Ciutacu mă înjură, Chirieac mă minciunește. Atâta pot premianții propagandei ruse!

4
15092

Nici n-apucai să-mi trag sufletul după ce publicai lista premianților propagandei ruse (Gâdea, Ciutacu, Chirieac, Savaliuc, Andronic), că se şi puseră tonomatele pe înjurat la subsemnatul! Ciutacu o dădu pe injurii scabroase, à la Giovanni Becali (puşcăriaşul); Chirieac, mai şmecher, băgă minciuna groasă, de morsă competentă.

Ce am scris eu

„Propaganda rusă își premiază favoriții din presă, cei care-i fac jocul și o alimentează, direct sau indirect, cu informații, știri, minciuni și diversiuni plăcute Moscovei”.

Și am dat lista premianților, așa cum apare pe site-ul rusnacilor: Mihai Gâdea („puterea presei”), Victor Ciutacu și Bogdan Chirieac („presă politică și de eveniment”), Răzvan Savaliuc („presă de investigație”), Dan Andronic („concept editorial și management de presă”), Cristian Hostiuc și Elena Cristian („presă financiar-economică”), plus Antena 3, DC News și luju.ro.

„Doi intre premianții Sputnik, Bogdan Chirieac și Răzvan Savaliuc, au fost <<premiați>> generos și de PSD, prin contracte de sute de mii de euro doar în 2018. Pe ceilalți, guvernarea PSD îi plătește indirect, dirijând milioane de euro prin diverse contracte (inclusiv de publicitate) către patronii sau televiziunile lor.

Prin acest premiu, Ciutacu simte mângâierea maternă, dat fiind că el e produsul iubirii dintre un ofițer român școlit în Uniunea Sovietică și cetățeana rusoaică devenită soția sa în acel sejur prelungit”.

Ce a înjurat Ciutacu

Postare gingașă, pe Facebook, cu oarece agramatisme (problemă mare cu virgulele). Atenție, biiip-urile le-am pus eu, altfel textul era nepublicabil!

„Priveam cu detașare, până acum câteva minute, cum bichonii propagandei securității se tăvălesc în chinuri pentru că Dumitriu Dragoș, vechi amic, ziarist cu vână și talent, a scris, pe Sputnik Moldova-România un soi de analiză-bilanț în care mă consideră unul dintre muncitorii de presă ca au făcut treabă bună în domeniu. Vai, mă premiază organul suprem al propagandei ruse! Dincolo de faptul că Putin și corespondenții lui n-au dat o vodcă la afacerea asta, aprecierea lui Dragoș, om de nunață și context, nu de bubuială în peluză, chiar mă onorează. Dar atât…

Aș fi rămas calm dacă, printre zbaterile puerililor care nu și-au justificat niciodată proveniența banilor încasați drept salarii, nu s-ar fi strecurat și onomatopeicul Gregoar, (auto)poreclit ecrivain. Care transmite cercopitecilor vecini de grădină zoo ambulantă care au timp să-l ia în seamă, că mă mângăie matern maica Rusie. Pentru că aș fi, citez din decreierat, <<produsul iubirii dintre un ofițer român școlit în Uniunea Sovietică și cetățeana rusoaică devenită soția sa în acel sejur prelungit>>. Dacă n-ar fi vorba despre tata, un om în banca lui, care n-a deranjat niciodată pe nimeni, mi s-ar rupe. Dar, întrucât (biiip-biiip) Cartianu simte nevoia să-mi bage și familia între (biiip-biiip) în care se scaldă, povestea e simplă. <<Ofițerul>> e inginer, și-a pierdut tatăl pe front, a făcut școala la Sinaia din banii pe brânză încasați de maică-sa în piață, a început facultatea la Politehnica din Brașov și a terminat-o la Harkov, acum în Ucraina, atunci în Uniunea Sovietică. Iar <<cetățeanca>> e la fel de ingineră, evreică născută în Ucraina și membră a unei familii persecutate de Stalin. La fel de ingineră, de la debutul în meserie până la pensionare, ca și <<ofițerul>>.

Iar eu, tonomat în viziunea fostului său stăpân și premiant al propagandei lui Putin în viziunea actualilor negustori de sclavi în presă, sunt extrem de mândru că sunt copilul lor și nu am cuvinte să le mulțumesc vreodată pentru tot ce au făcut și fac în continuare pentru mine.”

Ce a mințit Chirieac

Titlu în DC News: „Scandal în mass media: Ciutacu a izbucnit după ce Cartianu i-a atacat tatăl”.

Se poate observa lesne din textul meu că nu i-am atacat tatăl, ci am scris că și-a făcut studiile în URSS, unde s-a însurat cu o rusoaică, iar din iubirea lor româno-sovietică s-a născut tonomatul.

Ce-o fi „atac” în toate astea? OK, dacă vom admite că nașterea ciutăcelului e ceva neplăcut, atunci da, înseamnă că l-am atacat pe Ciutacu-senior pentru că a născut așa ceva!

Epilog

Și totuși, am greșit! Grav, flagrant, impardonabil! Am scris că tatăl tonomatului a studiat în țara sovietelor ca militar (aka generalul Militaru), când el, de fapt, a studiat ca inginer (aka Ion Iliescu). Nu se poate așa ceva! Îmi pun cenușă-n cap, să-mi fac din ea scut împotriva înjurăturilor ciutăcești. Dar și împotriva blestemelor în limba rusă…

Citiți și:

Premianții propagandei ruse în presa română: Gâdea, Chirieac, Ciutacu, Savaliuc, Andronic. Cei pe care-i „premiază” şi PSD, dar cu bani! „Meritul” lor: au pus umărul la distrugerea justiției din România

4 COMENTARII

  1. In conclizie, la urmatoarele alegeri, de care or fi ele, boicot total PSD-ALDE ca sa scapam de toti urmasii rusilor si comunistilor din Romania!!!! Felicitari d-le Cartianu, inca un pui de rusneac, musiu ciutacu, a fost scos de „sub acoperire”!!!! Dar cati sunt ca el la suflet, toti aia care le canta in struna hotilor, pe bani gramada tot de la romani, via PSD-ALDE, tot propaganda Sputnik sunt, si nu sunt putini!!!

  2. 1.Ciutacu e un balos! La propriu!(sunt imagini tv)
    2.Gregoare,manipulezi penibil! Daca tac’su a fost scolit in urss,obligatoriu fiul trebuia sa fie pro rus? De Turcanu sibianca,ce zici? Tipa are studii la moscova,nu harkov! Intotdeauna cand sunt amestecati parintii sau copiii,deontologia pute.
    P.s. cum e paella lu’ ciocazanu? Gateste precum scrie?

  3. Cunoașteți familia Citacu?Sunt convinsă că nu!! Am citit postarea și am constatat că sunteți adeptul dezinformării!! Sunt din Sinaia și cunosc această familie de peste 55 de ani!! O familie frumoasă și respectată atât la Comarnic unde s-a născut domnul Ciutaci către și la Sinaia unde locuiesc!! Ambii au fost ingineri la MEFIN Sinaia, au fost și sunt iubiți și respectați de colegi , șefi și subalterni!! Au doi copii minunați care au terminat toate formele de învățământ cu brio,!! I – au crescut cu frica de Dumnezeu , cinstiți și drepți!!! I au învățat să – și spună punctele de vedere fără teamă!!! Ei la randul lor au copii minunați cărora le – au dat o educație deosebită!!! Ce este rău că domnul Citacu si – a terminat studiile în Rusia?? Și-a a găsit sufletul pereche acolo și formează o familie respectată și respectabilă de peste 60 de ani!!! Nu sunteți jurnalist!!! Aveți probe că domnul Ciutacu a fost ofițer? Eu știu că un jurnalist adevărat se informează din cel puțin trei surse!!! Dumneavoastră dezinformați,!!! Regret că v-am cumpărat cărțile cănd le – ați vândut pe trotuar la Sinaia!! Vi le trimit. gratis pentru că nu mai am încredere în dumneavoastră( și că mine sunt multi sinăieni)!!!! M ați dezamăgit!!!! Dacă vreți să scrieți despre familia Ciutacu veniți și stați de vorbă cu oamenii care îi cunosc!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here