duminică, mai 26, 2024
AcasăAlegeri 2020Claudiu Iorga Palaz (PMP): "Luptăm pentru reducerea numărului de parlamentari la 300,...

Claudiu Iorga Palaz (PMP): „Luptăm pentru reducerea numărului de parlamentari la 300, oricât ar încerca unii neinspirați să ne fure ideea!”

-

(Promovare electorală)

Într-un interviu acordat în ziua marii sărbători creștine a Sfântului Apostol Andrei, CLAUDIU IORGA PALAZ, candidat pe primul loc al listei Partidului Mișcarea Populară pentru Senatul Parlamentului, în circumscripția electorală nr. 14 (județul Constanța), la alegerile legislative din 6 decembrie, abordează câteva dintre principalele puncte ale campaniei electorale a PMP, pe plan național, dar cu accent pe România dintre Dunăre și Mare.

Despre campania în plină pandemie: „Oamenii au probleme, își spun oful când au ocazia, iar politicienii implicați trebuie să-i asculte și să le dea soluții corecte, date de oameni care știu!”

– Domnule Palaz, suntem în ultima săptămână de campanie electorală pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie. Ce ne puteți spune despre cum s-a desfășurat campania pe timp de pandemie?

– Pandemia, restricțiile, carantinarea, toate păreau la început că vor îngreuna transmiterea mesajelor către electorat. Dar să știți că, până la urmă, s-a dovedit că dacă te implici te poți apropia de cetățeni.

Noi nu am vrut niciun moment să abandonăm campania “la pas”, pentru că așa ni s-a părut corect față de alegători: toți trebuie să aibă acces la informație, iar informația nu se transmite numai online, ci mai ales prin viu-grai, în special către persoanele care nu au acces la Internet. Suntem în secolul vitezei, însă România mai are suficient drum de parcurs până a ajunge să asigure transmiterea de informații online în toate mediile.

- Advertisement -

Și, în plus, cu toată sinceritatea o spun că poate nu va fi tocmai în avantajul politicienilor, pentru că interacțiunea cu oamenii, dialogul vor rămâne baza. Oamenii au probleme, diverse spețe, își spun „oful” când au ocazia. Politicienii implicați trebuie să îi asculte și să le dea soluții, bineînțeles soluții corecte, date de oameni care știu. Nu să îi încurce și mai mult pe cei care apelează pentru ajutor.

Cu alte cuvinte, chiar dacă domnul prefect a lăsat la voia întâmplării reglementările cu privire la campania electorală în zonele carantinate – știm cu toții că tăcerea este… răspunsul celor care nu se pricep! –, echipa PMP a ajuns, până acum, în majoritatea localităților din județul Constanța. Și suntem singura echipă care cunoaște cu certitudine problemele fiecărei zone, care are soluții și care se va lupta în Parlament pentru a le rezolva.

- Advertisement -

Despre scandalul legat de pelerinajul la Peștera Sf. Andrei: „PMP sprijină toate cultele religioase, iar credința este un reper la care nu vom renunța”

– Ce ne puteți spune despre scandalul legat de pelerinajul la Peștera Sf. Andrei?

– În primul rând, îmi pare rău că legăm o sărbătoare religioasă atât de mare de un scandal între puterile statului.

Știți foarte bine că am fost omul politic care a sancționat ori de cate ori ÎPS Teodosie a avut, să zicem așa…, derapaje.

Însă de data asta este vorba de aplicarea de către guvernanți a dublei măsuri, cea despre care vorbeam și zilele trecute. Închizi piețe, lași deschise hipermarket-uri. Închizi școli pentru copii, dar le deschizi pentru alegeri. Carantinezi zone în care se organizează pelerinaje, intri cu mascații în biserici, bruschezi oamenii, iar daca te duci la mall, în același timp, dai de o îmbulzeală de parcă facem cumpărături de Crăciun în fiecare zi. Și nu numai la mall… Uitați-vă pe străzi, sunt străzile pline de oameni, ca și cum am avea carantina în… case, de fapt. Nu este firească aplicarea dublei măsuri și oamenii tocmai din motivul ăsta se revoltă.

România este o țară creștină și, din fericire, românii simt nevoia să meargă la biserică, să se roage. Spun din fericire, pentru că, spre deosebire de alte țări, reperul acesta al credinței încă se păstrează la noi. Sunt de acord să stăm distanțați, să purtăm mască, dar în mod sigur dacă autoritățile ar fi știut să se organizeze am fi putut avea un pelerinaj fară riscuri la sănătatea populației. Acum, sincer, oamenii se duc la biserică să se roage pentru sănătate, nu ar fi un paradox să spui că se duc să se îmbolnăvească?

PMP sprijină toate cultele religioase, iar credința este un reper la care nu vom renunța. Cum să ataci credința oamenilor, mai ales acum, când se încearcă să se reglementeze prin legi tot felul de abjecții, precum identitatea de gen și alte asemenea?!

Dar cu ocazia asta vreau să le urez și eu “La mulți ani” tuturor celor care poartă numele Sfântului Apostol Andrei! 

Despre organizarea sărbătoririi Zilei Naționale în pandemie: „Am spus-o de fiecare dată: patriotismul se simte, nu se mimează!”

2020 este anul fară paradă militară cu public, de 1 Decembrie. Ce părere aveți despre asta?

– Am spus-o de fiecare dată: patriotismul se simte, nu se mimează!

Să fim corecți, exprimarea justă este: 2020 este anul cu paradă de 1 Decembrie doar pentru VIP-uri. Oamenii de rând nu au voie să participe, ca și cum numai dacă ai vreo funcție, în vreun partid, ai dreptul de a asista la parada de Ziua Națională a României.

În schimb, avem un președinte care ne urează să ne distrăm daca am plecat în mini-vacanță la munte. La munte, pe partie, putem sta cu toții. La defilare, numai ei. Este urât, atât pot spune… Și incorect! Prin deciziile pe care le iau, președintele și guvernul nu arată altceva decât că “patriotismul” din sufletele lor este pur economic, oferit la tarabele cu vin fiert de pe Valea Prahovei.

„Vrem să eliminăm cabinetele aleșilor locali, care nu sunt altceva decât un alt loc călduț pentru clientela de partid”

– Cum apreciați că vă fi bugetul României pe anul viitor? 

Nu mă pot pronunța. pe ceva ce nu văd… Până acum, nu s-a prezentat niciun draft de buget. Tot ce observ e că ne împrumutăm, ca țară, aproape în fiecare săptămână! Văd că ne cresc cheltuielile pe diverse situații, așa-zise „neprevăzute”… Văd că deficitul crește ca Făt-Frumos… Se văd multe care indică un buget restrictiv! Așteptăm să ne fie prezentat bugetul.

Cert este, însă, că sunt variante de a se face economii. Iar noi avem câteva soluții, care nu ar face economii numai pentru 2021, sau până scăpam de pandemie. Ci ar produce exact acele economii care ne trebuie pentru a avea bani de alocații, a avea bani pentru infrastructură, pentru spitale.

PMP a luptat și luptă pentru reducerea numărului de parlamentari, la 300, oricât ar încerca unii neinspirați să ne fure ideea. Avem, de ani de zile, proiectul în Parlament, trebuie doar pus pe ordinea de zi, la Camera Deputaților. Un simplu vot, o singură zi și, în sfârșit, s-ar materializa voința a milioane de români, exprimată la referendum.

Avem singurul proiect care ar elimina, cu adevărat, pensiile speciale. Nu vor să îl voteze, vin numai cu praf în ochi.

Și mai avem un proiect pentru care mă voi lupta în Parlament, a cărui idee îmi aparține. Vrem să eliminăm cabinetele aleșilor locali, cabinete care nu sunt altceva decât loc călduț pentru clientela de partid. Cum să aibă primarii, viceprimarii, președinții și vicepreședinții de Consilii Județene cabinete, când au la dispoziție întregul aparat administrativ?! Adică 4-5 oameni ar avea competența mai mare decât 100-200, câți sunt în aparatul administrativ? De ce să vină la fiecare 4 ani așa-ziși „consilieri” ai aleșilor locali, care să bea cafele pe bani publici și să apară în poze când taie panglica investițiilor făcute prin munca aparatului administrativ? Un simplu calcul arată că în 4 ani am economisi peste 240 de milioane de euro, dacă am elimina clientela de partid.

–––––––––––––––––––––––––––––-
  • Comandat de: Partidul Mișcarea Populară – Organizația Județeană Constanța
  • Executat de: Macondo Gabo Press SRL – portal: Ziaristii.com
  • CUI mandatar financiar: 11200012
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -