Cioloş: „De ce e nevoie să pleci din ţară ca să-ţi faci cinstit meseria?”

1
1020

Dacian Cioloş, preşedintele Mişcării România Împreună, a publicat un mesaj de mobilizare naţională pentru toţi cei care sunt tentaţi să plece din ţară, mai ales în ultima vreme, din cauza nenorocirii provocate de guvernarea PSD-ALDE. Iată un pasaj din textul fostului premier tehnocrat:

„Românii construiesc Europa. Să construim și România!

Am uitat valorile de care avem nevoie pentru a face din România o țară cu adevărat europeană. Ne-am dorit-o la 1848, am visat-o în 1859 și în 1877, ne-am bucurat în 1918. Adevăratul patriotism e refuzul umilinței, înseamnă implicare și onestitate. E refuzul compromisului în interes îngust. Valorile acestea nu au dispărut, le-am îngropat adânc în tristețe și în sentimentul neputinței. Sunt de ajuns un puseu de determinare, un strop de curaj și multă îndârjire. România noului secol are nevoie de toate acestea pentru a deveni minunea la care visăm. Va fi ca o eliberare și niciun efort nu va părea prea mare.

Să ne întrebăm onest de ce e nevoie să pleci din țară ca să îți realizezi adevăratul potențial, să-ți faci în mod cinstit meseria cum o știi mai bine? Românii din Europa sunt în majoritatea lor covârșitoare onești, muncitori și înțeleg ce înseamnă o societate cinstită, un stat funcțional. Guvernul de la București îi prigonește. Sunt frații și vecinii noștri, sunt românii noștri la care renunțăm așa cum renunțăm la destinul nostru, ba chiar îi alungăm prin indiferența noastră colectivă sau prin determinarea noastră neexprimată de a mișca lucrurile în direcția bună. Știm. E de ajuns!

Să ne suportăm greșelile, să nu ne abandonăm concetățenii când, din disperare, acceptă ofertele mincinoase, să iertăm când e cazul, dar să nu uităm niciodată și să învățăm din greșeli. Eu sunt primul care îmi spun asta. Dacă nu ne vom întoarce fața și inima către România, la împlinirea a încă 100 de ani vom fi fost principalii vinovați. Să credem în noi, să credem în vecinii, rudele și prietenii noștri. Să credem în România. Această țară așteaptă să fie împlinită de ai ei, nu de alții. România va fi așa cum o visăm doar dacă ne asumăm visul.”, a scris Cioloş pe Facebook.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here