joi, aprilie 18, 2024
AcasăCulturăCe poți face cu sutele de cărți din bibliotecă atunci când te...

Ce poți face cu sutele de cărți din bibliotecă atunci când te muți?

-

Biblioteca este bunul cel mai de preț pentru multe persoane, în special pentru cele pasionate de lectură. Acestea profită de orice ocazie pentru a adăuga o nouă carte la colecția lor, astfel că ajung să dețina la un moment dat o cantitate foarte mare de volume. Unele au fost sau vor fi citite, în vreme ce altele nu mai sunt compatibile cu preferințele cititorului și rămân nerăsfoite.

Schimbarea domiciliului este un moment în care proprietarii trebuie să decidă ce vor face cu lucrurile din vechea locuință și dacă le vor păstra pe toate. O situație particulară o reprezintă mutarea în străinatate sau într-un alt oraș. De regulă, pentru a reduce costurile asociate transportului, se păstreaza doar lucrurile esențiale.

Biblioteca este importantă, dar există situații în care oamenii nu pot să plece cu zeci sau chiar sute de cărți în noua casă.

Ce se poate face cu volumele din bibliotecă în momentul mutării?

Cărțile sunt obiecte prețioase, iar conținutul este cel care le dă valoare. Renunțarea la cărți este un moment delicat, mai ales pentru cei care au investit mult timp în parcurgerea lor și care s-au atașat de ele. De aceea, aruncarea cărților nu reprezintă o variantă bună. Cei care se află în această ipostază au la dispoziție opțiunea de a le vinde.

- Advertisement -

Pentru a reuși să vândă rapid și să salveze timp, proprietarii cărților se pot adresa unor anticariate care cumpără cărți și care sunt dispuse să achiziționeze chiar și o bibliotecă întreagă. Este o soluție avantajoasă, deoarece spațiul este eliberat și se recuperează o parte din investiție. Banii obținuți pot fi investiți în alte cărți pe viitor sau în hobby-uri.

Cum se poate vinde o bibliotecă întreagă la anticariat?

Înainte de a vinde cărțile, cititorii pot trece încă o dată printre rafturile bibliotecii și pot selecta câteva titluri pe care să le păstreze, dacă este posibil. În momentul mutării, costurile sunt o grijă principală, iar transferul unei biblioteci poate însemna cheltuieli de transport, cheltuieli și timp de ambalare, precum și necesitatea unui spațiu de depozitare în noua locuință.

Astfel, pentru a nu crește prețul final al mutării și pentru a recupera o parte din banii investiți în cărți, ele pot fi vândute la anticariat. Multe dintre anticariate au migrat în mediul online și pun la dispoziția vânzătorilor un serviciu convenabil, prin care nu li se mai solicită să se deplaseze la sediu. Ei nu trebuie decât să contacteze anticarii și să-și exprime dorința de a vinde o cantitate mare de cărți.

- Advertisement -

Ulterior, specialiștii în achiziții de cărți vechi și noi vor merge la domiciliul vânzătorului, unde vor evalua cărțile și vor plăti pe loc, dacă ambele părți convin asupra unui preț final. Nu sunt implicate costuri suplimentare pentru transport, evaluare sau ridicare. Deci, persoanele care se mută eliberează rapid spațiul și obțin un venit în plus.

Serviciile unui anticariat care se ocupă de achiziții cărți devin o opțiune avantajoasă în momentul mutării, când nu pot fi păstrate foarte multe cărți și când se dorește optimizarea costurilor.

Sursa foto: Unsplash.com

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -