joi, februarie 29, 2024
AcasăPoliticăMesajul de Anul Nou al Vioricăi Dăncilă: o însăilare de MINCIUNI grosolane,...

Mesajul de Anul Nou al Vioricăi Dăncilă: o însăilare de MINCIUNI grosolane, citite de pe prompter

-

În mesajul său de Anul Nou, înregistrat video printr-o citire de pe prompter, premierul Viorica Dăncilă lansează minciună după minciună, încercând să creeze o realitate paralelă. O analiză pe text arată distopia în care se plasează, prin mesajul său, mincinoasa din fruntea Guvernului.
„2018 a fost un an important pentru națiunea română. Am sărbătorit împreună Centenarul Marii Uniri, prilej pentru a ne reconfirma atașamentul față de valorile și tradițiile care ne fac unici în lume și la care ne raportăm pentru viitor”.
FALS!
1. N-am sărbătorit împreună Centenarul Marii Uniri, pentru că PSD-iștii n-au avut curaj să vină la Alba Iulia pe 1 Decembrie.
2. Care valori ne fac „unici în lume”? Poate, hoția și minciuna parlamentar-guvernamentală.
„Privim cu încredere către noul an și cu mulțumirea că măsurile pe care le-am luat au adus o viață mai bună românilor”.
FALS!
1. Guvernul nu ne oferă niciun motiv să „privim cu încredere către noul an”.
2. Măsurile pe care le-ați luat au adus o viață mai rea românilor.
„Veniturile pensionarilor și salariaților au crescut consistent, iar în economie au fost create peste 100.000 de noi locuri de muncă”.
FALS!
1. Nu au crescut veniturile tuturor salariaților de la stat. Unii chiar trecuseră pe salariu negativ, în sensul că la sfârșitul lunii trebuiau să aducă bani de acasă.
2. Salariații de la privat (care sunt cei mai mulți), cu unele excepții punctuale (datorate angajatorilor, nu guvernului), nu au avut creșteri salariale. Dimpotrivă, unora le-a scăzut salariul net după transferul contribuțiilor de la angajator la angajat.
3. Inflația de 5,5% a „mușcat” din toate salariile, reducându-le de fapt și pe cele care matematic n-au scăzut.
„Am pus solidaritatea socială în centrul politicilor guvernamentale și totodată am fost preocupați de stimularea investițiilor în domenii strategice prin crearea cadrului legislativ necesar”.
FALS!
1. Pensiile speciale, super-nesimțite, nu sunt o dovadă de solidaritate socială. Dimpotrivă!
2. Investițiile „în domenii strategice” sunt la un minim istoric. Practic, aceste investiții nu mai există! Mai mult, guvernul a confiscat toate profiturile companiilor de stat, care la rându-le n-au mai putut face investiții.
„Alături de miniștrii din Cabinet și împreună cu președinții alianței PSD-ALDE, colegii din cele două partide care susțin acest guvern, am reușit să onorăm angajamentele pentru care am primit încrederea a milioane de cetățeni”.
FALS!
1. Care miniștri? Că au fost vreo 70, unii n-au stat nici cât capra la țap.
2. Care Cabinet? Că au fost vreo trei.
3. N-ați onorat nimic! Patru exemple: impozit zero pentru salariile sub 2.000 de lei – MINCIUNĂ; reducerea TVA de la 19% la 18% – MINCIUNĂ; construirea unor spitale regionale – MINCIUNĂ; sutele de kilometri de autostrăzi – MINCIUNĂ. Iar seria e nesfârșită.
„Mai avem multe de făcut și vă asigur că vom continua să luăm deciziile corecte pentru România. Scopul nostru este unul clar – o creștere economică sustenabilă și investiții majore care să aducă un trai mai bun pentru cât mai mulți cetățeni, dar și o Românie demnă și mândră”.
FALS!
1. Nu aveți cum să continuați, pentru că nici n-ați început „să luați deciziile corecte”.
2. Despre „o creștere sustenabilă” nu poate fi vorba, pentru că ați tăiat investițiile, ați sufocat economia privată, ați înfierat multinaționalele și ați îndatorat țara. Sunteți pe cale să băgați țara în criză.
3. Care „investiții majore”?
4. Care „trai mai bun”? Pentru care cetățeni? Dragnea și Dăncilă?
5. Care „Românie demnă și mândră”, cea pe care ați dus-o pe prima pagină a ziarelor occidentale, ca un caz șocant de iliberalism? Și pe care ați băgat-o în gura instituțiilor europene?
„Dragi români, mâine (marți – n.red.) preluăm președinția Consiliului UE pentru următoarele șase luni. Este un proiect de țară care trebuie să ne unească – instituții ale statului, forțe politice și societate civilă, pe toți românii, oriunde s-ar afla. Vă asigur că suntem pregătiți să avem un mandat de succes pentru ca România demnă să se înalțe și să-și recapete rolul și importanța cuvenită în Europa și în lume. Vă urez tuturor liniște, sănătate și belșug în noul an! La mulți ani, români, oriunde v-ați afla!”
FALS!
1. Nu e niciun proiect de țară, e o întâmplare.
2. Cu hoții și cu mincinoșii n-o să ne unim niciodată!
3. Nu sunteți deloc pregătiți pentru „un mandat de succes”.
4. Cu voi la guvernare, România nu „se va înălța” și nu-și va recăpăta niciun „rol” și nicio „importanță” în Europa, ci își va atrage doar disprețul lumii civilizate.
- Advertisement -

3 COMENTARII

  1. așa i s-a scis, așa citește, ea e absentă, n-are simțul ridicolului
    sau cum ne încînta France Gall prin 1965: „Je suis une poupée de cire, une poupée de son”
    „femeia asta” (by CWI) vrea președinția („președenție” după ea) Consiliului UE!?! 🙁

  2. Stiri false „Este o greseala “Trenul a fost desfiinţat în anul 2008, în mandatul lui Traian Băsescu, de ministru al Transporturilor” corect daca desfiintarea a avut loc in 2008 ar fi fost “Trenul a fost desfiinţat în anul 2008, în mandatul lui Ludovic Orban, de ministru al Transporturilor” iar prim ministru era Tariceanu…..
    Precizez ca in perioada decembrie 2004 – decembrie 2014, Traian Basescu a fost Presedintele Romaniei !.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -