Dezastru absolut: toate cele trei echipe românești din Conference Legue au fost eliminate de primul adversar întâlnit. FCSB, CSU Craiova și Sepsi Sfântu Gheorghe au fost eliminate de Șahtior Karagandy (Kazahstan), KF Laci (Albania), respectiv Spartak Trnava (Slovacia).
Pe vremuri, obiectivul echipelor românești era să prindă „primăvara europeană”. Acum, FCSB, CSU Craiova și Sepsi n-au prins nici iarna, nici toamna, nici măcar augustul european. Au fost eliminate din iulie.
A fost răzbunarea fotbalului! FCSB a refuzat să-i lase la Olimpiadă pe oricare dintre Olaru, Moruțan, Oct. Popescu, Fl. Coman, A. Vlad, Haruț, Oaidă, Perianu. CSU Craiova le-a interzis zborul spre Tokyo lui Cicâldău, A. Ivan, Bancu, Câmpanu, Vlădoiu, Screciu. Au rămas toți acasă, să-și ducă echipele de club în grupele Conference League. Rezultatul? Dezastru generalizat: prestație mizeră la Olimpiadă, eșecuri rușinoase în cupele europene!
Eroarea de gândire este evidentă: la Olimpiadă ajungi o dată la 57 de ani (noi nu ne-am mai calificat din 1964), cupere europene cu Laci și Karagandy joci în fiecare an!
Doar Sepsi nu s-a făcut de râs. Doar CFR Cluj ne mai reprezintă în Europa
Aflată la prima ediție, Conference League este a treia competiție continentală ca valoare, după Champions League și Europa League.
FCSB, CSU Craiova și Sepsi Sfântu Gheorghe au intrat direct în turul 2, și acolo au rămas, chiar dacă au întâlnit adversari din zona modestă a fotbalului. Ca să ajungă în grupele Conference League, ar fi trebuit să treacă și de turul 3, unde adversarii erau mai puternici.
Doar despre Sepsi se poate spune că nu s-a făcut de râs. Echipa covăsneană se află la prima participare europeană, a avut cel mai puternic adversar (peste cei ai FCSB și CSU Craiova), n-a pierdut niciun meci și, în plus, și-a lăsat un om de bază la naționala olimpică (pe Fl. Ștefan).
Singura echipă românească rămasă în competițiile europene este CFR Cluj. După ce a trecut de Borac Banja Luka (Bosnia) și de Lincoln Red Imps (Gibraltar), campioana României și-a asigurat deja prezența în grupele Conference League, iar acum luptă să promoveze în grupele Europa League sau chiar în Champions League.
Șahtior Karagandy – FCSB 2-2 (0-1 în tur, 2-1 în retur, 5-3 la penalty-uri)
În cazul FCSB a fost parcă o eliminare ritualică. O revanșă a fotbalului asupra comportamentului blasfemiator al patronului Gigi Becali, care de-a lungul vremii a tot proclamat că „Dumnezeu e stelist” și că rezultatele la fotbal se obțin pe principiul „ce vrea Domnul”.
Iar Domnul a vrut ca FCSB, care se și vedea calificată, să primească gol în minutul 90+1, fiind trimisă în prelungiri și apoi la penalty-urile de departajare.
Și tot Domnul a vrut ca penalty-ul eliminării să fie ratat de Moruțan, pe care Gigi Becali nu l-a lăsat la Olimpiadă. Iar Andrei Vlad, portarul căruia i-a fost refuzată deplasarea la Tokyo, a greșit la primul gol al kazahilor și n-a apărat niciunul dintre cele 5 penalty-uri executate de aceștia.
Meciul s-a disputat la Erevan (Armenia), din cauza situației grave a pandemiei Covid-19 în Kazahstan.
În concluzie: vicecampioana României a fost eliminată de echipa de pe locul 4 dintr-o țară din Asia Centrală, care nici măcar n-a jucat pe teren propriu!
Golurile de la Erevan: Gabișev (min. 11), Tattybayev (90+1) / Fl. Coman (76).
La penalty-uri au transformat: Rustemovic, Bukorac, Graf, Atanaskoski, Tattybayev / Coman, Al. Creţu, Vucur. A ratat: Moruţan.
FCSB: Vlad – V. Creţu (91 Haruţ), Al. Creţu, Vucur, Radunovic (46 Şerban) – Moruţan, Ov. Popescu (113 Perianu), Fl. Tănase (87 Dumitru) – Cordea, Ondrasek (46 Fl. Coman), Oct. Popescu (63 Oaidă). Antrenor: Dinu Todoran.
Gigi Becali, patronul FCSB, după meci (la Pro X): „Cea mai ruşinoasă înfrângere din fotbalul românesc! Nici chiar aia a lui CFR, cu Dudelange… Mai ruşinoasă ca asta nu a existat înfrângere. Pentru că echipă ca asta nu avea cum să dea gol. De altfel, nici nu a dat gol. Unul l-a dat Vlad şi altul, Vucur. I-am spus lui «Meme» (Mihai Stoica – n. red.) să-i lase liberi pe Ondrasek şi pe Vucur. Am dat bani pe ei, le-am dat şi nişte bani la semnătură, ce le-am dat. I-am luat pentru cupele europene, nu mai suntem, sunt liberi. Pentru ce să mai aduc jucători? Mă gândesc să dau afară doi-trei jucători. Nu mai am aşa încredere la campionat Nu avem putere, bărbăţia aia a CFR-ului”.
Sepsi Sfântu Gheorghe – Spartak Trnava 1-1 (0-0 în tur, 1-1 în retur, 3-4 la penalty-uri)
La prima sa participare, Sepsi (locul 4 în România) a fost eliminată fără să fi pierdut vreuna dintre cele două partide cu echipa care a încheiat pe locul 4 în Slovacia. Mai mult, echipa lui Leo Grozavu era calificată cu rezultatul de la pauză, însă a primit gol în minutul 67 și s-a ajuns la loviturile de departajare.
Autorii golurilor: Fofana (29) / Boateng (67).
La penaltiuri au transformat: Bojic, Ştefănescu, Tincu / Prochazka, Savvidis, Ivan, Ristovski. Au ratat: Achahbar, Rep.
SEPSI: Niczuly – Dimitrov, Sousa, Tincu, Ştefănescu – Fofana, Păun (59 Gonzalez) – Damascan (46 Ashkovski), Vaşvari (46 Aganovic, 73 Achahbar), Rep – Chunchukov (99 Bojic). Antrenor: Leo Grozavu.
Leo Grozavu, antrenor Sepsi (la conferința de presă): „A fost o partidă intensă, cel puţin ca luptă. Vreau să-mi felicit jucătorii pentru efortul depus, pentru încercările pe care le-au făcut ca să învingă un adversar care din punct de vedere fizic este în momentul de faţă peste noi. Am primit gol total nemeritat. Am depus mult efort. Sunt mulţumit de modul cum au luptat toţi băieţii, nu am ce să le reproşez. La penaltiy-uri e chestie de inspiraţie, stăpânire de sine… Se vede că n-avem experienţa Europei. Iar subţirimea lotului nostru e clar că şi-a spus cuvântul”.
CSU Craiova – KF Laci 0-1 (0-1 în tur, 0-0 în retur)
CSU Craiova (locul 3 în România) n-a reușit să marcheze nici măcar un gol în două meciuri cu KF Laci, echipa clasată pe locul 4 în Albania.
Oltenii au avut doi antrenori în această dublă manșă: pe grecul Marinos Ouzounidis în deplasare, pe Laurențiu Reghecampf în retur, la Craiova. Și nu le-a folosit la nimic.
CSU Craiova se află la cea de-a doua eliminare rușinoasă, după cea de anul trecut (1-2 cu Lokomotivi Tbilisi, în deplasare – s-a jucat o singură manșă).
