.

Acesta a mai spus că este convins că premierul, ministrul de resort, celelalte ministere care au legătură cu “industria ospitalității” doresc găsirea de soluţii pentru dezvoltarea acestui sector economic, atât de important pentru o țară precum România, care are un foarte consistent potențial turistic, natural, istoric-cultural și, nu în ultimul rând, uman.

Mohammad Murad: „Sunt convins că premierul ştie foarte bine că nu numai turismul în sine este important, dar și oamenii din turism și turiștii sunt importanţi. Şi am avut uşile deschise la acest Guvern, ne-am întâlnit de nenumărate ori să găsim o soluţie, pentru că nu au mai existat probleme legate de coronavirus vreodată în istorie. Este un moment greu, e nevoie să fim uniţi – mediul de afaceri, sectorul economic şi pe plan politic -, ca să găsim cele mai bune soluţii și pentru acei lucrători din HoReCaca, din industria noastră, care stau acasă acum şi, din păcate, nu au venituri”.

Murad cere prevenție susținută în sectorul HoReCa, pentru a nu mai fi nevoie de amenzi

Investitorul l-a rugat pe Ludovic Orban ca autorităţile să desfăşoare la agenţii economici cât mai multe controale preventive şi să se ajungă, astfel, la aplicarea a cât mai puţine amenzi.

„Mediul politic trebuie să înţeleagă că noi, ca oameni de afaceri, avem de ales una din cele două variante: prima, să facem mici greşeli ca să putem supravieţui, şi a doua, să închidem afacerile. Vă rog, domnule prim-ministru, mai multe controale preventive şi mai puţine amenzi, pentru că (…) putem spune că oamenii de afaceri trăiesc un pic mai mult chiar momente grele în viaţa lor. Deci, mai multe controale preventive, recunosc, foarte important, dar mai puţine amenzi date mediului de afaceri.”

Într-o a doua intervenție la microfonul conferinței de presă de joi seara,  prim-ministrul Ludovic Orban a subliniat că acest domeniu, al turismului, este foarte important, atât din punct de vedere economic, cât și social.

Ludovic Orban: „Se fac referiri la afirmaţia mea, când m-am referit la contribuţia în produsul intern brut, acolo am avut discuţii. Turismul este foarte important, dar sigur, turismul depinde de foarte mulţi factori. În primul rând, depinde de imaginea României; cu cât imaginea e mai bună, cu atât mai mulţi turişti străini vor veni în ţară. Doi: trebuie promovare, în ansamblu, a ţării, ca destinaţie turistică ,şi promovarea destinaţiilor turistice care au potenţial de atracţie care există în România. Slavă Domnului, România are sute şi mii de astfel de atracţii turistice, dar care, din păcate, nu sunt promovate. Şi aici va trebui, în baza legii, cu organizaţiile de management al destinaţiilor, să existe o promovare, printr-un parteneriat cu Guvernul, a tuturor destinaţiilor turistice care au potenţial de a atrage turişti.”

Potrivit premierului, Guvernul va adopta, chiar săptămâna viitoare, o Ordonanţă de Urgenţă privind „miliardul de euro pentru companii, dintre care 350 de milioane sunt capital de lucru pentru domeniile afectate, în care HoReCa este prevăzută şi va beneficia de granturi pentru capital de lucru”.

Alte informații despre lanțul hotelier Phoenicia:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here