sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăPoliticăComisia Europeană îi trimite la plimbare pe PSD-iştii care se năpustiseră ca...

Comisia Europeană îi trimite la plimbare pe PSD-iştii care se năpustiseră ca o haită turbată asupra ambasadoarei Angela Cristea

-

Comisia Europeană îi ia apărarea șefei Reprezentanței sale în România, Angela Cristea. „Nu vom permite ca ambasadorul nostru să devină un sac de box” în luptele politice din România, avertizează „guvernul” Europei.

„Comisia Europeană consideră inacceptabile atacurile personale față de ambasadorul nostru de încredere de la București, Angela Cristea. Ne așteptăm ca ambasadorul nostru la București să fie tratat cu același respect cu care îl tratăm pe ambasadorul României la Bruxelles. Nu vom permite ca ambasadorul nostru de încredere să devină un sac de box al controverselor politice interne”, a afirmat purtătoarea de cuvând a Comisiei Europene, Mina Andreeva, într-o declarație pentru HotNews.ro.

Reacția Comisiei Europene vine la o zi după ce mai mulți oficiali PSD au atacat-o violent pe Angela Cristea, considerând-o vinovată de a-l fi dezinformat pe preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care declarase că „Guvernul de la Bucureşti nu a înţeles pe deplin ce înseamnă să prezidezi ţările UE”.

- Advertisement -

Cel mai virulent a fost Mihai Fifor, care în diatriba sa i-a pocit președintelui Comisiei Europene atât numele („Junker”, în loc de „Juncker”), cât și prenumele („Jean Claude”, în loc de „Jean-Claude”).

Mihai Fifor (președintele Consiliului Național al PSD): „Știind cum își ia informația orice oficial european, chiar și domnul Junker, adică prin intermediul reprezentanților diplomatici, nu mă mai miră nimic. La urma urmei, când cea care informează Comisia Europeană este nimeni alta decât Angela Cristea, nu văd la ce lucruri bune ne-am putea aștepta. După nota rușinoasă apărută în spațiul public, care arăta în mod clar implicarea politică a Angelei Cristea împotriva PSD, ar fi trebuit ca aceasta să fie schimbată imediat de șeful ei, domnul Jean Claude Juncker. Lucrul acesta, desigur, nu s-a petrecut, așa că nu e de mirare că domnul Junker are o percepție total deformată despre ce se petrece în România”.

Dan Nica (europarlamentarilor PSD): „O notă apărută în media arăta clar implicarea politică a Angelei Cristea, şeful Reprezentanţei Comisiei Europene în România, împotriva PSD. Faptul că domnul Juncker a menţinut-o viciază, din păcate, percepţiile şi opiniile pe care acesta le are despre România”.

- Advertisement -

Mai mulți fruntaşi PSD, ca şi reprezentanți ai ALDE, precum Norica Nicolai, au cerut demiterea Angelei Cristea, considerând că aceasta face politică partizană împotriva actualului guvern.

- Advertisement -

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -