„Ciumelor”, v-aţi bătut joc de popor! Iohannis torpilează votul parlamentarilor puterii împotriva cererii DNA de anchetare a lui Tăriceanu: „PSD și ALDE nu au înțeles nimic din votul dat de români”

1
1800

Preşedintele României a dat publicităţii un comunicat foarte dur la adresa actualei coaliţii aflate la putere legat de votul anti-DNA din Parlamentul României. Klaus Iohannis consideră că „PSD și ALDE nu au înțeles nimic din votul dat de români la referendum și, prin ceea ce s-a întâmplat astăzi în Senat, demonstrează că nu au niciun gând să se reformeze, dimpotrivă, continuă practica de blocare a justiției”.

Comunicatul integral al lui Klaus Iohannis

  • „PSD și ALDE continuă să obstrucționeze justiția, făcând scut în jurul lui Călin Popescu-Tăriceanu pentru a-l scăpa de urmărirea penală. Președintele României, domnul Klaus Iohannis, consideră că votul dat astăzi în Senat reprezintă un act de crasă sfidare a românilor care și-au exprimat opțiunea clară la referendumul din 26 mai. La doar câteva zile după ce românii au sancționat explicit și dur politica PSD-ALDE de a pune instituțiile statului în slujba protejării politicienilor cu probleme penale, senatorii majorității se dezic de mandatul primit de la cetățeni.”
  • „Parlamentarii PSD-ALDE, prin votul de astăzi, se descalifică în fața propriilor cetățeni și dovedesc astfel că nu sunt altceva decât o rușine pentru țara lor. România și-a reconfirmat pe 26 mai parcursul demn în rândul statelor cu democrații consolidate, în care nimeni nu este mai presus de lege. Respectarea acestui vot este obligatorie pentru toți parlamentarii, iar cei care refuză îi trădează practic pe cetățenii care i-au trimis în Parlamentul României să îi reprezinte, și nu să reprezinte interesele unor politicieni care trebuie să răspundă în fața legii.”
  • „PSD și ALDE nu au înțeles nimic din votul dat de români la referendum și, prin ceea ce s-a întâmplat astăzi în Senat, demonstrează că nu au niciun gând să se reformeze, dimpotrivă, continuă practica de blocare a justiției.”
  • „Președintele Klaus Iohannis atenționează parlamentarii actualei majorități că se află într-o gravă eroare dacă își imaginează că pot continua să calce în picioare valorile fundamentale ale democrației și statului de drept fără să suporte consecințele. Cetățenii români nu mai tolerează acest comportament ilegitim, iar cei responsabili vor fi aspru sancționați la urne.”

1 COMENTARIU

  1. Nu-mi vine sa cred ca Johannis a decis sa reactioneze astfel, adica exact cum trebuie !!! Pentru ca el, bietul, a stat atata amar de vreme atat de cuminte, fata de cat de chinuiti am fost de aceste ciume !!!
    Poate ca, abia acum, presedintele simte ca are ligitimitatea sa reactioneze astfel si poate are dreptate. Doamne ajuta, el poate fi factorul care sa contribuie decisiv la ingenuncherea penalilor abjecti care sub vazul lumii intregi se obraznicesc sa se disculpe si sa-si faca de cap. Bravo Johannis, asa te vrem !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here