CSU CRAIOVA: Lazar – Vlădoiu, Găman, M. Constantin, Vătăjelu (60 Ofosu) – Nistor, Screciu (69 Mateiu), Bic (46 Cîmpanu) – Gustavo (85 Fedele), Koljic (69 Markovic), Bancu. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.
Dan Nistor, mijlocaș (la Digi Sport): „Este o seară dureroasă. Asta este valoarea noastră în momentul de faţă. Cred că puteam să marcăm, am avut două-trei şanse. Dacă înscriam, altfel se juca meciul. Am avut şi ghinion la acea bară. Dar asta este. Sunt supărat, dezamăgit, e o seară neagră. Trebuie să muncim mai mult. Nu contează cine pleacă, cine vine, nu trebuie să găsim alibiuri. Astăzi am scris o nouă pagină din istoria Universităţii Craiova – una neagră. Nu pot să cred că nu ne-am calificat, atât noi cât şi celelalte echipe. Chiar nu-mi vine să cred”.
Marius Șumudică, profetul de la CFR Cluj
Înaintea partidei cu U Craiova 1948 (disputată pe 16 iulie), Marius Șumudică, antrenorul lui CFR Cluj, profețea: „Cu siguranță că ne vom bate să vedeți CFR Cluj până în decembrie în cupele europene. Și aș vrea să văd câte echipe din România vor mai juca până în decembrie în competiții europene. Tare sunt curios să văd câte echipe din România vor mai fi. Cu toate că eu le doresc baftă. Nu sunt un tip să stau așa (arată degetele încrucișate – n. red.), cum cred că au stat alții când am jucat noi la Banja Luka, cred că nu și-au tăiat unghiile vreo două săptămâni. Să nu cumva să fim doar noi care vom juca până în decembrie în cupele europene!”.
Burleneee…, ce faci tu cu/DIN noi, breee?????????????!
Unde duci tu fotbalul românesc, băăă…: la nivelul… Oceaniei și Caraibelor??????!!!
Suporterii: -„Rusine, rusine, rusine sa va fie”.
„Fotbalistii”: -„Sa vina banii, sa vina banii, sa vina banii la baieti”.
Becali, dacă mai vrei arginți, marș înapoi la rugăciuni și acatiste!
Domnul abia așteaptă să fie rugat cu lacrimi în ochi de către pupători de icoane bogați, pentru bani și buzunare umflate.
Dar, smeritule, ce ai dat tu vreodată țării astea?
Păiii…, CRETINUL-NAȚIONAL și ESCROCUL-ESCROCILOR a „dat” Statului-Român, de exemplu, terenuri deee… doi-bani-hectaru’, la-schimb cu terenuri deee… MII-DE-EURO pentru un hectar: asta a „dat”… și, MAI ALES, ASTA AAA… LUAT/JEFUIT (!!!), acest BANDIT-TÂMPITOID de „Jiji” „OM-de-GROTĂ”!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
La data de 20 mai 2013, Victor Babiuc a fost condamnat definitiv și irevocabil pentru un transfer ilegal de terenuri între MApN și o persoană privată (Becali), iar regimul de detenție al acestuia a fost modificat, la data de 12 iulie 2013, de la unul semi-deschis la unul deschis. A fost eliberat in februarie 2014.
Paaaai…coane Iancule. Se poate ? A dat. Un teren la MANp. La schimb ce-i drept, da` s-a pus cum ca ar fi dat.
Ce vreți asta-i realitatea crudă din românia!!..cum e țara așa-i si fotbalul…de căcat..
Măcar cei de la „Sepsi” (aflați… doar la prima lor participare „europeană”!) s-au comportat ONORABIL (n-au pierdut nici un meci – până la „penalty”-urile-de-departajare – și au luptat bine pe teren!), cu o echipă DE-TRADIȚIE din Europa-Centrală, dar F.C.S.B. și „Universitatea” Craiova S-au și NE-au făcut de rușine!!!