Acasă News Cea mai mare hemoragie din ţară. "Pierde într-o zi cât curge într-o...

Cea mai mare hemoragie din ţară. „Pierde într-o zi cât curge într-o oră pe Dâmboviţa”

„Dacă ar fi un pacient, RADET ar fi în comă şi conectat la aparate. Mamutul termic, controlat de Primăria Generală a Capitalei, a ajuns la mâna naturii. O minune înseamnă venirea sezonului cald şi odată cu el riscul ca instalaţiile să plesnească să fie redus la minimum.”

Aşa îşi încep investigaţia colegii de la „Libertatea„, care au făcut radiografia unui colos comunist de a cărui sănătate sistemică depinde căldura din casele a mii şi zeci de mii de bucureşteni.

Dar există o boală incurabilă: pierderile pe reţea

„Cât pierde RADET într-o zi, curge pe râu într-o oră. Iar în bani înseamnă aproape 200 de mii de euro pe zi.

RADET este în insolvenţă din 2016. Adică în reorganizare, fapt ce presupune şi o factură lunară de 35 de mii de euro pe lună către administratorul judiciar. Specialiştii susţin că şansele ca Regia să fie rentabilizată vreodată sunt minime.

Însă dezastrul din subteranul Bucureştiului nu înseamnă doar bani pierduţi şi frig în case. Anul trecut, în aceeaşi perioadă, un om a fost ucis pe loc de apă clocotită, iar altul a decedat la spital în urma rănilor. Ambii erau instalatori pricepuţi şi au pierit după ce au primit ordin să cârpească o conductă.

Ce soluţii are Primăria Capitalei? ZERO! Gabriela Firea a avut până acum un mandat marcat aproape exclusiv de acţiuni de imagine şi de eşecuri fatale – vezi decizia instanţei de a anula înfiinţarea companiilor de servicii municipale.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările